Hidde De VriesBericht geplaatst door:
Hidde De Vries
login om te reageren op dit bericht
Op:
05-01-2023 / 198 x bekeken
Categorie:
Stagevergoeding (marktconform)
Verloopt op:
01-04-2023


| Bericht is verlopen

Stage Film & Series bij programma-departement van Cinekid

inekid is per februari 2023 op zoek naar twee enthousiaste stagiairs, die niet alleen willen meedenken over de inhoud van de film & serie programmering op Cinekid, maar ook durven te organiseren.

Cinekid, al 36 jaar het grootste internationale kinderfilmfestival ter wereld, brengt alle kinderen in Nederland in aanraking met het rijkste aanbod van filmproducties. Cinekid wil verwonderen, vermaken, verbinden en bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen tot zelfstandige, bewuste en weldenkende wereldburgers.

Cinekid Festival vindt in de herfstvakantie plaats in Amsterdam-Noord en op meer dan 25 locaties door heel Nederland. Hoe dat eruitziet? Kijk de aftermovie.

Wij bieden jou
Een topstage plek in een ambitieuze werkomgeving en een kans om kennis te maken met de internationale (kinder)filmindustrie. Cinekid is het grootste mediafestival voor kinderen in de wereld en presenteert ieder jaar een film- en serieprogrammering vol met premières en bijzondere evenementen. De vertoningen worden bijgewoond door vele makers en castleden en rondom de programma’s worden aanvullende masterclasses en workshops georganiseerd. Daarnaast presenteren we (kinder)jurycompetities. Er wordt op een zakelijke manier gewerkt in een informele organisatie.

De stagiair is onderdeel van het Film & Series team en neemt actief deel aan de voorbereiding van het festival. De stage biedt de mogelijkheid om kennis te nemen met de verschillende facetten die komen kijken bij het organiseren van een internationaal festival. Bij Cinekid krijg je verantwoordelijkheid en de ruimte om je eigen projecten binnen het team te managen om zo écht iets toe te voegen aan het festival. Eigen initiatieven worden aangemoedigd. Een stageplaats bij Cinekid levert je nieuwe ervaringen op en is erg goed voor je netwerk in de film- en seriewereld.

De afdeling Film & Series wordt overzien door het Hoofd Film & Series en bestaat verder uit een Producent Film en Producent Serie met twee stagiairs.

Ervaring van stagiair Film & Series 2022:
''Ik vond het erg leuk om bij Cinekid stage te lopen. Ik voelde me echt onderdeel van het team, in plaats van een stagiair die er ook een beetje bij zat. Het was superleuk om mee te mogen beslissen in de selectie van korte films. Ik heb veel films gekeken en mogen helpen bij de afweging van de selectie. Hier heb ik heel veel van geleerd. Ik werd hierin goed begeleid door het gehele team. Er hing een goede sfeer binnen ons team en ik had het gevoel dat ik alles kon vragen.'' - Sanne

Lokatie
Amsterdam

Omschrijving
Functieomschrijving:
De Stagiairs Film & Series dragen inhoudelijk bij aan de Film & Serieprogrammering van Cinekid. Ze doen research naar geschikte films en series, dragen gedeeltelijk zorg voor de administratie van deze titels en bekijken samen met het team de inzendingen. Samen met de Producenten en het Hoofd bespreken ze de uiteindelijke selecties, stellen ze de competities samen en denken ze mee over de randactiviteiten rondom de vertoningen, met name de nagesprekken met filmmakers en andere gasten. In aanloop naar het festival ondersteunen ze de Film & Serieafdeling met de selectie en productie van de ScreeningClub. In deze digitale videotheek kunnen de sales agents, distributeurs en festivalvertegenwoordigers tijdens Cinekid for Professionals meer dan 300 producties bekijken, waaronder het gehele festivalprogramma. Ook ondersteunen ze de met de selectie en productie van ons Nationale Publieksprijs programma. Dit is een programma gericht op basisscholen, waarbij duizenden basisschoolleerlingen stemmen op hun favoriete film en/of serie.

Jouw profiel:

*Je volgt een opleiding of hebt deze net afgerond(werkervaringsplek), het liefst binnen een film-, media- of event-richting, maar een kunst en/of educatieve achtergrond is ook heel erg welkom. Kortom: iedereen met interesse in film & serie programmering.
*Je beheerst aantoonbaar de Engelse taal goed, zowel schriftelijk als mondeling;
*Je schrijft makkelijk Nederlands of wilt hierin jezelf ontwikkelen
*Je werkt nauwkeurig en kan goed overzicht houden;
*Je hebt een vriendelijke en sociale werkhouding;
*Je durft verantwoordelijkheid te nemen, je kan zelfstandig werken en hebt een proactieve instelling;
*Je bent stressbestendig;
*Je hebt affiniteit met of interesse voor de internationale (kinder)film- & media-industrie.

Periode
Wij hebben ruimte voor twee stagairs vanaf februari 2023. De periode en werkzaamheden worden in overleg met de stagiair samengesteld. Afhankelijk van de periode en oplopend van twee tot vier dagen per week en fulltime tijdens het festival (vakantie kan gedurende de stageperiode worden opgenomen in goed overleg).

Functie eisen / profiel
Werkzaamheden
De Stagiairs Film & Series hebben samen een breed takenpakket. De werkzaamheden worden in overleg verdeeld over de beide stagiairs. De werkzaamheden bestaan o.a. uit:

Algemene ondersteuning van de Film & Serieafdeling
* Verwerken van filminzendingen en het overzien van de festivaldatabase
* Invoeren en controleren van programmagegevens t.b.v. de website, programmamagazine, festivalcatalogus en de ScreeningClub
* Filmtitels aanvragen en de inzendingen beoordelen
* Inhoudelijke assistentie bij de research voor de korte filmprogrammering, zoals de “Beste Nederlandse Korte Film Competitie” en “Beste Internationale Korte Competitie”
* Deelnemen aan de wekelijkse afdelingsoverleggen en meedenken over programmabesluiten
* Schrijven programmateksten voor diverse media-uitingen
* Assistentie bij de realisatie van de filmvertoningen en premières op het festival
* Contact onderhouden met internationale sales agenten en producenten
* Ondersteunen van selectie en productie van de online ScreeningClub
* Ondersteunen van organisatie en coördinatie van de Cinekid Nationale Publieksprijs en daarbij contact onderhouden met basisscholen
* Ondersteunen van coördineren en aansturen van filminleiders & nagesprekken
* Tijdens het festival gasten begeleiden en een aanspreekpunt zijn voor relaties

Wat bieden wij?
* Je doet praktische ervaring op met het bedenken en realiseren van een filmprogrammering;
* Je krijgt inzicht in de nieuwste trends in de (kinder)media-industrie;
* Een breed netwerk en persoonlijk contact met medewerkers van grote en kleine bedrijven uit de internationale kindermedia-industrie;
* Je leert contact te onderhouden met externe partijen en zakelijke partners;
* Je krijgt inzicht in wat er komt kijken bij het organiseren van een media-festival;
* Een stagevergoeding van €300,-, per maand bij 1.0 fte op basis van 40 uur per week.

Reageren / meer informatie
Je moet inloggen om te reageren
VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF