11-04-2023

Online artikel

VERS zoekt nieuwe hoofdredacteur

Voor VERS, de vereniging voor Nederlandse film- en televisiemakers, zijn wij op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur. 
Als hoofdredacteur maak je deel uit van het uitvoerend bestuur van VERS en heb je inspraak in het reilen en zeilen van dé vereniging voor nieuwe Nederlandse film- en televisiemakers. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het samenstellen van het jaarlijkse VERS magazine, waarin interessante verhalen uit de Nederlandse film- en televisie-industrie worden gepresenteerd.
Als jij een passie hebt voor film, altijd op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen in de Nederlandse filmindustrie en de ambitie hebt om jezelf verder te ontwikkelen als hoofdredacteur, dan zou de functie van hoofdredacteur bij VERS perfect bij jou kunnen passen!
 
Wat houdt de functie in? 
Als hoofdredacteur maak je deel uit van het uitvoerend bestuur dat maandelijks vergadert over het reilen en zeilen van de vereniging. Samen met het bestuur bedenk je innovatieve manieren om de redactieafdeling naar een hoger niveau te tillen. Je stuurt het redactieteam van VERS aan en bepaalt in samenspraak met hen welke artikelen geschreven worden voor de VERS-website. Vervolgens redigeer je de artikelen samen met de eindredacteuren en geeft suggesties om ze nog beter te maken.
Een belangrijk onderdeel van jouw functie als hoofdredacteur is het ontwikkelen van het jaarlijkse (online) magazine van VERS, dat tijdens het Nederlands Film Festival uitkomt. Je bedenkt samen met je team het thema en de bijbehorende artikelen. Je brainstormt over de vormgeving van het magazine en zoekt illustratoren die het magazine van mooie illustraties kunnen voorzien. Naast het ontwikkelen van het magazine, ben je verantwoordelijk voor het vinden van adverteerders en de distributie van het magazine. Ook sta je altijd open voor nieuwe ideeën om het magazine nog beter te maken dan de voorgaande edities.
 
VERS is een vereniging die gerund wordt door vrijwilligers. Als hoofdredacteur en onderdeel van het uitvoerende bestuur kunnen we je een kleine vrijwilligersvergoeding bieden. Maar wat misschien nog waardevoller is, is de kans om deel uit te maken van een leuke groep collega's en om een kijkje te nemen in de Nederlandse film- en televisiewereld. Daarnaast krijg je gratis toegang tot de VERS-avonden en de kans om jezelf verder te ontwikkelen als hoofdredacteur.
 
Wij zoeken iemand die:
-       Kennis heeft van de (Nederlandse) film- en televisiewereld.
-       Hbo of academisch werk- en denkniveau heeft.
-       Ervaring heeft met het schrijven en redigeren van (journalistieke) teksten.
-       De Nederlandse taal uitstekend beheerst en kritisch is op correcte grammatica en spelling.
-       Anderen kan motiveren en helpen hun teksten naar een hoger niveau te tillen.
 
Wil je graag een kijkje nemen in de Nederlandse film- en televisiewereld, contacten opdoen met interessante mensen uit de industrie en jezelf verder ontwikkelen als hoofdredacteur? Aarzel dan niet en stuur (uiterlijk 8 mei) je cv met een korte motivatie naar [email protected], t.a.v. Valérie Hoffmann. We stellen het zeer op prijs als je ook eerder werk meestuurt!


 

 

16-06-2023

Online artikel

VERS ZOEKT NIEUWE HOOFDREDACTEUR »

VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF