Submarine ChannelBericht geplaatst door:
Submarine Channel
login om te reageren op dit bericht
Op:
10-11-2021 / 139 x bekeken
Categorie:
Stagevergoeding (marktconform)
Verloopt op:
01-12-2021


| Bericht is verlopen

Research stage bij Submarine (Documentaire)

Submarine is in 2000 opgericht door mededirecteuren Femke Wolting en Bruno Felix en is gevestigd in zowel Amsterdam als Los Angeles. Sindsdien heeft Submarine vele films en transmedia-projecten geproduceerd over de hele wereld, van de VS en China tot Abu Dhabi, Rusland en Mexico. Submarine ontwikkelt en produceert speelfilms, scriptseries, documentaires, animaties en transmedia-projecten. Submarine heeft zich gevestigd als innovatief bedrijf, werkzaam binnen meerdere genres en platforms, en altijd met een internationale focus. Submarine heeft een reeks bekroonde documentaires geproduceerd die zijn verkocht aan distributeurs, platforms en omroepen over de hele wereld. Zo is de documentaire Bellingcat: Truth in a Post-Truth World in première gegaan bij SXSW en werd de film bekroond met een International Emmy Award. In 2017 produceerde Submarine Nobody Speak: Trials of the Free Press, die in première ging op Sundance en als Netflix Original werd aangekocht, de film American Jail door de Academy Award-winnende regisseur Roger Ross Williams voor CNN en de BBC, en de bekroonde documentaire More Human Than Human, over kunstmatige intelligentie. Het bedrijf bevindt zich momenteel in verschillende stadia van productie en ontwikkeling voor vele andere projecten, waaronder de aankomende true crime-serie The Singh Case en Warnow.

In 2001 startte Submarine een eigen kanaal voor originele transmediale documentaire, fictie en genre-overschrijdend entertainment: www.submarinechannel.com. Submarine Channel benut nieuwe technologieën om verhalen te vertellen op visueel opwindende manieren en is geschikt voor meervoudige formats, inclusief motion comics, games en interactieve documentaires. Submarine Channel is anno 2021 een veelgeprezen internationaal platform gewijd aan next generation storytelling. De productiestudio richt zich op interactieve en immersieve projecten, met experimentele formats als virtual reality, augmented reality, interactieve documentaires, motion comics en videogames. Daarnaast produceert Submarine Channel redactionele series om baanbrekende verhalen en jonge, opkomende talenten in de creatieve industrieën onder de aandacht te brengen. Submarine Channel wordt gescheiden in termen van financiering en het beheer, maar co-produceert samen met Submarine verschillende projecten, zoals de documentaire en online experience Last Hijack (Emmy Award 2015).

Lokatie
Amsterdam

Omschrijving
Op dit moment zijn er verschillende nieuwe projecten in ontwikkeling bij zowel Submarine Docs als Submarine Channel. Daarom zijn wij op zoek naar een research stagiair(e) die voor een periode van minimaal 5 maanden het team kan komen versterken.

Periode
Start stage: eind januari/ begin februari 2022
Duur: minimaal 5 maanden

Functie eisen / profiel
We zijn op zoek naar iemand die breed geïnteresseerd is, betrokkenheid heeft met documentaires, communicatief sterk is, gedreven is, die houdt van aanpakken, creatief én oplossingsgericht kan denken, flexibel is en proactief eigen initiatieven neemt. Ervaring met journalistiek en/of mediastudies is een aanbeveling. Ook is een goede beheersing van de Engelse en Nederlandse taal belangrijk.

Opleiding: HBO of WO

Als stagiair bij Submarine zal je onder begeleiding van een ervaren researcher je voornamelijk bezighouden met alle voorkomende werkzaamheden die bij de ontwikkelingsfase van een filmproductie komen kijken. Naast het researchen zul je ook de verschillende projecten productioneel ondersteunen.

De werkzaamheden zijn gevarieerd en houden onder andere de volgende taken in:

· Ondersteuning bij subsidieaanvragen
· Ontwikkeling van nieuwe plannen
· Productionele ondersteuning
· Research werkzaamheden
· Het voorbereiden van opnames en het ordenen en uitwerken van opnames ten behoeve van de montage
· Inschrijvingen bij filmfestivals
· Dagelijkse taken op kantoor

Wat bieden wij?
Een marktconforme stagevergoeding en een gezellig kantoor met verschillende projecten van documentaire tot scripted tot animatie!

Reageren / meer informatie
Je moet inloggen om te reageren
VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF