12-11-2020

Online artikel

Vrijkaarten IDFA voor VERS-leden

IDFA, het grootste documentairefestival ter wereld (!!), start op 16 november 2020. Naast de nieuwste documentaires, verzorgen zij ook een zeer inspirerend programma voor professionals. Goed nieuws voor jou: wij mogen vrijkaarten weggeven aan VERS-leden voor twee hele speciale Talks! Wees er wel snel bij, want het is 'first come first served'!


Het gaat om de volgende twee programma-onderdelen:

Industry Talk: Talking about families (hosted by Videoland)
Zondag 22 november  //  17:00  //  livestream
Tom Fassaert gaat in gesprek met regisseur Laura Plancarte over het filmen van complexe families en gemeenschappen, zoals haar nieuwste film Non Western (IDFA 2020). Gezinnen worden vaak geassocieerd met gezelligheid, steun en betrouwbaarheid, maar ze kunnen ingewikkeld en controversieel zijn.

Meer informatie over dit programma-onderdeel vind je hier op de website van IDFA.


Film: Behind The Blood + Talk Loretta van der Horst (hosted by VEVAM)
Vrijdag 27 november  //  20:00  //  livestream
In samenwerking met VEVAM wijdt IDFA een avond aan documentairetalent Loretta van der Horst. Na de vertoning van haar prijswinnende film Behind the Blood, waarmee ze in 2019 op IDFA debuteerde, gaat VEVAM-bestuurslid en gevierd filmmaker Marjoleine Boonstra met Van der Horst in gesprek. Zij praten over de regie van Behind the Blood, en over haar nieuwe film The Green Line (in productie) waarvoor zij het filmplan ontwikkelde in de IDFAcademy & NPO-fonds Workshop. Van der Horst sleepte met haar journalistieke werk meerdere nominaties en een Emmy Award in de wacht. Haar onbevreesde houding combineert zij met een filmisch oog, waarmee ze als geen ander weet door te dringen tot duistere werelden.

Meer informatie over deze film vind je hier op de website van IDFA.


Vrijkaarten
Wil jij vrijkaarten ontvangen voor deze onderdelen uit IDFA's professionals programma? Stuur dan vóór 19 november 12:00 een e-mail naar [email protected] met als onderwerp 'IDFA Videoland' of 'IDFA VEVAM' om aan te geven om welk onderdeel het gaat. Vergeet in de e-mail ook niet om jouw naam en VERS-lidnummer te noemen, zodat wij alles overzichtelijk hebben.

Tot IDFA!

 

 

23-02-2021

Online artikel

Zelfs ik mis de bioscoop »
09-12-2020

filmnieuws

VERS Lidmaatschap »
08-12-2020

filmnieuws

De Tegel 2020 »
23-02-2021

Online artikel

Zelfs ik mis de bioscoop »
09-12-2020

filmnieuws

VERS Lidmaatschap »
08-12-2020

filmnieuws

De Tegel 2020 »

VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF