Stichting International Documentary Festival AmsterdamBericht geplaatst door:
Stichting International Documentary Festival Amsterdam
login om te reageren op dit bericht
Op:
20-06-2022 / 446 x bekeken
Categorie:
Stagevergoeding (marktconform)
Verloopt op:
30-06-2022


| Bericht is verlopen

Stagiair IDFAcademy

IDFA is de afgelopen periode uitgegroeid tot een internationaal documentaire-instituut dat bestaat uit een festival, een fonds, twee marken en een nieuwe media-, talenten- en educatieprogramma. Een instituut dat zich richt op publiek, professionals en scholieren.

IDFAcademy is een internationaal programma gericht op beginnende filmmakers, bestaande uit verschillende trajecten door het jaar heen en tijdens het festival in november.

Lokatie
Amsterdam

Omschrijving
De stage is erop gericht het IDFAcademy programma en IDFA Project Space NL i.s.m. het NPO-fonds productioneel te ondersteunen. In aanloop naar IDFA worden ongeveer 100 jonge talentvolle internationale filmmakers geselecteerd voor de IDFAcademy. Voor hen wordt een vierdaags programma samengesteld van masterclasses, persoonlijke ontmoetingen en films die hen op een ontspannen manier in contact brengen met ervaren professionals. IDFA Project Space NL i.s.m. het NPO-fonds is een traject van enkele maanden waarin Nederlandse makers begeleid worden bij het schrijven van een filmplan.

Als stagiair IDFAcademy programma kom je te werken op de afdeling Filmmaker Support, onder begeleiding van de producent IDFAcademy.

Wie zoeken wij:

Filmmaker Support zoekt een enthousiaste stagiair die zich in een afrondende fase van een studie bevindt, bijvoorbeeld een productionele opleiding of een universitaire opleiding die je met praktische kennis wil aanvullen.

Periode
Je bent 3-4 dagen per week beschikbaar van 29 augustus t/m 10 december 2022. (data in overleg)

Functie eisen / profiel
Je hebt grote interesse in documentairefilm en festivalproductie;
Je bent nauwkeurig, sociaal en communicatief, handig met computers, je kan goed overzichten produceren, informatie overdragen en pakt gemakkelijk de telefoon;
- Je hebt een vlotte pen en je kan zowel in het Nederlands als Engels communiceren en je vindt schrijven zonder spellingsfouten belangrijk;
- Je voelt je thuis in een internationale omgeving (de voertaal op het kantoor is Engels);
- Je bent 3-4 dagen per week beschikbaar van 29 augustus t/m 10 december 2022. (data in overleg)

IDFA biedt jou voldoende ruimte om verplichtingen vanuit de studie na te komen.

Wat bieden wij?
- Een eigen werkplek binnen een gezellig kantoor met zo’n 70 medewerkers in het hart van Amsterdam;
- Een stage waarin je zelfstandig een eigen takenpakket onder je hoede krijgt, maar er ook voldoende begeleiding is om tot die zelfstandigheid te komen;
- De mogelijkheid om onderzoek te doen binnen de stageperiode, indien jouw studie dat vereist;
- Een stagevergoeding van € 300 per maand bij een fulltime stage;
- Vergoeding van reiskosten (woon-werk) binnen Nederland;
- Gratis gezonde lunch op kantoor;
- Deel uitmaken van IDFA Festival 2022: een festivalpas, de mogelijkheid om films en evenementen te bezoeken, lunch- & dinercatering tijdens het festival en enkele vrijkaarten om weg te geven.

Reageren / meer informatie
Je moet inloggen om te reageren
VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF