VERS-Ledenkorting bij Beeld en Geluid

GRATIS PROEFABONNEMENT OP DAAN

Speciaal voor leden van VERS heeft Beeld en Geluid een korting opgezet waarbij je gratis (!!) drie maanden online toegang krijgt tot het archief van Beeld en Geluid. Deze toegang verloopt via de zogeheten DAAN-portal. Vanaf je werkplek kan je dan materiaal zoeken en bekijken, én direct een licentie aanvragen als je het materiaal wil gebruiken.

Via DAAN heb je één van de grootste audiovisuele collecties ter wereld binnen je bereik: radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes en websites. De brede, dagelijks groeiende mediacollectie is uitstekend te gebruiken voor (research ten behoeve van) nieuwe films, documentaires, televisie- en radioproducties en in nieuwe mediavormen.


DAAN UITPROBEREN?

Ben jij regisseur, producent of researcher én lid van VERS? Dan nodigt Beeld en Geluid je uit om kennis te maken met de collectie en de portal DAAN. Beeld en Geluid heeft een aantal proefabonnementen beschikbaar: gratis drie maanden online toegang tot het archief. Een standaard-abonnement kost normaal €30,- per maand (ex BTW).

Na afloop van de gratis proefperiode vraagt Beeld en Geluid of je eventueel door wilt gaan met een betaald abonnement op DAAN.
Voor een gratis proefabonnement heb je - vanwege de beveiliging van de verbinding - een vast IP-adres nodig, wat je doorgaans hebt als je gebruikmaakt van een bedrijfsnetwerk. Een vast (of statisch) IP-adres kan je via je provider aanvragen. 

Wellicht ten overvloede: als je materiaal uit de collectie daadwerkelijk wilt gaan gebruiken moet je vaak een licentie hebben van de rechthebbende. Via DAAN kunnen deze licenties eenvoudig aangevraagd worden. Een deel van de collectie valt onder publiek domein en kan je dus zo gebruiken.
 
Een DAAN-aansluiting is alleen bestemd voor professionele gebruikers en Beeld en Geluid toetst dan ook voor welk doel de aansluiting aangevraagd wordt. Je komt voor een proefabonnement in aanmerking als je niet eerder een DAAN-(proef)abonnement hebt gehad. 


HOE VRAAG IK EEN PROEFABONNEMENT AAN?

Als jij gebruikt wilt maken van deze ledenkorting, stuur dan een e-mail naar info@versfilmentv.nl en vermeld hierbij dat het om het proefabonnement op de DAAN-portal gaat. Wij brengen Beeld en Geluid dan op de hoogte en vervolgens ontvang je van hen dan nadere informatie én de link om je voor het proefabonnement in te schrijven. Binnen enkele werkdagen na het indienen van deze aanvraag wordt de aansluiting geregeld.


HOE WERKT DAAN?

Wil je toch nog specifieker weten wat DAAN is en hoe het werkt, bezoek dan de website van Beeld en Geluid. Je vindt daar ook een instructievideo, handleiding en de Q&A.

Ook als je straks tijdens het gebruik van de DAAN-portal tegen vragen aanloopt is dat geen probleem. De medewerkers van het Klantcontactcentrum van Beeld en Geluid helpen je graag verder met de toegang tot DAAN en alle andere vragen die je mogelijk hebt over het archief.

 

VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF