06-05-2020

Online artikel

Videoland Academy Vervroegd Geopend

Om juist in deze tijd nieuw filmtalent aan te moedigen en te ondersteunen vervroegt de Videoland Academy de tweede editie van het talentontwikkelingstraject. Scenarioschrijvers en documentairemakers worden opgeroepen om tussen 12 mei en 15 juli 2020 hun fictie- en documentaire projecten met als thema “Modern Fantasy” en “Familie” in te sturen.Inzendingen maken hiermee kans om geselecteerd te worden voor de tweede lichting van de Videoland Academy waar zij op financieel en inhoudelijk vlak steun krijgen in de realisatie van hun fictie films of documentaireserie. De films gaan in première tijdens het Nederlands Film Festival en IDFA 2021 en zijn daarna exclusief te zien bij Videoland.

Over het traject dat dit jaar plaats zal vinden heeft Videoland deze week nieuwe berichten naar buiten gebracht; over het vervroegen van de inschrijfperiode én over de inhoudelijke thema's. Mocht jij geïnteresseerd zijn in deelname aan de Videoland Academy, lees dan vooral de berichtgeving over het vervroegen en de toelichting op de thema's "Modern Fantasy" en "Familie" voor de nodige informatie. Inschrijven voor de tweede editie kan vanaf 12 mei t/m 15 juli 2020 via www.videoland.nl/academy. Hier is ook meer informatie te vinden over de voorwaarden van de Videoland Academy.


Over de Videoland Academy
Videoland Academy wil een nieuwe lichting makers de kans bieden zich te ontwikkelen en ervaring op te doen binnen de professionele beroepspraktijk waarin ook commerciële belangen een rol spelen. Voor tenminste de komende drie jaar biedt de Videoland Academy hiervoor een podium en ondersteunt nieuw talent op financieel en inhoudelijk vlak. Videoland Academy wordt gesteund door het Nederlands Filmfonds en is in samenwerking met het NFF, IDFA, IFFR en Dr. Script. Overige partners zijn Buma Cultuur, Nederlandse Filmacademie, Planet X en Filmmore.

 

Aris Ham


 

23-02-2021

Online artikel

Zelfs ik mis de bioscoop »
09-12-2020

filmnieuws

VERS Lidmaatschap »
08-12-2020

filmnieuws

De Tegel 2020 »
23-02-2021

Online artikel

Zelfs ik mis de bioscoop »
09-12-2020

filmnieuws

VERS Lidmaatschap »
08-12-2020

filmnieuws

De Tegel 2020 »

VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF