08-05-2023

Vers special

CINERADAR #5

In samenwerking met Cineville en de Melkweg presenteren we CineRadar #5: een unieke avond waarop het nieuwste talent uit Nederlandse filmindustrie hun gloednieuwe korte films laten zien. De regisseurs zullen persoonlijk aanwezig zijn om hun werk te presenteren, dus kom langs en maak kennis met de opkomende namen van de filmwereld. Mis deze kans niet om de toekomstige sterren van de Nederlandse cinema te ontmoeten en hun creaties te bewonderen!
 

Films

De golf van Mahmood Shakuri (4’)
Lotgenoten van Mipham Chhowing (8’)
The Paper Ensemble van Jochem van Tol & Jiska Rickels (15’)
A forgotten childhood van Astrid Ardagh (11’)
Tussen de tijd van Freija Roos (20’)
 
De Golf van  Mahmood Shakuri
Een jongen (Hassan) heeft angst voor het zwembad vanwege zijn traumatische ervaring tijdens zijn vlucht met een boot als vluchteling. Tijdens de reis kwamen ze in gevaarlijke situaties terecht, waardoor hij bijna verdronk. Sindsdien heeft hij een diepe angst voor water en vermijdt hij zwembaden, meren en andere waterlichamen. Hij probeert zijn angst te overwinnen, maar het blijft een uitdaging voor hem.

Lotgenoten van Mipham Chhowing
“Ieder huisje heeft zijn kruisje”. Zo ook de verhalen van Daniël, Budi en Moes. 'Lotgenoten' gaat over jongeren uit moeilijke thuissituaties die op verschillende manieren hun frustratie uitten. De een ontsnapt in zijn eigen gecreëerde wereld, de ander verdoofd zijn pijn of uit het met agressie op de buitenwereld. Alleen op straat kunnen ze bij elkaar hun rust vinden.

The Paper Ensemble van Jochem van Tol & Jiska Rickels
In een oude lege papierfabriek volgen we een vrouw die speelt met betoverende sculpturen van papier. Geïnspireerd door het ontwerp van Japanse tuinen, nodigt The Paper Ensemble je uit om een wereld te aanschouwen die volledig bestaat uit de geluiden van papier. Krakende struiken, oceaangolven en zingende walvissen.

A Forgotten Childhood van Astrid Ardagh
A forgotten childhood is een korte film gemaakt van een collage analoge foto's die Astrid's vader tijdens haar jeugd heeft gemaakt. Tegen een landelijke arctische achtergrond neemt de film de kijker mee op een reis door tijd en plaats. Het stelt vragen over het geheugen en het zelf vanuit verschillende historische en culturele perspectieven. We vragen ons af welke delen van ons leven we ons eigenlijk kunnen herinneren en hoe onze identiteit afhangt van onze geselecteerde herinneringen aan het verleden.

Tussen de Tijd van Freija Roos
Via onze herinneringen maken we een verhaal van ons leven, zoals we via film ook verhalen construeren. Net als in onze herinneringen zijn we geneigd deze momenten te romantiseren, over-romantiseren. Een nieuwe ervaring kan hier niet meer aan tippen. Tussen de Tijd is een korte essayistische documentaire waarin de universele angst voor vergankelijkheid wordt onderzocht, die zich uit in het vereeuwigen van momenten via film/fotografie en het bewaren.
 

Over het evenement:

Datum: vrijdag 26 mei
Locatie: de Melkweg, Lijnbaansgracht 234a 1017 PH Amsterdam
Tijd: 19:00 (inloop 18:30)
 
De tickets zijn €7,50 en verkrijgbaar via de Melkweg website
Ben jij VERS-lid*? Dan is dit evenement gratis voor jou! Je moet echter nog wel jouw ticket reserveren via de Melkweg website
Heb je een Cineville pas? Dan is het evenement ook gratis voor jou! 
 
* Aanmelden als VERS lid kan hier (bekijk hier de tarieven van het VERS lidmaatschap)

 

 

07-11-2023

Vers special

CINERADAR #6 »
25-08-2023

Vers special

Cineradar #6 call for entry »
11-06-2021

Vers special

FEEST! VERS BESTAAT 25 JAAR! »

VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF