Annebel HuijboomBericht geplaatst door:
Annebel Huijboom
login om te reageren op dit bericht / 134 x bekeken

Datum:
10-05-2023
Verloopt op:
12-07-2023


Cursus Documentaire maken

Lokatie
Zaandam

Loop je al langer rond met een idee voor een documentaire, maar weet je niet hoe dit aan te pakken? In deze cursus maak je een korte documentaire of het begin van een langere documentaire. Ook als je gewoon meer wilt weten over het maken van een documentaire ben je welkom! Tijdens de cursus ontwikkel je, je eigen idee in samenwerking met andere deelnemers en de docent. Met hulp ga je vervolgens zelf onderzoek doen, bereid je opnames voor en houd je interviews.

Wat doe je?
In 10 weken tijd leer je de beginselen van het filmen: hoe kies je een onderwerp? Hoe bereid je je voor? Hoe maak je een goed interview? Hoe kun je effectief met beeld en geluid een verhaal vertellen? En hoe realiseer je een goede belichting, camerawerk en montage? Er wordt veel praktisch geoefend met camera en montage. Ook kom je meer te weten over de geschiedenis van de documentaire en over de verschillende documentaire genres en stijlen.

Bijzonderheden
Houd er rekening mee dat je enig huiswerk hebt; tussen de lessen heb je tijd nodig om met elkaar te filmen en te monteren. Ook moet je in het bezit zijn van een laptop en een camera (eventueel kun je ook met je telefoon filmen of een camera huren).

Praktische informatie
Deze cursus begint op 10 mei 2023 (bij minimum aanmelding van 6 deelnemers).
Het vindt steeds plaats op de woensdagavond van 19:30-21:30.
Kosten: €265 (incl BTW) voor 10 lessen
Waar: Fluxus, Westzijde 168, 1506 EK Zaandam

Meld je aan via: https://fluxus.nl/cursussen/documentaire-film-maken/

Link bij dit bericht:
link naar website


VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF