09-10-2020

VERS magazine

Film- en serietips van VERS

Met alle premières en evenementen on hold, werd het voor de redactie van VERS Magazine eens tijd om te duiken in eigen favorieten. Vanuit je zelf-quarantaine situatie zijn lezen, schrijven en kijken de meest vermakelijke en rustgevende activiteiten, dus; wekelijks een aantal tips voor films en series van de VERS redactie. Werp ook nog eens een blik in onze online artikelen en het print-magazine van afgelopen jaar! Wie weet raak je geïnspireerd om iets te schrijven over de film of serie die je hebt uitgekozen uit de lijst. Zo houdt VERS Magazine je wel even bezig. Stay safe <3 


Annelieke Vleugel
Het leven uit een dag
(2009, reg. Marc de Cloe)
Deze verfilming van de gelijknamige roman van A.F.Th. van der Heijden zet kijkers aan het werk met onderliggende vragen als: is er leven naar de dood? En zo ja, hoe zou deze er dan uit zien? En wat betekent ons leven nu? Wie weet is deze Corona crises het uitgelezen moment om hier iets dieper over het leven na te denken.
De film is te vinden op Uitzendinggemist.nl
Bekijk de trailer

Elisa van Wijk
De Libi (2019, reg. Shady El-Hamus)
Drie jongens, vastberaden om iets van hun leven te maken, gaan op een avontuur door de straten van Amsterdam met als doel die avond binnen te komen bij een exclusief feest in de Jimmy Woo. De film is een ode aan Amsterdam en belicht zowel de pracht en praal als de verdorven ondertoon van deze stad. De Libi schetst een jeugdig portret vol hoop en humor met zowel realistische als aanstekelijk positieve personages.
Beschikbaar op Videoland
Bekijk de trailer

Gwyneth Sleutel
Magic Mountains
(2019, reg. Urszula Antoniak)
Met haar bioscoopfilmdebuut Nothing Personal oogstte Urszula Antoniak tien jaar geleden al veel lof. Ook haar Telefilm Magic Mountains is zeker de moeite waard. Hierin neemt succesvolle schrijver Lex zijn ex, en tevens muze, mee om nog één keer een berg te beklimmen. Zo bungelen de voormalig geliefden samen aan een berg. Ze zitten aan elkaar vast en zijn van elkaar afhankelijk, maar vertrouwen ze elkaar nog wel? In hun relatie doen ze dat immers ook niet meer.

Ylene Lugtenborg 
Jackie (2012, reg. Antoinette Beumer) 
Deze roadmovie slaagt op alle vlakken. De combinatie van ontroerende scenes, droge humor en het uitstekende acteerwerk van de zusjes van Houten maakt het tot een amusante film.
Deze film is te zien op Videoland
Bekijk de trailer

Josephine Hoendervangers
Bagels & Bubbels: zij hoort bij mij
(2015, reg. Pollo de Pimentel)
Geen introductie nodig voor een Nederlands verhaal wat alles is wat je denkt dat het is: Topactrice Noa en de eenvoudige bakker Rick ontmoeten elkaar door de speling van het lot. Zal de liefde hun grote verschillen overwinnen? Wegkijken en genieten maar!
Te zien op Videoland
Bekijk de trailer

Fey Yen van Kolfschoten
De kinderen van juf Kiet
(2017, reg. Petra Lataster en Peter Lataster)
Als je dit ontroerende pareltje hebt weten te missen, is het nu tijd om te zien hoe juf Kiet met haar leerlingen vol compassie en liefde om blijft gaan.
Te zien op NPO Start

Jij bent mijn vriend (2017, reg. Petra Lataster-Czisch en Peter Lataster)
En kijk gelijk daarna deel twee, waarin Branche, een van de kids van Juf Kiet, de hoofdrol speelt: must-see documentaire!
Te zien op NPO Start

Foto: Still uit Jackie (2012)


 

Elisa van Wijk


Gwyneth Sleutel


Josephine Hoendervangers


Ylene Lugtenborg


 

09-10-2020

VERS magazine

Column: De goudmijn in mij »

VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF