20-04-2022

Vers avond

Vers event: Videoclips

02-05-2022


De generatie die opgroeide met TMF en MTV groeide op met videoclips kijken op de TV. Videoclips lijken voor deze generatie misschien minder relevant, maar niets is minder waar. Op YouTube worden dagelijks nog altijd miljoenen clips bekeken en het internet is belangrijker dan ooit. Dit VERS Event staat dan ook volledig in het teken van videoclips!

Met Cas Mulder (clips voor o.a. Froukje & S10), Rogier van der Zwaag (clips voor o.a. Nobody Beats The Drum & Sjamsoedin) en Geerten Harmens (clips voor A$AP Rocky & Lil Wayne) zullen we in gesprek gaan over het creatieve proces dat achter de video's schuilgaat: hoe komen de ideeën tot stand? Hoe werk je samen met een artiest als twee kunstenaars? Hoe geef je je eigen visie vorm als je je moet baseren op een kunstwerk dat er al ligt? Waar haal je je inspiratie uit?
Ook zullen we ingaan op de productionele kant van het proces. Wat is de rolverdeling achter de schermen? En hoe zit het met budgetten?
Wil jij leren hoe je een start maakt met het regisseren of produceren van een videoclip of wil je groeien in jouw rol door tips van ervaren makers? Reserveer dan snel je kaartje en blijf na het event lekker hangen op de borrel.- Geerten Harmens is regisseur en editor, en werkt aan verschillende projecten, waaronder muziekvideo’s. Als creative director heeft hij samen gewerkt met internationale artiesten als A$AP Rocky, Cordae en Lil Wayne.

- Cas Mulder focust in zijn werk als regisseur op een moderne, interdisciplinaire vertellingen. Hij maakt onder andere de videoclips van Froukje, en heeft de Nederlandse inzending van het Eurovisie Songfestival gemaakt.

- Rogier van der Zwaag maakt verschillende muziekvideo’s, korte films, en teasers. Elk project is voor hem een stap in zijn zoektocht naar het samengaan van geluid en beeld, werkelijkheid en verbeelding. Hij heeft onder video’s gemaakt voor festivals als DGTL en Into The Great Wide Open, en maakt voor zijn Instagram feed geanimeerde graphics waarin hij speelt met perspectief en bedrog.

Over het evenement:

Datum: Maandag 2 mei 2022
Locatie: LAB111, Arie Biemondstraat 111, 1054 PD Amsterdam
Sprekers: Geerten Harmens, Cas Mulder, Rogier van der Zwaag
Tijd: 20:00-21:30 uur + borrel
Tickets: Via Eventbrite; https://www.eventbrite.nl/e/tickets-vers-event-videoclips-324097974767

Geen kaartje? Je kunt altijd last minute bij ons langskomen, als we niet uitverkocht zijn kun je namelijk nog een kaartje kopen aan deur. Is het wel uitverkocht? Het kan voorkomen dat mensen hun gereserveerde kaarten niet op hebben gehaald. Dan heb je kans dat je aan de deur nog wel een ticket kunt scoren.

Let op!
- Gewone tickets kosten € 5,- (+ servicekosten) en zijn verkrijgbaar via Eventbrite.
- Ben jij VERS-lid? Dan is dit evenement gratis voor jou! Je moet echter nog wel jouw ticket reserveren via Eventbrite, waar je jouw naam en VERS-lidnummer in moet vullen.
- Heb je een Cinevillepas? Dan kun je een gratis Cineville-ticket reserveren en langskomen op vertoon van je pasje.

 

 

16-05-2023

Vers avond

DE GROTE VERS FILM & TV QUIZ »

VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF