VERS-Ledenkorting bij Beeld en Geluid

DAAN GEEFT TOEGANG TOT ARCHIEF

Beeld en Geluid heeft voor leden van VERS een regeling waarbij je tegen flinke korting toegang krijgt tot het archief van Beeld en Geluid. Deze toegang verloopt via de zogeheten DAAN-portal. In DAAN zoek je, vraag je eenvoudig de benodigde licentie aan en bestel je de fragmenten die je nodig hebt voor je productie. Medewerkers van Beeld en Geluid staan voor je klaar om je eventueel te helpen. Regelmatig worden er trainingen gegeven om je zoekvaardigheden te vergroten.   

Via DAAN heb je één van de grootste audiovisuele collecties ter wereld binnen je bereik: radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes en websites. De brede, dagelijks groeiende mediacollectie is uitstekend te gebruiken voor (research ten behoeve van) nieuwe films, documentaires, televisie- en radioproducties en in nieuwe mediavormen. 

DAAN UITPROBEREN?

Ben jij een regisseur, producent, scenarioschrijver, researcher of andere mediamaker én lid van VERS? Dan nodigt Beeld en Geluid je uit om kennis te maken met de collectie en de portal DAAN. Met een abonnement kan je onbeperkt gebruik maken van DAAN. Een abonnement op DAAN kost normaal 30,- per maand (360,- per jaar). VERS-leden betalen nu slechts 120,- per jaar. Voor een gratis proefabonnement heb je - vanwege de beveiliging van de verbinding - een vast IP-adres nodig, wat je doorgaans hebt als je gebruikmaakt van een bedrijfsnetwerk. Een vast (of statisch) IP-adres kan je via je provider aanvragen.  

Wellicht ten overvloede: als je materiaal uit de collectie daadwerkelijk wilt gaan gebruiken moet je vaak een licentie hebben van de rechthebbende. Via DAAN kunnen deze licenties eenvoudig aangevraagd worden. Een deel van de collectie valt onder publiek domein en kan je dus zo gebruiken.

 Een DAAN-aansluiting is alleen bestemd voor professionele gebruikers en Beeld en Geluid toetst dan ook voor welk doel de aansluiting aangevraagd wordt.  

HOE VRAAG IK EEN PROEFABONNEMENT AAN?

 
Als jij gebruikt wilt maken van deze ledenkorting, stuur een e-mail naar de klantenservice van zakelijk@beeldengeluid.nl. Vermeld hierbij dat je lid bent van VERS en dat je een abonnement wilt met VERS-korting. De klantenservice vraagt je vervolgens om nog wat extra gegevens, o.a je lidmaatschapsnummer van VERS. Korte tijd na het beantwoorden van deze vragen wordt de aansluiting geregeld. 

HOE WERKT DAAN?

Wil je toch nog specifieker weten wat DAAN is en hoe het werkt, bezoek dan de website van Beeld en Geluid. Je vindt daar ook een instructievideo, handleiding en de Q&A. 

Ook als je straks tijdens het gebruik van de DAAN-portal tegen vragen aanloopt is dat geen probleem. De medewerkers van het Klantenservice van Beeld en Geluid helpen je graag verder met de toegang tot DAAN en alle andere vragen die je mogelijk hebt over het archief. 
 

VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF