08-12-2020

filmnieuws

De Tegel 2020

De inzending voor De Tegel 2020 is geopend! Geef je nu op!


De Tegel is een belangrijke Nederlandse prijs voor journalistiek die sinds 2006 wordt uitgereikt. Er zijn verschillende categorieën, waaronder de Storimans Tegel. De prijs wordt uitgereikt aan de beste beeldmakers die volgens de jury een actueel verhaal vertellen, waarin beeld de belangrijkste rol speelt. Het werk wordt beoordeeld op technische en inhoudelijke kwaliteit, creativiteit, journalistieke alertheid, impact, nieuwswaardigheid en originaliteit. De productie kan op elk beschikbaar journalistiek platform gepubliceerd zijn. Lengte of onderwerp zijn vrij.

De Storimans Tegel is ontstaan uit naam van Stan Storimans, die in 2008 is omgekomen bij een bombardement in Georgië. De prijs is in november 2009 voor het eerst uitgereikt als Stan Storimans Prijs, waarbij cameramensen geëerd werden om hun beelden voor nieuws- en actualiteitenprogramma’s. 

Heb jij iets gemaakt afgelopen jaar waar je enorm trots op bent? Of wil je graag iemand opgeven? Stuur dan nu de productie in en win deze prestige prijs!
Inzenden kan tot eind januari 2021 via: www.detegel.info/inzenden/


Meer info?
Wil je eerst wat meer te weten komen over deze wedstrijd voordat je inzendt? Op 18 januari organiseert De Tegel Online in samenwerking met Beeld en Geluid Den Haag een inhoudelijk online programma. Iedereen kan meekijken en meedoen. Drie winnaars van De Tegel 2019 zullen hun dilemma’s vóór, tijdens en na hun werk bespreken. Amber Kortzorg en Ivar Lingen (journalistiek leider Den Haag FM) interviewen de winnaars samen met twee vers-in-de-Pers leden. Bart Brouwers schuift ook aan om over het nieuwe Tegel jaar te praten: wat zijn de nieuwe inzend regels en categorieën?

Meer info over de wedstrijdvoorwaardes vind je hier

 

 

09-10-2020

filmnieuws

Open calls bij CineSud »

VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF