21-05-2020

Vers avond

Masterclass 'What Is Suspense?' door Alexandre Philippe

Spanning; het kan een scène onvergetelijk maken. Het kan een film maken of breken. De opbouw van een spanningsboog kan subtiel zijn en het effect tegelijkertijd oersterk. Maar hoe werkt spanning op het grote doek? En hoe pas je het toe als maker? Deze vragen en meer worden op 8 juni beantwoord in de online masterclass ‘What Is Suspense?’ onder leiding van niemand minder dan Alexandre Philippe!


Over Alexandre
Wie kan spanning nu beter uitleggen dan de regisseur die nota bene een volledige documentaire heeft gewijd aan de iconische douchescène uit Alfred Hitchcock’s ‘Psycho’? Eén van de meest besproken en spannendste scènes uit de filmgeschiedenis, en dat voor een scène van zo’n drie minuten. In Alexandre’s documentaire ’78/52’ ontleedde en analyseerde hij, als groot Hitchcock-kenner, daarom de spanning en de opbouw die de scène haar kracht geeft, maar als regisseur heeft hij natuurlijk nog veel meer gedaan.

Geboren in Zwitserland, opgeleid in New York en vertoond over de hele wereld, is hij de maker achter documentaires als ‘Doc of the Dead’, ‘The People vs. George Lucas’, ’78/52’ en ‘The Spot’. Een regisseur die in zijn werk beeldbepalende films analyseert, die heeft samengewerkt met mensen als Guillermo del Toro, Elijah Wood en Eli Roth, en wiens werk op tientallen, internationale filmfestivals heeft gedraaid. Kortom; iemand met een unieke kijk op films die er ook nog eens met passie over kan vertellen.


Over de masterclass
In deze online masterclass, georganiseerd door Imagine Film Festival en VERS, gaan we filmtheorie benaderen vanuit het perspectief van de filmmaker. Terwijl we scènes ontleden en soms zelfs frame voor frame bekijken, leren we over de tips en tools om spanning te creëren. Voor de filmmakers onder ons; dit is dé masterclass die je had willen krijgen op de Filmacademie! Gezien Alexandre’s studie over ‘Psycho’, komt Hitchcock uiteraard voorbij, maar we gaan ook kijken naar andere voorbeelden. Welke films en makers dat precies zijn houden we nog even voor ons, wij willen zelf ten slotte ook spanning opbouwen.


Datum: Maandag 8 juni 2020
Locatie: online (deelnemers krijgen hier specifieke informatie over opgestuurd)
Tijd: 20:00 - 22:00 uur


Let op!
- Gewone tickets kosten € 9,- en zijn verkrijgbaar via Eventbrite.

- Ben je een Imaginary Friend of VERS-lid? Dan is dit evenement gratis voor jou! Je moet echter nog wel jouw ticket reserveren via Eventbrite, waar je jouw naam (en evt. VERS-lidnummer) in moet vullen. Gezien de populariteit van dit evenement zullen we hier streng op controleren.

- Om deelname aan de online masterclass overzichtelijk te houden en om voldoende ruimte te kunnen bieden voor vragen, zijn er slechts een beperkt aantal tickets beschikbaar. Wacht dus niet te lang met het kopen/reserveren van jouw ticket, want 8 juni is al erg dichtbij!


Bij vragen over dit evenement kun je het beste contact met ons zoeken door ons een privé-bericht te sturen via onze Facebook-pagina of ons Instagram-profiel.


Masterclass 'What Is Suspense?'

 

Jessica Rooker


 

VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF