SubmarineBericht geplaatst door:
Submarine
login om te reageren op dit bericht
Op:
15-05-2024 / 32 x bekeken
Categorie:
Stagevergoeding (marktconform)
Verloopt op:
16-06-2024


RESEARCH- EN PRODUCTIESTAGE (documentaire)

Submarine – www.submarine.nl

Bij Submarine bedenken en produceren we ambitieuze internationale animatie-, documentaire- en liveactionfilms en -series, en interactieve producties. Voor streamers als Amazon Prime en Netflix, maar ook voor Nederlandse en buitenlandse omroepen als KRO-NCRV, AVROTROS, ZDF, ARTE en Channel 4. Submarine is een van de grootste filmproducenten van Nederland en is gevestigd in hartje Amsterdam, London, en Los Angeles. Onze getalenteerde en gerenommeerde filmmakers verkennen de grenzen van het bewegende beeld. Onze producties gaan vaak in première op grote internationale filmfestivals en winnen belangrijke prijzen, waaronder International Emmy Awards, de Prix Europa, de NHK Japan Prize, de Peabody Award en de SXSW Interactive Award. Een overzicht van al onze producties (in ontwikkeling/productie en afgerond) vind je op onze website. Om onze ambitieuze doelstellingen te kunnen realiseren, zijn we momenteel op zoek naar een proactieve stage kandidaat!

Lokatie
Amsterdam

Omschrijving
Op dit moment zijn er verschillende nieuwe projecten in ontwikkeling en in productie. Daarom zijn wij op zoek naar een research- en productiestagiair(e) die voor een periode van minimaal 5 maanden het team kan komen versterken.

We zijn op zoek naar een stagiaire die breed geïnteresseerd is, affiniteit heeft met met documentaires, communicatief sterk is, gedreven is en houd van aanpakken. Je moet creatief én oplossingsgericht kunnen denken, stressbestendig, flexibel en proactief zijn en eigen initiatieven durven te nemen. Ervaring met journalistiek en/of mediastudies is een pré. Ook is een goede beheersing van de Engelse en Nederlandse taal belangrijk.

We zijn op zoek naar een stagiaire die breed geïnteresseerd is, affiniteit heeft met met documentaires, communicatief sterk is, gedreven is en houd van aanpakken. Je moet creatief én oplossingsgericht kunnen denken, stressbestendig, flexibel en proactief zijn en eigen initiatieven durven te nemen. Ervaring met journalistiek en/of mediastudies is een pré. Ook is een goede beheersing van de Engelse en Nederlandse taal belangrijk.

Opleiding: HBO of WO

Periode
Start stage: 2 september 2024
Eind stage: 31 januari 2025
Duur: minimaal 5 maanden

Functie eisen / profiel
Als research- en productiestagiair(e) neem je de rol aan van productieassistent bij de documentaires waar we aan werken. Het is de uitgelezen kans om veel ervaring op te doen bij uiteenlopende projecten, van subsidieaanvragen en festivalaanmeldingen tot de voorbereiding van draaidagen en postproductie. Naast de productionele ondersteuning, zal je ook helpen met research tijdens de ontwikkelingsfase van projecten. Daarnaast houd je je bezig met allerlei werkzaamheden die bij de ontwikkelingsfase van filmproductie komen kijken. Je assisteert bijvoorbeeld bij research voor documentaires in ontwikkeling, denkt mee over potentiële nieuwe plannen en helpt bij subsidieaanvragen. Naast deze werkzaamheden zal je ook de lopende producties ondersteunen, door onder andere te helpen met het voorbereiden van draaidagen.

De werkzaamheden zijn gevarieerd en houden onder andere de volgende taken in:
• Ondersteuning bij subsidieaanvragen
• Assisteren bij voorbereidingen draaidagen
• Ondersteuning bij de ontwikkeling van nieuwe documentaireplannen
• Productionele ondersteuning
• Researchwerkzaamheden
• Het voorbereiden van opnames en het ordenen en uitwerken van opnames ten behoeve van de montage
• Inschrijvingen bij filmfestivals
• Dagelijkse taken op kantoor

Het is een hands-on stage waar je alles leert over het maken van een documentaire, met ruimte voor je eigen initiatieven en doelen. Je wordt echt onderdeel van ons productieteam! Met de hulp van je stagebegeleider stel je je eigen leerdoelen op voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Zo haal jij alles uit je ervaring bij Submarine.

Wat bieden wij?
Een marktconforme stagevergoeding en een dynamische, inspirerende werkomgeving met gezellige collega’s in het leuke kantoor bij LAB111. Submarine heeft veel verschillende projecten van documentaire tot scripted en animatie. Je komt met allerlei facetten van producties in aanraking. Er is veel ruimte om te leren en we appreciëren eigen initiatief enorm.

Reageren / meer informatie
Je moet inloggen om te reageren
VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF