Scholieren FilmfestivalBericht geplaatst door:
Scholieren Filmfestival
login om te reageren op dit bericht
Op:
07-08-2022 / 698 x bekeken
Categorie:
Marktconforme betaling/vergoeding
Verloopt op:
21-08-2022


| Bericht is verlopen

Vacature voorlichter Scholieren Filmfestival

Het Scholieren Filmfestival is een filmfestival dat volledig door en voor de scholieren wordt georganiseerd! Van het filmprogramma tot PR, van de kaartverkoop tot het ontwerpen van posters en logo’s, bij het organiseren van een festival komen zo veel verschillende dingen kijken dat elke leerling zijn eigen specifieke talent of interesse in kan zetten voor het geheel. Uiteindelijk vindt het festival natuurlijk plaats in een bioscoop of theater in de buurt, en zijn de medeleerlingen de bezoekers, voor wie het vaak het eerste bezoek aan een filmfestival is.

Het project is in 2006 kleinschalig gestart in Leiden en sindsdien enorm gegroeid. Momenteel bieden wij het Scholieren Filmfestival aan in 11 stadsregio's verdeeld over het hele land: Leiden, Den Haag, Rotterdam, Nijmegen, Enschede, Amersfoort, Arnhem, Groningen, Utrecht, Amsterdam en Hoorn. Het aantal deelnemende scholieren is gegroeid naar ruim 17.000 deelnemers in schooljaar 2022/2023.

Onze ambitie is om binnen een aantal jaar het Scholieren Filmfestival aan elke school in Nederland aan te kunnen bieden. De groei van het festival is tot nu toe vrij organisch gegaan, mede omdat we de afgelopen tijd flink hebben geïnvesteerd in de infrastructuur om het project landelijk uit te kunnen rollen. Nu zijn we in een volgende fase beland, en is het belangrijk dat scholen in heel Nederland op ons bestaan worden geattendeerd en actief benaderd om deel te nemen aan het Scholieren Filmfestival. De ervaring leert namelijk dat deelnemende scholen na een eerste deelname zo enthousiast worden dat zij daarna jaarlijks blijven deelnemen.

Lokatie
Leiden

Omschrijving
Jij bent degene die actief nieuwe deelnemende scholen en filmtheaters werft voor het Scholieren Filmfestival. Daarnaast heb je een actieve rol in de marketing & communicatie van het Scholieren Filmfestival en ben je er verantwoordelijk voor om docenten en andere betrokken partijen op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen. Ook ben je eerste contactpersoon voor de scholen voor al hun vragen over het Scholieren Filmfestival.

Taken en verantwoordelijkheden:
- Werving van scholen en filmtheaters;
- Communicatie met docenten, samenwerkingspartners en andere betrokkenen;
- Promotie van het Scholieren Filmfestival via mailings en social media;
- Actueel en up to date houden van de website;
- Coördinatie van het programma in de verschillende stadsregio’s.

Periode
september 2022 tot en met mei 2023, voor gemiddeld 16 uur in de week

Functie eisen / profiel
Je bent een enthousiaste en gemotiveerde verbinder en hebt affiniteit met film en filmeducatie. Je krijgt energie van het contact met andere mensen en weet hen vanuit de inhoud te enthousiasmeren voor het Scholieren Filmfestival. Je werkt gestructureerd en zelfstandig, kunt snel schakelen en neemt graag initiatief en verantwoordelijkheid.

Verder:
- Heb je werkervaring op het gebied van sales en/of projectcoördinatie;
- Beschik je over HBO werk- en denkniveau;
- Beschik je over goede communicatieve, sociale en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
- Is ervaring met film en/of cultuureducatie een pré.

Wat bieden wij?
Een leuke en uitdagende baan met veel zelfstandigheid in een gemotiveerd en betrokken team. Het Scholieren Filmfestival groeit snel, dus jouw functie en de invulling hiervan kunnen snel met de organisatie meegroeien, er is veel ruimte om hier een eigen invulling aan te geven.
De functie is op freelance/zzp-basis. Wij gaan uit van gemiddeld 16 uur in de week, maar dit is in onderling overleg af te spreken. De functie is beschikbaar per half september en zal in eerste instantie een opdracht zijn voor een periode van 6 maanden. De intentie is om een langdurige samenwerking aan te gaan, dus als het zowel jou als ons bevalt gaan we graag een langere samenwerking aan.

Reageren / meer informatie
Je moet inloggen om te reageren
VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF