17-12-2016

Vers awards

Cavello en Thunder vallen in de prijzen bij bijzondere jubileum editie VERS Awards.

Tijdens het 20jarig jubileum festival van VERS in VondelCS zijn vanavond de VERS Awards 2016 uitgereikt. De jury, bestaande uit VERS oprichters Marc Bary (producent Ijswater Films) en regisseur Juul Bovenberg (o.a. Dodelijk Dilemma), en grafisch designer Jesse Hovenstreijdt, verkoos dit jaar Cavello (regie Sven Bresser) als winnaar van de VERS Awards Cam-a-lot/Filmmore juryprijs ter waarde van 10.000 euro. Thunder (regie: Ted Alkemade en Vera Holland) werd door het publiek verkozen als winnaar van de publieksprijs.

De jury over Cavello: “...Een korte film waarin het scenario, de spelregie, de cast en eigenlijk alle andere disciplines elkaar tot grote hoogten hebben gedreven. Een vertelling, waarbij het talent van deze nieuwe maker voor het naturelle drama en mooie visualisatie tot uiting komt”, aldus Bovenberg. 

Beste cinematografie & montage
Voor het eerst werden dit jaar ook prijzen uitgereikt aan de beste cameraman voor cinematografie (Cam-a-lot award t.w.v. 2.500 euro) en beste montage (Filmmore awards eveneens t.w.v. 2.500 euro). Deze werden gewonnen door respectievelijk Lukas de Kort (Eigen) en Nina Graafland (Nachtelijk Halfrond). De jury bestaande uit Bert Pot, Axel Skovdal Roeloefs en Walter van der Kooi roemde het jonge talent. “Dit is een montage die orde creëerde waar die eerst nog niet bestond en een montage die tegelijkertijd precies voldoende wanorde overliet om de kijker ruimte te bieden zijn eigen verbanden en gedachten te vormen”, aldus de jury.

Om het 20jarig jubileumjaar af te sluiten organiseerde VERS een groots eendaags filmfestival in VondelCS. Naast de VERS Awards konden nieuwe en gevestigde film- en televisiemakers ook naar workshop, debatten en speciale vertoningen.

Over VERS
Sinds de oprichting in 1996 uitgegroeid tot de grootste netwerk- en beroepsvereniging van en voor nieuwe makers in het mediaveld. De vereniging biedt een professioneel en toegankelijk netwerk door tal van activiteiten te organiseren, zoals de VERS Awards en de maandelijkse VERS Avonden, waar (nieuwe) makers elkaar kunnen ontmoeten.

De VERS Awards werden mede mogelijk gemaakt door:  Het Nederlands Filmfonds, VondelCS, Filmmore, VEVAM Fonds en Cam-a-lot.

 

 

02-11-2019

Vers awards

VERS Film Awards 2019 »

VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF