17-04-2023

VERS Events

VERS EVENT: Masterclass documentaire research door Manon van der Sluijs

Een goede researcher maakt het verschil! Je kan een fantastische documentaire hebben, maar als je personages niet interessant zijn, blijft geen kijker geboeid. Maar hoe vind je de juiste personages voor jouw documentaire(serie) en documentaireplan? Hoe bouw je een vertrouwensband op? Welke toon sla je aan en hoe zorg je dat mensen mee willen doen aan jouw project? De researcher weet wel raad met deze vragen. Bovendien stopt het researchen nooit! Zelfs als je de juiste mensen hebt gevonden voor je project, kunnen situaties veranderen en ben je als researcher constant bezig met het welzijn van je personages. Je moet gedurende het hele proces een vinger aan de pols houden en weten wat er speelt. Met andere woorden, research doen is een ‘state of mind’. 

Tijdens dit VERS-event neemt Manon van der Sluijs ons daarom mee tijdens een masterclass in de wereld van research doen voor documentaires. Ze zal vertellen hoe ze zelf de documentaire wereld is ingerold en aan de hand van haar eigen ervaringen alle ins-en-outs van het vak bespreken en tips meegeven. 

Manon is een doorgewinterde researcher en tegenwoordig eindredacteur documentaire bij omroep HUMAN. Manon heeft European Studies aan de UvA gestudeerd, waarna ze begonnen is met researchen voor documentaires. Manon deed naast de research voor de bekende documentaire series Klassen en Schuldig, ook de research voor de documentaires: MH17: Het verdriet van Nederland, Schuldenaars en Sprekend Nederland. 

Dus documentairemakers en researchers in spe opgelet! Reserveer snel je kaartje, blijf na de masterclass lekker hangen op de borrel en ontmoet vakgenoten!


Over het evenement:

Datum: Maandag 1 mei 2023
Locatie: LAB111, Arie Biemondstraat 111, 1054 PD Amsterdam
Tijd: 20:00-21:30 uur (inloop 19:45 + borrel na afloop)

Let op!
- Gewone tickets kosten €7,50 (+ servicekosten) en zijn verkrijgbaar via Eventbrite.
- Ben jij VERS-lid*? Dan is dit evenement gratis voor jou! Je moet echter nog wel jouw ticket reserveren via Eventbrite, waar je jouw naam en VERS -lidnummer in moet vullen.
- Heb je een Cinevillepas? Dan is een ticket slecht €2,50 (+ servicekosten). 

* Aanmelden als VERS lid kan hier (bekijk hier de tarieven van het VERS lidmaatschap)


 

 

13-11-2023

VERS Events

Kwetsbaarheid in documentaire »
07-09-2023

VERS Events

Don’t stop the motion »
16-05-2023

VERS Events

DE GROTE VERS FILM & TV QUIZ »

VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF