22-03-2023

Vers avond

VERS EVENT: WAT EEN TYPE(CASTING)!

Op maandag 3 april verkennen we de wereld van filmcasting! Hoe staat de castingindustrie er tegenwoordig voor?
Hoe wordt er bijvoorbeeld omgegaan met hokjesdenken en inclusiviteit? En hoe is de castingindustrie veranderd door de jaren heen?

Tijdens dit VERS event zullen we ons verdiepen in typecasting, stereotype cliché’s en authentieke representatie. In een steeds bewuster wordende samenleving groeit de immers de verantwoordelijkheid van castingbureaus om divers, inclusief en authentiek te casten. Ook zullen we ingaan op de ontwikkeling van casting in de Nederlandse filmindustrie.

Samen met moderator en acteur Micha Hulshof gaan we in gesprek met castingdirectors Susanne Groen en Lobke de Boer, waarin hun visies op de thema’s centraal staan en we de uitdagingen bespreken die zij hierbij tegenkomen.

Susanne Groen is een gevestigd castingdirector met een behoorlijk cv: na tien jaar tv-series te hebben gecast en vijf jaar leiding te hebben geven aan een van de grootste castingbureaus van Nederland, richtte ze in 2010 Groen Casting op. Dit castingbureau groeide al snel uit tot een van de meest toonaangevende bureau’s in Nederland. Bij Groen Casting weten ze met persoonlijke aandacht en oog voor detail de beste acteurs voor de juiste rollen te vinden voor films, televisieseries en commercials. Zo is Susanne verantwoordelijk voor de cast van onder andere GTST, Buladó, Het Jaar van Fortuyn en Narcosis.

Lobke de Boer is actrice, regisseur én castingdirector. In 2020 studeerde ze af aan de opleiding regie fictie aan de Filmacademie. Ze is bekend door de rollen die ze heeft gespeeld in verschillende series en films, waaronder Soof (2013). Daarnaast regisseerde ze meerdere korte films, waaronder Terug naar Zotteken Waes (2020). Kort geleden richtte ze samen met Renée de Graaff een castingbureau op genaamd Oko Casting, met als doel de kloof te dichten tussen beginnende filmmakers en acteurs.

Over het evenement:

Datum: Maandag 3 april 2023
Locatie: LAB111, Arie Biemondstraat 111, 1054 PD Amsterdam
Tijd: 20:00-21:30 uur + borrel na afloop

Let op!
- Gewone tickets kosten €7,50 (+ servicekosten) en zijn verkrijgbaar via Eventbrite.
- Ben jij VERS-lid*? Dan is dit evenement gratis voor jou! Je moet echter nog wel jouw ticket reserveren via Eventbrite, waar je jouw naam en VERS -lidnummer in moet vullen.
- Heb je een Cinevillepas? Dan is een ticket slecht €2,50 (+ servicekosten). 

* Aanmelden als VERS lid kan hier (bekijk hier de tarieven van het VERS lidmaatschap)

 

 

16-05-2023

Vers avond

DE GROTE VERS FILM & TV QUIZ »
25-01-2023

Vers avond

VERS Avond: Hear to stay! »

VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF