Marjolein StehmannBericht geplaatst door:
Marjolein Stehmann
login om te reageren op dit bericht
Op:
17-05-2022 / 111 x bekekenProject groepsdynamiek filmcrew

Beste producent/regisseur

In deze tijd waar de woorden respect en gelijkwaardigheid opnieuw onder een loep worden genomen in de maatschappij, introduceren wij - 3 studenten haptotherapie - een project waarmee we de groepsdynamiek in een filmcrew willen verbeteren.

Wie zijn wij?
Wij zijn Marjolein Stehmann, Willem de Jong en Maartje de la Brassine, allen 4e jaars studenten aan
het Instituut voor Toegepaste Haptonomie (ITH) in Nijmegen. Daarnaast is Marjolein 17 jaar werkzaam als visagist binnen de filmindustrie.

Wat bieden wij?
Deze zomer gaan we, samen met een filmcrew, in drie bijeenkomsten de diepte in waarbij haptonomische oefeningen de rode draad vormen. We gaan aan de slag met (lichaams)taal, beweging, onderlinge verhoudingen, samenwerken en jezelf laten horen. De groep gaat onder onze leiding zelf inzichten krijgen en zo verbeteringen toepassen op groepsniveau. Ook bieden we voldoende ruimte voor individuele inzichten en ontwikkeling. Iedere bijeenkomst duurt ongeveer 3 uur.

Wat levert het op?
De doelstelling is om de crew het gevoel van ‘samen’ te laten ervaren en te laten zien dat het gehele traject en het eindresultaat daardoor floreert. Kort gezegd; het “IK” (individu), het “WIJ” (samen als groep) en het “HET” (de film) meer in balans te brengen. We zijn er ons van bewust dat het voorbereidingstraject van een draaiperiode erg druk is voor iedereen. Toch geloven wij dat de tijdsinvestering in dit project juist tijd en energie kan opleveren tijdens de draaiperiode vanwege een betere samenwerking.

We gaan samen met jullie aan de slag om de crew te transformeren tot een stevig team waarin iedereen de ruimte voelt om zichzelf te zijn. Waarin mensen zich veilig voelen om grenzen aan te geven en waarin de samenwerking soepel verloopt. In een team dat stevig staat:

Kun elkaar feedback geven en feedback ontvangen
Ben je als mens gelijkwaardig aan elkaar.
Werk je samen, wat sneller en efficiënter is en meer voldoening geeft.
Is vertrouwen de grondhouding.
Komt ieders kennis en kunde optimaal tot zijn recht.
Kom je tot het mooist haalbare eindresultaat

Tot slot; Wat komen we halen?
Studiepunten! :-)). En een goed gevoel als we bovenstaande doelen behalen. We staan te trappelen om onze kennis en kunde in te zetten is deze branche!

Durf je het aan? Ben jij die pionier die het op deze nieuwe manier wil gaan proberen? Laat ons dan weten wat de speerpunten zijn waar jij je op wil focussen, dan verwerken wij dit in een op maat geschreven programma.


Lieve groet!

Marjolein, Willem en Maartje
VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF