Public CinemaBericht geplaatst door:
Public Cinema
login om te reageren op dit bericht
Op:
21-01-2022 / 395 x bekeken
Categorie:
Marktconforme betaling/vergoeding
Verloopt op:
31-01-2022


| Bericht is verlopen

Creative Producer (medior/senior)

Lokatie
Amsterdam

Wie zijn we?
Public Cinema is hét creatieve bureau voor maatschappelijke impact. Met een team van ruim 30 mensen maakt Public Cinema de vertaalslag tussen complexe inhoudelijke onderwerpen en creatieve en visuele communicatie, voornamelijk voor organisaties in de publieke sector. Hiermee helpen we onze klanten om hun maatschappelijke doelen efficiënter en beter te bereiken.

We produceren onder meer films, animatiefilms en infographics en combineren deze creatieve media o.a. in campagnes, verandertrajecten en e-learnings. We werken hierbij altijd met de formule ‘inhoud x vorm x bereik = impact’. Echte maatschappelijke impact ontstaat pas als de inhoud van een boodschap ijzersterk is, de vorm aanspreekt en de doelgroep daadwerkelijk bereikt wordt.

Ook maken we live visuele verslagen en begeleiden we organisaties op visuele wijze in het proces bij visievorming, innovatie, strategiebepaling, veranderopgaven en implementatievraagstukken. Altijd vanuit uitgebreide kennis van maatschappelijke vraagstukken, een analytische èn creatieve achtergrond, uitgebreide ervaring met de wereld van onze opdrachtgevers en veel enthousiasme om samen met de opdrachtgever het beste resultaat neer te zetten.

Wie zoeken we?
In het videoteam zijn we op het moment op zoek naar een sterke creatieve stem die goed projecten kan leiden. Wat wij zoeken:

- Jij bent een creatieve geest, die verrassende concepten kan bedenken en uitwerken, maar tegelijkertijd gestructureerd kan werken en projecten kan leiden en managen.
- Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in het werken met videoprojecten voor online content, je weet hoe deze productie van a tot z werkt.
- Je bent creatief en analytisch sterk en kan zelfstandig vanuit de klant de juiste informatie verkrijgen om een project op te starten.
- Je houdt van een grote uitdaging, maar ziet ook de kansen in een klein project.
- Je kan zelfstandig een script schrijven op basis van input vanuit de klant of door middel van interviews met externen. Daarbij probeer je steeds te kijken hoe je een nieuw creatief concept kunt toepassen in het project.
- Je kunt zelfstandig videoprojecten managen en inplannen in ons systeem (Scoro).
- Je kunt meerdere projecten tegelijkertijd overzien.
- Je kunt zelfstandig offertes schrijven.
- Contact onderhouden met klanten vind je leuk en uitdagend. Je bent diplomatiek, maar schept duidelijke verwachtingen en maakt heldere afspraken. Je bent dus communicatief vaardig in alle opzichten: aan de telefoon, per e-mail, op WhatsApp en aan tafel in gesprek. In geschreven tekst en gesproken woord (en eventueel ook in beeld), weet je jezelf goed uit te drukken.
- Je bent een teamspeler en vindt het leuk om collega’s te begeleiden en aan te sturen en samen tot creatieve ideeën te komen.
- Je bent servicegericht, punctueel en probleemoplossend.
- Je bent maatschappelijk betrokken.
- Als het nodig is, zet je zelf een stap extra, en motiveer je collega’s om hetzelfde te doen. Je zorgt dat we elke deadline halen. Tegelijk weet je de grenzen van jezelf en anderen te bewaken, zodat er voor iedereen een gezonde balans tussen werk en privé bestaat.

Periode
Het gaat om een functie voor 32 tot 40 uur per week. We bieden een contract op freelance of in loondienst aan voor 7 maanden, dat bij wederzijdse tevredenheid en in overleg wordt verlengd.

Functie eisen / profiel
Wat zijn je werkzaamheden?
- Je neemt voor kleine tot grote projecten de volledige begeleiding op je van uit te voeren werk, van start tot oplevering, en verzorgt de afstemming met betrokkenen.
- In gesprekken met de klant vraag je scherp door en help je deze om de behoefte achter de vraag aan te scherpen en de aanpak daarop af te stemmen.
- Je schrijft scripts op basis van input van klant en experts en creatieve brainstorms met collega’s.
- Je bedenkt zelf creatieve formats of concepten.
- Je kan je collega’s creatief inspireren en draagt zo bij aan de kwaliteit van het team.
- Je maakt schriftelijke debriefings voor opdrachtgevers en briefings voor collega’s.
- Je bent het aanspreekpunt voor opdrachtgevers gedurende gehele projecten, van de kick-off/intake tot en met de afronding en evaluatie van projecten.
- Je signaleert en overlegt proactief wanneer er wijzigingen, onduidelijkheden of problemen zijn en komt met oplossingen.
- Je bent eindverantwoordelijk voor het opleveren van projecten binnen de vooraf afgesproken planning en het budget. En je bewaakt samen met de betrokken creative/art director ook de kwaliteit van deze projecten.
- Je maakt een realistische planning en plant activiteiten goed in, rekening houdend met afstemmingsmomenten, correctierondes en redactieslagen.
- Je bewaakt de planning, zowel bij de opdrachtgever als intern bij collega’s. Je stuurt tijdig op wijzigingen in de planning.
- Je bent verantwoordelijk voor de budgetbewaking, en communiceert wijzigingen in het budget tijdig en juist.

Wat bieden wij?
-Een fantastische werkplek in een superleuk team van ruim 30 mensen. Het videoteam bestaat uit 8 mensen met daarbij 2 stagiaires en een flexibele schil met freelancers met wie we op regelmatige basis samenwerken.
- Een informele werkomgeving, met afwisselende projecten, veel verantwoordelijkheid en mogelijkheden om te groeien.
- Een fijne werkruimte in een creatief pand in Amsterdam-West (Creatieve broedplaats De Vlugt aan de Burgemeester de Vlugtlaan 125)
- Een marktconform salaris, reiskostenvergoeding, laptop en opleidingsbudget.
- Een belangrijke rol in de verdere ontwikkeling van een jonge organisatie waar je het verschil kunt maken, zowel binnen ons team als voor onze maatschappelijke klanten.

Reageren / meer informatie
Je moet inloggen om te reageren
VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF