12-01-2021

Vers special

ReFresh Workshops

Onderdeel van het ontwikkeltraject ReFresh van VERS en Beeld en Geluid is een drietal workshops. Beginnende makers krijgen hierin de kans de creatieve mogelijkheden van archiefmateriaal te ontdekken. 
In de drie workshops leer je als deelnemer vooral praktische vaardigheden om op de juiste manier de juiste content uit de archiefcollecties in jouw project te gebruiken. Ook leer je hoe je een goed pitch-document samenstelt en hoe je de beste pitch houdt.

Ook als je niet geselecteerd bent, kun je de workshops - tegen betaling - bijwonen, los of de hele reeks. Het aantal plaatsen is beperkt. De workshops zijn live bij Beeld en Geluid in Hilversum (o.v.b. van coronamaatregelen). 

Tot en met zondag 28 februari kan je nog je voorstel voor het ReFresh-traject indienen.  
Lees hier meer over ReFresh en de voorwaarden om deel te nemen aan het traject.


Workshop 1 - ReSearch

Hoe vind je het juiste archiefmateriaal voor je research?
Filmmaker en ArtEZ-docent Wim van der Aar (De Van Waveren Tapes, Gabbers!) leidt je in deze eerste workshop door het proces van leren zoeken en vinden in archieven.
Officiële archieven, maar ook persoonlijke collecties die hij in zijn eigen werk heeft gebruikt. Hij geeft tips en tricks om dit handig en efficiënt te doen en op die manier zo veel mogelijk inspirerend materiaal te vinden voor je eigen werk. 
Erik Lucassen, researcher bij Beeld en Geluid vertelt over de diverse collecties van Beeld en Geluid, hoe je daar het beste in zoekt en wat de mogelijkheden voor hergebruik zijn.

Je krijgt voorafgaand een kleine opdracht van Wim van der Aar die hij vervolgens in de sessie bespreekt. 
In de tweede helft van de workshop werk je als geselecteerde maker onder begeleiding van Wim verder aan je eigen project, de overige deelnemers passen de opgedane kennis toe in hun eigen werk. 

Details:
Datum: woensdag 7 april
Locatie: Online
Tijd: 10:00 - 13:30 uur (incl. pauze)
Ticket: koop hier je ticket voor deze workshop of combiticket voor alle drie  
Regulier ticket € 25,- // VERS leden € 15,- // Combiticket (3 workshops) € 65,-Workshop 2 - ReUse

Hoe verwerk je archiefmateriaal in je research en uiteindelijk in je filmplan?
Filmmaker en schrijver Ditteke Mensink (Farewell (Gouden Kalf Beste Lange Documentaire), De Claim) vertelt in deze workshop hoe je omgaat met het gevonden archiefmateriaal. Hoe doe je recht aan het materiaal, wat was de oorspronkelijke context en hoe ga jij het gebruiken? Wat wordt jouw creatieve insteek met het materiaal, welke keuzes maak je daarbij? De workshopleider loodst je door dit proces en laat daarbij veel uit eigen werk zien. 
Maarten Brinkerink, projectleider bij Beeld en Geluid, geeft een crash course auteursrecht met betrekking tot hergebruik van archiefmateriaal: wat mag wel en niet, wat is publiek domein, hoe werkt Creative Commons en wat is citaatrecht eigenlijk?

Voorafgaand aan de workshop krijg je een huiswerkopdracht die in de sessie wordt besproken.
In de tweede helft van de workshop werk je als geselecteerde maker onder begeleiding verder aan je eigen project, de overige deelnemers passen de opgedane kennis toe in hun eigen werk.

Details:
Datum: vrijdag 23 april
Locatie: Online
Tijd: 10:00 - 13:30 uur (incl. pauze)
Ticket: koop hier jouw ticket voor deze workshop of combiticket voor alle drie  
Regulier ticket € 25,- // VERS leden € 15,- // Combiticket (3 workshops) € 65,-Workshop 3 - The Pitch

In deze laatste workshop word je voorbereid op de pitch met Britte Hermans-Hagens.
Wat is precies een pitch en wat kun je verwachten? Gedurende deze ochtend werk je aan jouw eigen pitch, geef je feedback op anderen en krijg je handige tips & tricks zodat jij helemaal klaar bent om te netwerken in de creatieve sector.

Voorafgaand aan de workshop krijg je als huiswerk de opdracht om een teaser te maken. Deze wordt onderdeel van je pitch en in de sessie besproken. Specificaties worden voor de workshop naar je gemaild.

Na afloop kun je ter gelegenheid van de workshops de depots van Beeld en Geluid bezoeken, waar de schatten van de radio en tv-geschiedenis van Nederland bewaard worden

Details:
Datum: woensdag 19 mei
Locatie: Beeld en Geluid (Media Parkboulevard 1, 1217 WE Hilversum)
Tijd: 10:00 - 13:30 uur (incl. pauze)
Ticket: koop hier jouw ticket voor deze workshop of combiticket voor alle drie  
Regulier ticket € 25,- // VERS leden € 15,- // Combiticket (3 workshops) € 65,-


Meer over ReFresh?

Lees hier meer over ReFresh en de voorwaarden om deel te nemen aan het traject.


 

 

08-05-2023

Vers special

CINERADAR #5 »
11-06-2021

Vers special

FEEST! VERS BESTAAT 25 JAAR! »

VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF