Sam OerlemansBericht geplaatst door:
Sam Oerlemans
login om te reageren op dit bericht
Op:
02-05-2022 / 305 x bekeken
Categorie:
Onbetaald
Verloopt op:
19-05-2022


| Bericht is verlopen

SPIEGELBEELD zoekt een editor

Hey! Ik ben Sam Oerlemans en voor het project SPIEGELBEELD, een documentaire over paardencoaching, ben ik op zoek naar een editor die mij kan helpen bij het realiseren van deze docu. Paardencoaching is een vorm van coaching waarbij het gedrag van het paard als spiegel dient voor de coaché. De documentaire zal interview materiaal bevatten, registraties van een coaching sessie en observaties van een dagbesteding met paarden. Ik zelf denk aan een lengte van 20 minuten. Documentaire maken is voor mij nieuw en ik sta erg open voor je inbreng!

De documentaire wordt gefilmd door Jop Verhulst (check hier zijn portfolio: jopverhulst.com) en ik doe de regie. SPIEGELBEELD is mijn afstudeerproject voor The New School, een opleiding voor marketing, communicatie en creativiteit in Amsterdam.

Lokatie
Amsterdam of de locatie van de editor

Omschrijving
FILM IDEE
Via een portret van Rob wordt er een blik geworpen op de rol die paarden spelen in zijn leven. Binnen dit portret wordt duidelijk wat paardencoaching is en hoe paarden hem hebben geholpen met het terugvinden van de persoon die hij ooit was.

De kernvraag van de documentaire: Hoe kunnen paarden mensen helpen in hun persoonlijke ontwikkeling?

PERSONAGES
Hoofdpersonage: Rob (coaché)
Bij-personages: Marie-José van der Kruijssen (paardencoach), de moeder van Rob, en Zita (paard)

ROB
- Toen Rob klein was, was hij al helemaal gek op paarden. Dat is gebleven tot aan de puberteit. Daarna is het weer met kleine stapjes teruggekomen.
- Rob heeft in het verleden een verwaarloosd paard verzorgd toen hij in een depressie zat. “En dat paard heeft me helemaal zonder hulp van psycholoog of medicatie er bovenop gehaald. Dus ik weet dat van daaruit paarden veel meer kunnen dan dat mensen denken.”
- Rob heeft ruim een jaar paardencoaching gevolgd bij Marie-José van der Kruijssen van Avelengo Coaching. De sessies vonden plaats bij stal Roosenheuvel. Rob heeft veel sessies samen met Zita gehad. Zita heeft hem het meest geholpen van alle paarden. Aanleiding paardencoaching: anders willen omgaan met zijn woede en gedachten, verdriet van de dood van zijn vader verwerken (PTSS) en ruzie met zijn buurman.
- Momenteel gaat Rob twee keer per week naar een dagbesteding met paarden. De dagbesteding is bij zorgboerderij en paardenmelkerij De bonte hoeve. Tijdens de dagbesteding doet hij allerlei klusjes met paarden. Denk aan verzorgen, stallen verschonen etc. Aanleiding dagbesteding: regelmaat krijgen, motivatie vasthouden en een soort van therapie.

Periode
Een aantal dagen in de maand juni

Functie eisen / profiel
Ik ben op zoek naar een editor die kan color graden en goed is in geluidsmontage.

Wat bieden wij?
Werkervaring in een documentaireproject en een aanvulling voor je portfolio

Reageren / meer informatie
Je moet inloggen om te reageren
VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF