29-11-2019

filmnieuws

DAFF Brain Room i.s.m. VERS

Op woensdag 13 november organiseerde de Dutch Academy For Film (DAFF) de tweede Brain Room van 2019. De Brain Room is een plek waar vrijuit over filmzaken en ideeën gesproken wordt en waar men zich door de kennis en ervaring van mede-Academyleden kan laten inspireren.

Deze editie betrof een samenwerking met VERS om nieuwe en gevestigde makers dichter naar elkaar toe te brengen. Twee bevlogen VERS-leden brachten hun projecten in waar DAFF-leden vervolgens feedback op gaven. Beide plannen van de makers sloegen direct aan bij de lezers die vol enthousiasme meedachten vanuit hun eigen expertises en de reacties achteraf waren dan ook positief.
“Het was spannend om mijn plan te laten lezen aan grootheden uit de Nederlandse filmwereld, maar het gevoel van spanning sloeg al snel om in inspiratie toen het gesprek op gang kwam. Vormsuggesties werden gedaan en kritische vragen werden gesteld.  Zonder twijfel zal de feedback van de Brain Room het plan een beter plan maken!”
- Hans de Jonge

 “Ik vond het een fantastische middag en voelde mij na afloop ontzettend geïnspireerd.”
- Raffaella Allegra

Ook werd het nieuwe Dogma-initiatief besproken, dat is opgezet door Dennis Alink en Thomas van de Gronde. Een beetje schoppen tegen de gevestigde orde werd gewaardeerd onder de DAFF-leden, ook al doet het soms een beetje pijn. 

 "Het was een eerlijke, respectvolle en motiverende feedbacksessie.”
- Thomas van der Gronde

De middag werd afgesloten met gezellige borrel waar alle makers met elkaar konden napraten. 

De DAFF organiseert meerdere Brain Rooms per jaar om de inhoudelijke uitwisseling van ideeën en ervaringen te bevorderen. Houd de agenda in de gaten voor informatie over de volgende DAFF Brain Room!

 

 

09-12-2020

filmnieuws

VERS Lidmaatschap »
08-12-2020

filmnieuws

De Tegel 2020 »

VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF