REDUCATIONSBericht geplaatst door:
REDUCATIONS
login om te reageren op dit bericht
Op:
27-10-2022 / 216 x bekekenCreative Retreats: educatieve mini-vakanties

We kennen jouw soort. Je bent creatief en ja, je hebt eigenlijk het leukste werk van de wereld, maar de laatste tijd mis je de spark waarmee het allemaal begon. Je wil je horizon verbreden. Nieuwe dingen leren. Je creatieve brein weer even licht laten geven van excitement. Weer even die rush voelen waardoor je moeiteloos met rode wangen een hele avond door wil werken aan een creatie, omdat je het gewoon té leuk vindt om te stoppen.

Maar ja. Je moet ook brood op de plank brengen, je agenda vol laten lopen, eten, sporten, Zoom-meetings uitzitten, tegen mensen praten, naar mensen luisteren, voor mensen zorgen, series bingen en doomscrollen tot je op de bank in slaap valt. We get it. Dus waar haal je in dit leven dan nog de rust, de afzondering en de tijd vandaan om je creatieve zelf weer even helemaal opnieuw tot leven te wekken? Of die skills te leren die je nodig hebt om de volgende stap te zetten op je creatieve pad?

Enter ‘Creative retreats’, ofwel educatieve mini-vakanties speciaal voor volwassenen die hun vakkennis willen bijspijkeren, een geheel nieuwe skill willen leren of gewoon weer eens een frisse wind door alle stoffig geworden laatjes in hun hoofd willen laten blazen. Noem het een creatief schoolkamp voor volwassenen. Een wellness-retreat, maar dan voor je brein. Een creatieve kickstart op een toplocatie. Een accelerator voor je skills in een chilled out-jasje. Een magisch Henny Huisman-ei waar je uitgeblust instapt en helemaal opgeladen weer uitkomt.

Of je je nu wilt bekwamen als regisseur met onze ‘Directing’-retreat of je portfolio wilt pimpen met onze ‘Build Your Portfilio’-getaway, een learncation bij Reducations bied je precies wat je als creatief soms even nodig hebt: een plek om je onder te dompelen in vakkennis, skill-slijpende oefeningen en inspiratie. Onder de bezielende leiding van de beste mensen in jouw vakgebied, of het vakgebied waar je je in wil bekwamen. Samen met like minded people. Op een toplocatie, weg van al de sleur en afleiding van alledag, waar je ook nog eens helemaal in de watten gelegd wordt.

Denk inspirerende talks van topcreatieven. Denk grensverleggende workshops. Denk heel veel nieuw werk maken. Denk leercurves die door het dak gaan. Maar denk vooral ook goed eten. Lekker lang of juist lekker kort slapen. Goede gesprekken rond het kampvuur. En potje tafelvoetbal. En lekker drankje op z’n tijd. En een adresboekje vol met nieuwe creatieve penvrienden voor het leven.

Carlijn Pluijmakers Emmen, één van de eigenaren van Redrum en Reducations: “Volgens mij wordt iederéén blij van het aanboren van onontdekte talenten en het ontwikkelen van (nieuwe) skills. Maar als je eenmaal werkt bij een bedrijf of je eigen toko runt, kan het best lastig zijn om daar tijd voor vrij te maken. Daarom hebben we ‘Creative Retreats’ bedacht, een creatieve of technische cursus en een mini-vakantie in één. Even uit je vaste omgeving, je even omringen door mensen van wie je iets kunt leren, even weg uit je dagelijkse sleur. Een soort schoolkamp voor volwassenen eigenlijk.”

Op dit moment staan creative retreats op het gebied van PR, Directing, Portfolio Building, Concept Camp en Future Technologies op het programma, maar één ding is zeker: er komen er nog veel meer aan. De industry professionals van PR Retreat trappen af. Op 12, 13 en 14 december vindt deze plaats op de Veluwe. Extra goed nieuws is dat je via verschillende potjes subsidie kunt aanvragen voor een ‘learncation’ bij Reducations, zoals het STAP-budget en PPO. En vaak is er een ontwikkelbudget voor werknemers. Voor ondernemers is zelfs 80% aftrekbaar waardoor deelname al helemaal een nobrainer wordt.

Carlijn Pluijmakers Emmen: “Een learncation is bedoeld voor mensen die geen tijd of zin hebben om een hele opleiding te volgen, maar die wel méér willen dan een workshop of een cursus. Die wel even helemaal ondergedompeld willen worden om creatief ‘aan’ te gaan. Dat gevoel dat je als kind kon hebben als je op kamp was geweest, dat je even in een hele andere wereld was geweest, waar je nieuwe mensen leerde kennen, nieuwe dingen leerde en meer deed en durfde dan je thuis ooit zou doen: dát gevoel, maar dan voor volwassenen. Dat is waar Creative Retreats voor staat.”

Link bij dit bericht:
link naar website


VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF