Programma VERS film awards 2023 - 2,3,4, juni

Bij de VERS Film Awards geniet je drie dagen lang van films van beginnende makers, talks, borrels en meer! Voor nieuwe filmmakers is dit dé gelegenheid om hun creaties te vertonen aan een kritische jury en een breed publiek. Daarnaast bieden de VERS Film Awards de tijd en ruimte om professionals uit de filmindustrie te ontmoeten, en vragen we speciale aandacht voor de genrefilm in Nederland, bij een paneltalk met verschillende genre-enthousiasten.
Op de ceremonie en de speeddates na, zijn alle programma’s toegankelijk voor publiek. Kaartjes koop je via www.lab111.nl. De programma’s zijn ook toegankelijk voor Cineville-leden. Voor de quiz op vrijdagavond kun je een plek reserveren via onze website. Let op, vol is vol!

Filmblok 1: tickets
Filmblok 2: tickets
Panel: Bloody hell! Genre in beeldtickets
De grote VERS film & tv quiz: tickets
 
PROGRAMMA


 
FILMPROGRAMMA

Filmblok 1


Berenklauw
Merci Pour Votre Patience!
Obesk
Dog Days
Magma
Filho
Stuwing
Diep in de nacht

Filmblok 1: tickets
Filmblok 2

This is your captain speaking
It's Nice in Here
Hot Tub Suicide
Grijstinten
Louder! So I Can Hear You
Fantoomwijk
Kooi
A Capella in D Mineur

Filmblok 2: tickets 
AANVULLEND PROGRAMMA

De VERS Film & TV Quiz

Vrijdag 2 juni 20:30 - 22:00 (Kapel)
Weet jij alles over film en TV? Ken jij alle obscure filmfeitjes uit je hoofd, weet jij precies welke filmmuziek bij welke film hoort en ben jij dé persoon die altijd alle namen van acteurs kent? Dan hebben wij de perfecte avond voor jou georganiseerd want de enige echte VERS Film & TV Quiz komt er weer aan waar je al je kennis kan testen! Check voor meer informatie de Eventbrite pagina of de VERS website en schrijf je in!
 

Speeddates
Zaterdag 3 juni 11:00 (op uitnodiging)
De VERS Film Awards zijn hét moment voor makers om contact te leggen met professionals uit de filmindustrie. Daarom vinden er speeddate-sessies plaats waarin de makers van de geselecteerde films in gesprek gaan met producenten, distributeurs, fondsen en andere professionals. De speeddates worden gevolgd door een uitgebreide lunch waar de deelnemers kunnen napraten en er eventueel contactgegevens uitgewisseld kunnen worden voor toekomstige samenwerkingen.

Bloody hell! Genre in beeld
Zaterdag 3 juni 16:00 - 17:15 (Kapel)
De afgelopen tijd is er steeds meer aandacht voor de genrefilm in Nederland. Hierom zal tijdens dit panelgesprek gesproken worden met gevestigde en aankomende makers binnen de genrefilm. De verschillende professionals, die zich elk vanuit een andere hoek bezighouden met genrefilms, zullen aanschuiven en onder leiding van een moderator vragen bespreken als: Wat verstaan we eigenlijk onder genrefilm? Hoe onderscheidt de genrefilm zich van de rest van het Nederlands filmaanbod? Wat is de status van genrefilm in Nederland en hoe kan dat in de toekomst gaan groeien? 

Tijdens dit programma gaat moderator Sterre de Jong in gesprek met regisseur David Jan Bronsgeest en scenarist/producent Tim Koomen. Samen hebben zij de body-horror BINARY tot stand gebracht in het kader van genre-talentontwikkelingstraject Koolhoven Presenteert. Ook zal Clio Leeuwenburgh aanschuiven, programmeur van korte films bij het fantastische filmfestival Imagine, die ons alles zal vertellen over de distributie en promotie van de genrefilm. 

Paneltalk Bloody hell! Genre in Beeld: ticketsAward Ceremonie
Zaterdag 3 juni 20:30 uur Lab1 (op uitnodiging)
Tijdens de award ceremonie worden belangrijke prijzen uitgereikt die nieuw makerschap in Nederland en België stimuleren. Dit jaar strijdt een selectie van maar liefst zestien producties om de prijs voor beste film. Daarnaast worden de films met beste montage, scenario en cinematografie door een vakjury beloond en stem jij als bezoeker op jouw favoriete film voor de felbegeerde publieksprijs. De ceremonie is toegankelijk voor genomineerde makers en een beperkt aantal vrienden en familieleden van de makers. Aansluitend aan de award ceremonie zal er een borrel plaatsvinden bij Bar Strangelove in LAB111, die uiteraard voor iedereen toegankelijk is.

Bar Strangelove 
Het hele weekend is Bar Strangelove in LAB111 de ultieme ontmoetingsplek waar je de hele dag door kan netwerken met nieuwe makers en gevestigde professionals. Geef je telefoonnummer aan die ene producent waar je wel mee zou willen samenwerken of deel een zuurdesem pizza met de filmmaker die op het punt staat om door te breken na het winnen van een VERS Award. In Bar Strangelove kom je niets tekort. De bar is dagelijks geopend van 10:00 tot 00:00 en er worden tussen 17:30 en 21:30 overheerlijke pizza’s geserveerd!  Graag nodigen we alle VERS leden uit om op vrijdag 2 juni in 18:30 een drankje te doen in Bar Stangelove, om het festival officieel te openen.  


De VERS Film Awards worden mede mogelijk gemaakt door:
Cineville Camalot Filmmore
Amsterdams fonds voor de kunst Nederlands Film fonds 
Prins Bernhard Cultuurfonds
Script academy Lab111 VEVAM fonds 

  
 

VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF