09-10-2020

Vers avond

VERS ONLINE: Kinderen op de Set!

Kinderen op de set! Een uitdaging of een feestje? Veel filmmakers zullen er wel eens mee te maken krijgen: kinderen op de set. Of zij nou een kinderfilm maken of een film waar een scène in zit met kinderen.


Op maandag 4 mei gaat VERS online in gesprek met verschillende sprekers die in het vak veel te maken krijgen met kinderen op de set. Wat zijn de uitdagingen rondom werken met kinderen? Hoe ga je bijvoorbeeld om met een kortere concentratieboog? En hoe begeleid je kinderen die vaak nog weinig tot zelfs geen ervaring hebben met acteren? Van spelregie en casting tot de regels met betrekking tot leerplicht; alles komt voorbij.

Ben jij nieuwsgierig naar ons online event? Pak je computer erbij en schuif aan! De sprekers tijdens dit online event zijn Nicole van Kilsdonk en Madelief Blanken en onze moderator is Nienke de la Rive Box.


Nicole van Kilsdonk is regisseur en scenarioschrijver. Ze studeerde in 1987 af aan de Academie voor de Journalistiek en vervolgens in 1991 aan de Nederlandse Film- en TV Academie. Zij maakt bioscoopfilms, telefilms en TV-series, voor zowel volwassenen als jeugd en kan ons dus alles vertellen over het werken met kinderen op de set. Vooral de jeugdfilms Patatje Oorlog en Toen mijn vader een struik werd reisden de hele wereld over en wonnen vele prijzen (waaronder de Cinekid Leeuw en de ECFA-prijs en vele andere prijzen). Daarnaast maakte ze oa. een kinderserie genaamd De Taxi van Palemu, geheel opgenomen in Suriname en bekroond met de Beeld & Geluid Award voor jeugd.


Regisseur en scenarioschrijver Nicole van KilsdonkCasting director Madelief Blanken is eigenaar van het kindercastingbureau Jut&Jul Casting. Als kind en jong volwassene stond Madelief zelf op de set als actrice. Inmiddels heeft ze een eigen kindercastingbureau in Amsterdam waar ze haar drie passies kan combineren: kinderen, acteren en films. Jut&Jul Casting heeft o.a. De regels van Floor, Kruimeltje, 100% Coco, Zenith, verschillende commercials en nog veel meer series en films gecast. Naast het casten organiseert Madelief al 8 jaar in de zomer het Jut&Jul Filmkamp en schreef ze het boek “Help! Ik (mijn kind) wil beroemd worden”.


Casting director Madelief Blanken--- LET OP ---

De toegang is gratis, maar een donatie voor ons als culturele vereniging is ontzettend welkom. Wil jij ons team van vrijwilligers steunen? Ga dan naar onze Eventbrite-pagina, koop een ticket en kies zelf een bedrag als donatie. Onze dank is groot!

--- LET OP ---


Datum: Maandag 4 mei 2020
Locatie: Live op de Facebookpagina van VERS
Tijd: 20:30 - 22:00 uur (i.v.m. de Nationale Dodenherdenking starten wij een half uur later dan normaal)


Bij vragen over dit evenement kun je het beste contact met ons zoeken door ons een privé-bericht te sturen via onze Facebookpagina of ons Instagram-profiel.

 

Iris Hogendoorn


Milou Elbersen


Jessica Rooker


 

VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF