15-10-2019

Vers avond

VERS Avond: Documenting Me

De VERS Avond  van maandag 4 november is UITVERKOCHT!
We zien je graag bij één van onze volgende VERS Avonden

Stel: je wilt een documentaire maken waarin jij zelf het onderwerp bent. Hoe pak je dat aan? Daar gaan we het over hebben op de VERS Avond van 4 november: Documenting Me!

Gasten: Documentairemakers Nicolaas Veul en Sunny Bergman

Supersize Me, Fahrenheit 9/11 en Tongues Untied: allemaal voorbeelden van een Performative Documentary, een speciale vorm van documentaire maken. Hierin is de maker deel van het onderwerp van discussie of onderzoek en is de emotionele en sociale impact op kijkers over het algemeen groot. Ook in Nederland is er een stroom aan documentaires waarin de omgeving of de identiteit van de maker een grote rol heeft. Het lijkt bijna een soort trend te worden.

Maar hoe is het om iets heel persoonlijks te onderzoeken voor het oog van de rest van de wereld? Hoe zorg je ervoor dat je documentaire ook interessant is voor mensen die jou niet kennen? Welke stappen maak je en wat zijn de valkuilen? Hoe ga je om met confrontatie en wat nou als je onderzoek voor jou negatief uitpakt?

Kom op 4 november naar de VERS Avond en vind het uit!

Datum: Maandag 4 November
Locatie: VondelCS
Tijd: 20:00-21:30 + borrel

Tickets zijn vooraf verkrijgbaar via eventbrite of aan de deur (alleen pin).

Ben je toch verhinderd? Cancel je ticket dan via Eventbrite!

Gratis voor VERS of DDG leden op vertoon van een ledenpas en lidnummer (zorg wel dat je je gratis kaartje online reserveert en bij de deur je pas laat zien).

Cineville pashouders krijgen 50% korting op vertoon van pas bij de ingang. (zorg wel dat je je kaartje reserveert en bij de deur je Cinevillepas laat zien).

 

 

VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF