18-12-2020

Vers Nieuws

VERS zoekt nieuwe redactieleden en eindredacteur

VERS MAGAZINE ZOEKT EINDREDACTEUR

Voor VERS Magazine zijn we op zoek naar een nieuwe eindredacteur. VERS Magazine is het online magazine van VERS, de vereniging voor Nederlandse film- en televisiemakers. Het magazine schrijft dan ook over alles wat er gebeurt in de wereld van Nederlandse beeldmakers.

Wat houdt de functie in?
Als eindredacteur ben jij hét aanspreekpunt voor de redacteuren over hun artikelen. Je geeft feedback op de voorstellen tijdens de maandelijkse vergadering en krijgt uiteindelijk het geschreven artikel van de betreffende redacteur aangeleverd. Het is jouw taak om deze te redigeren en suggesties te geven om het stuk nog beter te maken. Daarnaast schrijf je zelf af en toe ook een artikel en denk je mee over de richting van het magazine. Hiervoor werk je nauw samen met de hoofdredacteur en de andere eindredacteur.
Ook speel je een belangrijke rol in de ontwikkeling van ons jaarlijks printmagazine, dat ieder jaar uitkomt ten tijde van het Nederlands Film Festival. Je denkt mee over vorm en inhoud, en houdt er oog op dat de artikelen op tijd af zijn.
VERS is een vereniging die gerund wordt door vrijwilligers. Het redacteurschap voor het magazine is dan ook een onbetaalde functie. Wat je er wél voor terugkrijgt: een leuke groep collega’s, een inkijkje in - en contact met - de Nederlandse film- en televisiewereld, gratis toegang tot de VERS-avonden en natuurlijk de gelegenheid om ervaring op te doen met eindredactiewerk.
 
Wij zoeken iemand die:
 
  • Kennis heeft van de (Nederlandse) film- en televisiewereld.
  • Hbo of academisch werk- en denkniveau heeft.
  • Enige ervaring heeft met het schrijven en redigeren van (journalistieke) teksten.
  • De Nederlandse taal uitstekend beheerst en kritisch is op correcte grammatica en spelling.
  • Anderen kan motiveren en helpen hun teksten naar een hoger niveau te tillen.
  • Bij voorkeur woont in (de buurt van) Amsterdam.
     

Is dit echt iets voor jou? Stuur dan zo snel mogelijk (uiterlijk 10 juni) jouw cv met korte motivatie naar [email protected] t.a.v. Valérie Hoffmann. Het meesturen van eventueel eerder werk wordt op prijs gesteld.


VERS REDACTIE ZOEKT VERSTERKING

Voor het magazine van VERS, dé vereniging voor Nederlandse film- en televisiemakers zijn we op zoek naar nieuwe redacteuren en een eindredacteur! 
Ben jij een échte cinephile, ben jij op en top op de hoogte van wat zich afspeelt in de wereld van Nederlandse beeldmakers en vloeit jouw pen rijkelijk over het papier, dan zijn we op zoek naar jou als nieuwe redacteur! Wil jij meedenken over de richting van het magazine en een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van ons jaarlijkse printmagazine? Heb je een kritische blik en geef jij uitstekende feedback op andermans artikelen, solliciteer dan voor de functie van eindredacteur!

Wil jij een inkijkje krijgen in de Nederlandse film- en televisiewereld, contacten opdoen met interessante mensen uit de industrie en ervaring op doen met redactiewerk? Stuur dan zo snel mogelijk (uiterlijk 10 juni) jouw cv met korte motivatie naar [email protected] t.a.v. Valérie Hoffmann. Het meesturen van eventueel eerder werk wordt op prijs gesteld!


 

Valérie Hoffmann


 

14-03-2023

Vers Nieuws

Beleidsplan VERS 2022-2023 »
16-12-2022

Vers Nieuws

VERS: DE SPIEGEL VAN DE MAKER »

VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF