07-02-2021

Vers avond

VERS Online: Documenting The Wild

Maak je klaar voor een beetje avontuur - tijdens dit event praten we namelijk over filmen in de natuur!

Een film maken is plannen, plannen en nog eens plannen. Alles en iedereen moet op het juiste moment op de juiste plek klaar staan om het perfecte shot te schieten. Je bouwt je set op en zorgt dat iedereen weet wat ze moeten doen. Maar wat als je het ondanks je perfecte voorbereiding niet voor elkaar krijgt vanwege een hoofdpersonage dat wegrent? Of vanwege een camera die wegzakt in de zachte ondergrond? Wat als je het succes van je verhaal in de handen moet leggen van iets dat zo veranderlijk is als de natuur?


De komende VERS Avond staat volledig in het teken van Nederlandse Natuurdocumentaires. Hoe kies je een geschikt onderwerp? Hoe maak je een verhaal van de natuur? Hoe ziet de ‘set’ van een natuurdocumentaire eruit? Wat is de rol van de maker in de film? En is het eigenlijk wel de bedoeling dat we als mensen de natuur op deze manier vastleggen?
Kom erachter op deze VERS Avond waarin we in gesprek gaan met twee Nederlandse makers. De successen, de worstelingen en voornamelijk de passie van de gedreven makers worden op deze avond belicht. Krijg een kijkje achter de schermen van een door velen geliefd en verbazingwekkend genre op 1 maart!

De gasten:
Sebastian Mulder is in 2017 afgestudeerd aan de HKU op het gebied van audiovisuele media met zijn film Nature: All Rights Reserved. Zijn fascinatie ligt bij de natuur en voornamelijk de relatie tussen de mens en de natuur in o.a. de vorm van antropomorfisme, het door de mens toekennen van menselijke kenmerken aan niet-menselijke wezens, objecten of concepten.
In 2020 is zijn Teledoc Campus documentaire Naya verschenen, een documentaire over de eerste wolf in België in honderd jaar. De film bestaat uit materiaal van bewakingscamera’s die de tocht van Naya van Oost-Duitsland naar België hebben vastgelegd en is een prachtige afspiegeling van de relatie tussen mens, dier en technologie.

Willem Berents is opgeleid in taal- en literatuurwetenschappen en heeft voordat hij natuurfilmer werd veel educatief materiaal ontwikkeld voor het het natuur- en biologieonderwijs. Bij de lesmethode Biologie voor Jou heeft hij het gebruik van audiovisueel materiaal in het biologieonderwijs geïntroduceerd, wat sindsdien niet meer weg te denken is.
Hij is inmiddels werkzaam als maker bij grote bioscoopproducties als Holland, Natuur in de Delta (2015), De Wilde Stad (2018). Momenteel werkt hij aan zijn nieuwe film Wild Port of Europe - De nieuwe Wildernis 2.0 (coproductie/coregie) over het grootste aaneengesloten transport- en industriegebied van Nederland en Europa verteld vanuit het perspectief van de dieren die in deze drukke havengebieden leven.

Over het evenement:
Datum: Maandag 1 maart 2021
Locatie: Online (deelnemers krijgen hier specifieke informatie over opgestuurd)
Tijd: 20:00-21:30 uur
Tickets: via Eventbrite

Let op!
- Gewone tickets kosten € 5,- (+ servicekosten) en zijn verkrijgbaar via Eventbrite.
- Ben jij VERS-lid? Dan is dit evenement gratis voor jou! Je moet echter nog wel jouw ticket reserveren via Eventbrite, waar je jouw naam (en evt. VERS-lidnummer) in moet vullen.
- Om deelname aan de online evenement overzichtelijk te houden en om voldoende ruimte te kunnen bieden voor vragen, zijn er slechts een beperkt aantal tickets beschikbaar. Wacht dus niet te lang met het kopen/reserveren van jouw ticket!

 

Jip Sartorius


 

20-05-2022

Vers avond

De Grote VERS Film & TV Quiz »
20-04-2022

Vers avond

Vers event: Videoclips »

VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF