Peter Veer

onderzoeker, cinaeast documentaires

In mijn leven en werk combineer ik het conceptuele en analytische vermogen van de onderzoeker met de inspirerende, creatieve kracht van de filmer. Met veel plezier woon ik midden in Amsterdam. Ik ken de kwesties van het grootstedelijke leven uit eigen ervaring en op theoretisch niveau. Mijn wortels liggen in de Betuwe en ik ben verbonden met het boerenleven en de vraagstukken op het platteland.

Op dit moment werk ik aan het promotieonderzoek 'Bewogen landschap' over de historische landbouwvoorlichtingsfilms uit de Wederopbouwperiode, de tijd van Minister Mansholt. Het onderzoek vindt plaats aan het Instituut voor Cultuur en Geschiedenis van de Universiteit van Amsterdam in een goede samenwerking met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed in Amersfoort.

[adresgegevens alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers]telefoon: 06-511 76 436


smc94.nl/pmveer/index.php
smc94.nl/index.phpstuur bericht

vakgebied

AV opdrachtfilms, Documentaire, Internet media, Televisieprogramma

Informatie

trackrecord
Naast onderzoeker ben ik cineast en maker van beeldende verhalen over verleden, heden en toekomst van stad en land op de kruispunten van ruimtelijke ontwikkeling, cultuur en samenleving. Mijn oeuvre omvat documentaires en audiovisuele projecten over de betekenis van cultureel erfgoed, stedelijke ontwikkeling en de toekomst van het landelijk gebied. Met mijn films en interactieve producties in opdracht van publieke omroepen, overheden en culturele instellingen probeer ik de kijker in hoofd en hart te raken met onverwachte perspectieven, mooie intrigerende verhalen en aansprekende beelden.
prijzen
1. ‘Ontdekkingsreizen …’ vol inspiratie vanuit Brazilië voor de toekomstige stedelijke ontwikkeling van Nederland. Twee delen gerealiseerd: Curitiba de duurzame stad en São Paulo de metropool. Ministerie van VROM Den Haag e.a. / AT5 Amsterdam (2000-03) Derde prijs Film- and video-competition 2004 International Federation for
Housing and Planning.
2.‘Aanbouw’ de langjarige informatieve reeks over actuele onderwerpen in de architectuur en stedelijke ontwikkeling van de stad Amsterdam (initiatiefnemer en destijds betrokken bij meer dan 40 afleveringen). Gemeentelijke Diensten RO en Wonen en AT5 Amsterdam (1994-2002) Eervolle vermelding Film- video-competition 2000 International Federation for Housing and Planning.
vraag mij voor
Zie bij introductie.
bijzonderheden
Zie bij introductie.
equipment
Eenvoudige digitale montagemogelijkheden.
hardware kennis
Basiskennis beeld- en geluidopname, montage.
software kennis
Basiskennis beeld- en geluidopname, montage.

PortfolioFoto'sVERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF