06-04-2021

Vers avond

Imagine x VERS: Sciencefiction binnen handbereik

Veel sciencefiction wordt in Nederland niet gemaakt. Het grootste obstakel daarbij blijkt het budget dat nodig is om een toekomstige of buitenaardse wereld geloofwaardig op het doek te zetten. Maar is dat wel zo?


Bewees Duncan Jones met Moon niet dat je met miniaturen en andere huis-tuin-en-keukenoplossing prima een pakkend drama op de maan kunt maken? Op deze avond kijken we hoe goede en geloofwaardige sciencefiction met een bescheiden budget mogelijk is.

Didier Konings maakte de korte film Uncario (te zien bij Imagine) en vertelt hoe hij aan de hand van beelden en vanuit zijn schuur een indringend verhaal heeft weten te vertellen. Bodil Mattheeuwsen is een van de makers die voor de Videoland Academy aan een scenario voor een sciencefictionfilm werkt en vanuit het scenario werkend moet ook zij om budgetbeperkingen heen werken. Laat je inspireren door twee makers die het sci-fi genre elk op een andere manier benaderen. Filmjournalist Hedwig van Driel leidt het gesprek in goede banen. Essentiële kost voor toekomstgerichte verhalenvertellers die nu (nog) durven.


Over het evenement:
Datum: woensdag 14 april 2021
Locatie: Online
Tijd: 19:30
Tickets: reserveer gratis via website Imagine

Imagine Film Festival (7 -17 april 2021)
VERS organiseert dit Event samen met Imagine Film Festival: het grootste filmfestival voor de fantastische film in Nederland, met het beste op het gebied van fantasy, horror en sciencefiction.
Check hier hun programma!VERS TIPS


GENREVERHALEN EN INCLUSIVITEIT (panel)
Donderdag 15 april 13:30
Dat de filmwereld net als de hele culturele sector een wit bolwerk is, dat is iedereen onderhand wel duidelijk. Er zijn ook genoeg pogingen om daar iets aan te doen. Dit panel naar de kansen en valkuilen van een fantastisch veelzijdige toekomst.
Meer info >>>

Wegwijzers voor opkomend talent (panel)
Donderdag 15 april 14:30
Om talentvolle makers wegwijs te maken in het Nederlandse landschap van fondsen, omroepen, streaming platforms, markten, beroepsverenigingen en allerlei vormen van talentontwikkeling organiseert Imagine een panel waarin je in hoog tempo wordt vertrouwd gemaakt met de opties die voor je openliggen. Zodat jij dat geweldige filmplan kunt maken!
Meer info >>>

After the Pandemic (panel)
Donderdag 15 april 15:30
Langzaam maar zeker komen we uit de coronapandemie. Bioscopen gaan weer open, festivals kunnen weer in zalen met bezoekers en gasten, producties worden hervat en films die op de plank lagen worden alsnog uitgebracht. Toch gebeurt dat niet in hetzelfde filmlandschap als dat van voor de pandemie. Er is veel veranderd, maar wat precies?
Meer info >>>

Dead & Beautiful (film)
Maandag 12 april - vanaf 19:30
Dead & Beautiful (talk)
Dinsdag 13 april 14:30
In Nederland worden veel internationale coproducties gemaakt, ook op het gebied van de fantastische film. Ze zijn belangrijk en vaak noodzakelijk, maar ook gecompliceerd en soms frustrerend. In deze case study kijken regisseur David Verbeek en producenten Leontine Petit en Erik Glijnis terug op de totstandkoming van Dead & Beautiful, die dit jaar bij Imagine te zien is. Daarbij komt niet alleen aan bod hoe de financiering tot stand kwam, maar ook hoe het project zich in de loop van de jaren inhoudelijk ontwikkeld
Meer info >>>

THINGS TO COME: DE MENSELIJKE MAAT VAN KI (Themaprogramma)
We kunnen er niet meer omheen: Artificial Intelligence (AI) is deel van ons leven, van de Corona-app tot TikTok en van gezichtsherkenning tot deep fake. Dit jaar leggen we in ons wetenschapsprogramma Things to Come de toekomstvisioenen van science fiction over AI naast de ontwikkelingen van vandaag.
Meer info >>>

 

Jip Sartorius


 

20-05-2022

Vers avond

De Grote VERS Film & TV Quiz »
20-04-2022

Vers avond

Vers event: Videoclips »

VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF