15-10-2020

VERS x DAFF

Open Call DAFF Brain Room

“Het was spannend om mijn plan te laten lezen aan grootheden uit de Nederlandse filmwereld, maar het gevoel van spanning sloeg al snel om in inspiratie toen het gesprek op gang kwam. Vormsuggesties werden gedaan en kritische vragen werden gesteld.  Zonder twijfel zal de feedback van de Brain Room het plan een beter plan maken!”
- Hans de Jonge, deelnemer in 2019


Na een succesvolle editie vorig jaar organiseren DAFF (Dutch Academy For Film) en VERS dit jaar weer een nieuwe editie van De Brain Room.

Filmmaken kan soms een eenzaam en lastig proces zijn. Daarom helpen wij jou als VERS-lid graag in dit proces. De Brain Room is een plek waar vrijuit over filmzaken en ideeën gesproken wordt en waar men zich door de kennis en ervaringen van DAFF-leden kan laten inspireren. De sessie staat onder leiding van een moderator.

Twee of drie projecten worden gepresenteerd met een duidelijke vraagstelling. DAFF-leden uit verschillende disciplines lezen de pitches, beschrijvingen of zelfs scripts van tevoren en denken vervolgens mee over oplossingen. Het maakt niet uit in welke fase het project is. Alle aanwezigen verklaren zich a priori verplicht tot geheimhouding van de ideeën van de deelnemers. De deelnemers zijn vrij om alles in een veilige omgeving te bespreken.

Het is geen pitch en ook geen verkooppraatje, de presentatie hoeft dan ook niet tot in de puntjes verzorgd te zijn. Het kan een outline, synopsis of treatment zijn, maar kunnen ook rushes of moodboards zijn. Het gaat om de inhoudelijke uitwisseling en het leren van elkaars ervaringen. Er kan geëxperimenteerd worden met acteurs die een scène uitspelen of je kan iets met muziek doen. Het doel is dat de Brain Room de makers een stap verder zal brengen. Belangrijk is hierbij wel dat je een duidelijke vraag hebt aan de mensen die feedback geven.


Aanmelden
Heb jij een project dat je graag wilt bespreken met anderen? VERS-leden kunnen zich gratis (!!) opgeven. Stuur dan een e-mail met je project én jouw VERS-lidnummer naar [email protected] o.v.v. 'Brain Room'. De deadline voor aanmeldingen is 8 november 2020.

Er zal een voorselectie gemaakt worden door VERS en in de eerste week van november zullen we de gekozen projecten benaderen. De Brain Room vindt plaats op 17 november 2020 van 14:00 tot 17:00 uur. We hopen De Brain Room fysiek plaats te laten vinden in Eye. Mocht dit vanwege de covid-maatregelen niet mogelijk zijn dan zal het evenement via Zoom worden gehouden.


Wat is de DAFF?
De Dutch Academy For Film heeft als doel het bevorderen van de Nederlandse film als wezenlijk bestanddeel van de Nederlandse en Europese cultuur. De Academy kent uitsluitend individuele leden, die voor of achter de camera hun filmsporen verdiend hebben, en zich met expertise en kennis inzetten in het belang van de sector.


Tot slot: benieuwd naar de reacties van deelnemers die jou voor zijn gegaan? Lees dan kort het verslag van de editie in 2019.

 

 

VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF