09-10-2020

Vers avond

VERS Avond: Call my Agent!

Waar houdt een agent zich dagelijks mee bezig, en wat haal jij als audiovisuele ondernemer uit een samenwerking? VERS gaat op onderzoek!

Acteurs, regisseurs, scenaristen, DOP’s; veel creatives hebben een agent. Maar wat doet een agent precies? Houdt een agent alleen je agenda bij, is zij/hij voornamelijk bezig met contractonderhandelingen of denkt een agent ook strategisch mee over jouw carrière? Wanneer ben je als jonge maker interessant genoeg voor een agent om jou te vertegenwoordigen? Stap je zelf op een agentschap af of is dat een no go? En hoe zit dit financieel eigenlijk in elkaar?

Agenten staan vaak aan de zijlijn, maar op de VERS Avond: Call my Agent! gaan we ze in VondelCS al onze prangende vragen stellen!


We verwelkomen deze avond de volgende gasten:

Emma Onrust
Al sinds 2009 werkt Emma als agent voor Features Creative Management. Inmiddels is zij ook mede-eigenaar van dit agentschap dat acteurs, presentatoren, regisseurs en schrijvers vertegenwoordigd. Emma voert namens de talenten onder andere zakelijke onderhandelingen en contractbesprekingen en ziet toe op het nakomen van gemaakte afspraken met opdrachtgevers, zoals film- en televisieproducenten.


Lammie Koster
In 2017 richt Lammie samen met Keren Cogan AIM Creative Management op, een agentschap voor cinematographers. Vanuit de gedachte ‘making it work', proberen zij altijd het beste uit iemand te halen en hun grote passie ligt in het ontwikkelen van talent en het ontdekken van diens kwaliteiten.


Benny Stroet
Na studies Communicatie en Media en Cultuur aan de UvA, studeerde Benny aan de Nederlandse Filmacademie af als filmproducent. In 2010 startte hij zijn eigen filmproductiebedrijf Favor Films en werd benoemd tot een van de ‘‘Creative Marketing Talents of the Year’’ in 2012. In 2013 stopte hij met produceren en richtte hij Favor Talents op. Een management voor jonge en gevestigde acteurs. Voormalig Oi Mundo casting director Gwen Maduro voegt zich bij hem in 2015, waarna zij zich richten op de Europese markt. Inmiddels managen zij bijna 70 Europese acteurs woonachtig in Nederland, België, Roemenië, Portugal, Kroatië, Noorwegen en Duitsland.


Naast deze fantastische gasten wordt de avond geleid door een minstens zo fantastische moderator:

Jaap Peter Enderlé
Jaap Peter schrijft scenario’s voor film en televisiedrama. In 2016 kreeg hij voor de korte film Horizon een Gouden Kalf voor beste televisiedrama en hetzelfde Kalf kreeg hij in 2019 nog een keer voor de jeugdserie Zeven Kleine Criminelen, die hij samen met Chris Westendorp schreef. Naast het schrijven geeft hij ook les aan studenten van de Filmacademie en Scriptacademy. En alsof dat nog niet genoeg is, presenteert Jaap Peter ook nog verschillende events zoals de Kunstbende, Kijken met Schrijvers in Eye en de Dag van het Scenario op het NFF. En nu dus ook de VERS Avond: CALL MY AGENT!


Datum: Maandag 2 maart 2020
Locatie: VondelCS
Tijd: 20:00 - 21:30 uur + borrel


Let op!
- Tickets zijn vooraf verkrijgbaar via Eventbrite. Vanaf 7 februari eerst exclusief voor VERS-leden, vanaf 14 februari gaan tickets in de verkoop voor iedereen. Eventueel zijn tickets op de avond zelf ook nog verkrijgbaar aan de deur (alleen pin).

- Ben je VERS-lid of DDG-lid? Dan is dit evenement gratis voor jou! Je moet echter nog wel jouw ticket reserveren via Eventbrite, waar je jouw lidnummer in moet vullen. Daarnaast moet je ook je ledenpas tonen aan de deur bij het evenement.

- Ben je Cineville-pashouder? Dan krijg je 50% korting! Uiteraard moet je wel je Cineville-pas tonen aan de deur bij het evenement.


Bij vragen over dit evenement kun je het beste contact met ons zoeken door ons een privé-bericht te sturen via onze Facebook-pagina of ons Instagram-profiel.

 

 

VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF