15-09-2018

Vers special

VERS groots aanwezig op de NFF Conferentie

VERS & NFF sessie: Het grote Anti-Cliché Verhaal

Er wordt altijd beweerd dat wij tolerant en vooruitstrevend zijn, maar is de Nederlandse filmindustrie dit ook? Of bestaat deze voor het grootste deel nog uit clichés?

Op vrijdag 28 september zoeken we, tijdens het Nederlands Film Festival op de NFF Conferentie het uit tijdens de interactieve VERS sessie: Het Grote Anti-Cliché Verhaal.

Onder leiding van schrijver en presentator Maurice Seleky leggen we Nederlandse films en series onder de loep en onderzoeken we welke clichés we nog te vaak zien en wat we daaraan kunnen doen.

Samen met regisseuses Sia Hermanides en Alieke van Saarloos (Voetbalmeisjes, Papadag) en filmmaker Sharif Abdel Mawla (7 Marokkanen en Jos) zullen we inzoomen op de representatie en diversiteit van Nederlandse personages, typecasting en vooroordelen.

Als onderdeel van de NFF Conferentie belooft dit een inspirerende sessie te worden die jou de ogen misschien wel doet openen! Daarnaast is de NFF Conferentie dé plek om je netwerk uit te breiden en andere professionals te ontmoeten. Mis het niet!

WAAR EN WANNEER?
Datum: 28 september 2018
Tijd: 14:30-15:30
Locatie: Stadsschouwburg Utrecht
(LET OP: deze maand dus geen event in VondelCS)

TOEGANG:
Koop je kaarten voor de hele conferentie of alleen het middag programma via www.filmfestival.nl/agenderen/ (prijzen verschillen, er geldt ook studentenkorting)

VERS Lid?
Voor VERS leden hebben we de mogelijkheid om een gratis kaartje voor niet alleen onze VERS sessie, maar het volledige middagprogramma van de NFF Conferentie te bestellen! Wil je hiervan gebruik maken? 

Mail dan snel je naam en lidnummer van VERS naar avonden@versfilmentv.nl

Geinteresseerd in een VERS lidmaatschap? Meld je dan hier aan


Vind ook het Facebook event op: https://www.facebook.com/events/1758133887617282/
 

 

 

11-07-2019

Vers special

Film in het Park 2019 »
27-05-2019

Vers special

De grote VERS Film Quiz #3 »

VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF