01-02-2023

Vers Film Festival

Filmmakers opgelet: zend vanaf 15 februari 2023 je film in voor de VERS Awards 2023!

De 27e editie van de VERS Film Awards komt eraan! Op 2, 3 en 4 juni 2023 keert VERS terug naar Lab111 in Amsterdam. Drie dagen lang opent Lab111 haar deuren voor festivalbezoekers, die kunnen genieten van nieuwe films van de makers van morgen. Daarnaast is er een uitgebreid programma met pitches, seminars, talks, netwerkgelegenheden en nog veel meer. VERS wil getalenteerde beeldmakers, ongeacht hun leeftijd, gender, herkomst, opleiding of ervaring een podium bieden om hun filmkunst ten tonele te brengen. Ben jij een (beginnend) filmmaker en wil je jouw film op het witte doek presenteren voor zowel (film)professionals als publiek? Zend dan je film in vóór 31 maart 2023!


OPROEP VOOR INZENDINGEN

Stuur vóór 31 maart 2023 je film voor de VERS Film Awards 2023 in via FilmFreeway. 

Lees hieronder meer over de voorwaarden.


Prijzen

Er worden een aantal Awards uitgereikt, waaronder voor Beste FIlm, Beste Cinematografie, Beste Montage, Beste Scenario en een felbegeerde Publieksprijs. In totaal wordt €16.500,- aan prijzengeld verdeeld, waarvan:

 • €10.000 productiebudget voor Beste Film
 • €2.500 productiebudget voor Beste Cinematografie
 • €2.500 productiebudget voor Beste Montage
 • €1.500 productiebudget voor Beste Scenario

Voorwaarden

 • De film moet van Nederlandse of Belgische bodem zijn.
 • De film mag maximaal 2 jaar oud zijn.
 • De film mag maximaal 30 minuten duren (incl. aftiteling).
 • Door je film in te sturen ga je ermee akkoord dat de film kosteloos vertoond mag worden tijdens de VERS film awards.
 • Afgestudeerde regisseurs en of makers zonder opleiding mogen alleen 1 van hun eerste 3 projecten inzenden. Videoclips en commercials worden daarbij niet meegerekend.
 • Voor de D.O.P., editor en scenarist geldt dat het één van hun eerste 5 projecten moet zijn. Indien dit niet zo is, vervalt de nominatie voor de betreffende categorie, maar maakt de film alsnog kans op een selectie in de overige categorieën.
 • Winnaars van eerdere edities van de VERS Film Awards kunnen niet opnieuw geselecteerd worden in de betreffende categorie.
 • We accepteren geen inzendingen van eerdere winnaars van de Beste Film Award.
 • Het inzenden van een film kost €15,-. Voor VERS leden is inzenden gratis. Word nu lid! Kun je een inzending of lidmaatschap niet financieren? Neem dan contact op met [email protected] 


Spread the word!

Is deze open oproep interessant voor jouw netwerk? Verspreid deze oproep dan op jouw kanalen en help ons zo veel mogelijk nieuwe filmmakers te bereiken! 

Over de VERS Film Awards
De VERS Film Awards is het jaarlijks terugkerende filmfestival van VERS dat volledig in het teken staat van de beeldmaker van morgen. Diverse makers van korte films strijden er om de prijzen voor Beste Film, Beste Cinematografie, Beste Montage, Beste Scenario en de Publieksprijs. Een kritische jury bepaalt wie de in totaal €16.500,- aan prijzengeld in de wacht sleept voor het maken van een nieuwe film. De VERS Film Awards bieden een unieke mogelijkheid om een volgend project te ontwikkelen, maar ook om de beste korte films van talentvolle makers op het grote doek te zien. 

DE VERS Film Awards 2023 vinden plaats van 3 t/m 4 juni in LAB111, Amsterdam. Deze editie van het festival staat in het teken van impact producing, waarbij de focus ligt op de impact die films en filmmakers hebben. Houd de social media en website van VERS in de gaten voor het laatste nieuws rondom de selectie en het programma. 

EINDE PERSBERICHT
Noot voor de redactie: neem voor verdere informatie contact op met [email protected]  

 

11-03-2024

Het VERS Film Festival 2024

Officiële VERS Filmfestival Gids »
06-11-2023

Het VERS Film Festival 2024

Call for entries VERS Film Festival 2024 »

VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF