08-11-2015

Vers awards

My Silicon Love, Nachtoord en De Broers van Bommel winnen VERS Awards 2015

Zaterdag 7 november zijn in Het Ketelhuis in Amsterdam de VERS Awards 2015 uitgereikt. De jury, bestaande uit regisseurs Paula van der Oest (Lucia de B.), John Appel (Zij gelooft in mij), founder en CEO van verhuurbedrijf Cam-a-lot Philippe Vié en head of development en creative producer bij Eyeworks Judith Hees, verkoos dit jaar voor het eerst in de geschiedenis van de VERS Awards twee films als winnaar. Zowel My Silicone Love (regie: Sophie Dros) en Nachtoord (regie: Hetty de Kruijf) ontvangen de Filmmore/ Cam-a-lot Juryprijs. De Publieksprijs gaat naar De Broers van Bommel (regie: Laurens Jans) en wordt dit jaar gesponsord door Het Ketelhuis. De VERS-Awards worden jaarlijks uitgereikt aan beginnende filmmakers. 

De jury: “Vanwege het hoge niveau en ter viering van de eerste feestelijke festivaleditie van de VERS Awards hebben sponsoren Cam-A-Lot en Filmmore besloten om de juryprijs met 5.000 euro te verhogen naar 15.000 euro. Wij hebben uiteindelijk besloten om twee winnaars te kiezen, omdat we beide films erg hoog waardeerden. Beide regisseurs ontvangen dus 7.500 euro om te besteden aan hun nieuwe film.” 

Over VERS
VERS is sinds de oprichting in 1996 uitgegroeid tot de grootste netwerk- en beroepsvereniging van en voor nieuwe makers in het mediaveld, met ruim 1.000 leden. De vereniging biedt een professioneel en toegankelijk netwerk door tal van activiteiten te organiseren, zoals de VERS Awards en de maandelijkse VERS Avonden, waar (nieuwe) makers elkaar kunnen ontmoeten. Op deze manier biedt VERS de gelegenheid om nieuwe kennis op te doen, te delen en daarmee te experimenteren. De actualiteit wordt daarbij zoveel mogelijk centraal gesteld. In 2010 veranderde de vereniging de naam van Vereniging van Nieuwe Film- en Televisiemakers (NFTVM) in VERS.

De VERS Awards worden mede mogelijk gemaakt door: Het Nederlands Film Fonds, bioscoop Het Ketelhuis, Stichting VEVAM Fonds, Cam-a-lot en Filmmore.

 

 

02-11-2019

Vers awards

VERS Film Awards 2019 »

VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF