Online artikel

Zoveel te doen en zo weinig tijd

Het progressieve, New Yorkse vrouwenmagazine The Cut organiseerde afgelopen weekend in Park City het panel “How I Get It Done”. Waarin vier toonaangevende (vrouwelijke) creatievelingen uit de film- en televisiewereld met elkaar in gesprek gingen over vollopende e-mail inboxen, op de loer liggende burn-outs en meer. Want nu het kan, willen we allemaal zoveel, maar er zit maar 24 uur in elke dag.

Zazie Beetz (Acteur o.a. Joker, Atlanta en Deadpool 2)
“Als ik ergens op een afgelegen plek familie bezoek, dan probeer ik er écht te zíjn. Ik doe mijn best niet alleen fysiek maar ook emotioneel aanwezig te zijn en ben dan niet mijn werk-ik. Ik probeer nog steeds de balans te vinden, maar dat is in elk vak moeilijk, denk ik.”

Sarah Aubrey (hoofd originele programmering bij HBO Max)
“Ik geloof er heel sterk in dat mensen niet hun beste werk leveren in een strak schema. Ik vind het heel belangrijk om ruimte te creëren. Het is mijn werk als baas om mijn team aan de frontlinie te beschermen en ze af te schermen van allerlei andere zaken die ondertussen door blijven gaan.” 

Amy Entelis (VP talent en contentontwikkeling bij CNN)
“Ik probeer - in plaats van me te concentreren op alles wat er nog gedaan moet worden - mijn gedachte te focussen op wat ik aan het doen ben. Het lukt me niet altijd om in die stand te komen, maar ik geef mezelf wel elke keer die uitdaging.” 

Dee Rees (schrijver & regisseur van o.a. Mudbound en Netflix’s The Last Thing He Wanted, die op het festival in première ging)
“Ik raad vooral aan je energie niet te verspillen aan iemand die geen interesse in je heeft of toont. Je kunt iemand niet dwingen en je gaat iemand ook niet in je laten geloven als ze dat (nog) niet doen. Je moet gewoon je eigen ding blijven doen en dan vind je op die manier vanzelf jouw soort mensen.”

Vorige week deed onze redacteur in Amerika, Loeke de Waal, live verslag vanaf Sundance 2020. Ze ging naar zoveel mogelijk panels, sprak met zoveel mogelijk makers en keek zoveel mogelijk films om jou te inspireren én te informeren over internationale trends en de positie van de filmindustrie.

Tekst: Loeke de Waal

 

 

VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF