11-01-2022

Vers Nieuws

ReFresh Online Masterclass

Archiefbeelden in jouw productie? In de online masterclass op maandagavond 24 januari hoor je van een documentairemaker, een researcher en een speelfilmproducent hoe zij dat gedaan hebben.
De ReFresh Online Masterclass is gericht op iedereen die wil leren over archiefmateriaal in een mediaproductie en wordt georganiseerd door VERS en Beeld en Geluid.

Filmmaker Aliona van der Horst vertelt over haar documentaire Turn Your Body to the Sun (competitie IDFA 2021 en in 2022 te zien in de bioscoop) waarin veel materiaal uit archieven verwerkt is. Researcher Gerard Nijssen geeft inzicht hoe zij samenwerkten. Waar vonden ze welk materiaal? Hoe en waarom werd dit materiaal bewerkt? 
Producent Joram Willink van Bind Film vertelt over de Gouden Kalf-winnende speelfilm De Veroordeling en waarom en hoe zij daarin materiaal uit archieven gebruikt hebben. Hoe zijn deze producties tot stand gekomen? Wat waren de grootste uitdagingen? 
Ook krijg je een inkijkje in de verschillende collecties van Beeld en Geluid en hoor je welke projecten Beeld en Geluid met betrekking tot hergebruik organiseert.  
Moderator: Marieke Widlak

De ReFresh Online Masterclass dient als inspiratie voor het ontwikkeltraject ReFresh. Beginnende makers krijgen de kans om de creatieve mogelijkheden van archiefmateriaal te ontdekken.

Als lid van VERS kun je gratis deelnemen aan de masterclass. Voer je lidmaatschap-nummer in om gebruik te maken van de korting !

ReFresh Online Masterclass
Maandag 24 januari 2022
19:30 - 21:15 uur
Ticket € 5,- / gratis voor VERS-leden (wel ticket reserveren) 

 

16-12-2022

Vers Nieuws

VERS: DE SPIEGEL VAN DE MAKER »
17-07-2022

Vers Nieuws

Open Call: The Eyes of Myths »

VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF