08-01-2023

Vers Nieuws

VERS zoekt nieuwe Voorzitter (bestuursfunctie)


VERS zoekt een nieuwe voorzitter van het bestuur. Dit betekent dat jij samen met de secretaris en penningmeester de leukste netwerkvereniging van Nederland mag runnen! VERS is een vereniging vol jonge, ambitieuze en gedreven makers die altijd op zoek zijn naar nieuwe initiatieven om te starten binnen de film- en creatieve industrie. Als voorzitter van VERS sta je aan het hoofd van een non-hiërarchische en  jonge organisatie. Je bouwt voort op de trackrecord van vorige besturen,  maar bepaalt samen met het bestuur de richting en invulling voor de  toekomst. Je bent verantwoordelijk voor de strategie van de vereniging en vertaalt dit naar beleid. Als voorzitter geef je leiding aan zowel het uitvoerende bestuur (coördinatoren werkgroepen) als het algemeen bestuur.

Als vertegenwoordiger van VERS onderhoud je contact met de verschillende partners, fondsen en relaties binnen de industrie en ben je altijd op zoek  naar nieuwe samenwerkingen. Daarnaast motiveer je de tientallen actieve leden die zich inzetten binnen de vereniging en trekt nieuw talent aan. Het voorzitterschap zorgt voor een hoop nieuwe contacten binnen de film- en televisiewereld. Je vertegenwoordigt VERS en daarmee de nieuwe maker op  verschillende bijeenkomsten, zoals de kring van professionals van het Nederlands Filmfestival en het verenigingsoverleg van de Dutch Academy for Film.

Verantwoordelijkheden:
● Het leidinggeven aan de vereniging en zorgen dat iedereen zijn/haar taak goed kan invullen;
● De missie, visie en strategie van de vereniging samen met het algemeen en uitvoerend bestuur ontwikkelen en actueel houden;
● Het voorzitten van de vergaderingen van het algemeen en uitvoerend bestuur;
● Het vertegenwoordigen van VERS buiten de vereniging in verschillende commissies en overleggen.
● Gericht leiding kunnen geven aan hoofden en coördinatoren van diverse werkgroepen;

Profiel:
● Je bent ambitieus;
● Je hebt een visie: Waar zie jij de mogelijkheden? Hoe zou jij de filmwereld willen vormgeven?
● Je kunt verbinden en motiveren, zodat de vereniging als een geheel functioneert;
● Je kunt goed overzicht houden;
● Je hebt een netwerk binnen de Nederlandse film- en televisiewereld;
● Ervaring in een leidinggevende functie is een pré maar zeker geen must. We zoeken naar ambitie en potentie.
● Je bent flexibel beschikbaar. Uren zijn sterk afhankelijk van ambities (die je zelf bepaald), gemiddeld 8u per week.

Wat bieden wij?
Alle functies binnen VERS worden vervuld als vrijwilliger. Als onderdeel van het bestuur is er een vrijwilligersvergoeding beschikbaar, maar binnen VERS koppelen we inzet niet aan uren of betaling. Eenmaal onderdeel van het bestuur heb je toegang tot een groot netwerk en maak je onderdeel uit van een grote groep oud-VERS’ers die nu een succesvolle carrière in de film/tv wereld hebben. Het is de perfecte mogelijkheid om verder te groeien in een leidinggevende en beleidsmatige functie. VERS opent deuren!

Interesse?
Geïnteresseerd in deze functie? Stuur dan uiterlijk 12 februari 2023 jouw cv met motivatie en visie naar [email protected] t.a.v. Jelle Beuger


 

 

16-12-2022

Vers Nieuws

VERS: DE SPIEGEL VAN DE MAKER »
17-07-2022

Vers Nieuws

Open Call: The Eyes of Myths »

VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF