Martin Landsburg

cinematografie

Over mijzelf: Onlangs ben ik terug naar Nederland gekomen, woon nu in Amsterdam, waar ik geboren en getogen ben. Dit na 18 jaar in het buitenland gewoond te hebben, van Azië tot Australië, Beijing tot Bangkok, Chiang Mai tot Los Angeles. Ik ben ook al 18 jaar bezig met film & video. Ooit in 2003 begonnen met party-promo video’s, enkele jaren later liep ik stage bij een camera verhuur bedrijf in Thailand (specifiek voor de film en TV reclame markt), en heb een lange reeks avontuurlijke projecten over vele jaren mogen meemaken.

Van blockbuster films met een budget van 40 miljoen dollar met Jason Statham, waarvoor ik een exploderend jacht mocht draaien, assistent werk op een Louis Vuitton TV reclame met Angelina Jolie, tot camera werk en montage voor kleine documentaires in China, Indonesië, Thailand, Singapore, tot zelf als cinematograaf TV reclames draaien in Thailand, Myanmar en Cambodja voor merken als Epson, Vivo, L’ancome, Durex; hangend uit een Eurocopter EC 130 helikopter beelden maken van exotische eilanden, en eveneens hangend van motoren, speedboats, tuk-tuks, taxis, pick-up trucks, en jawel, zelfs gefilmd vanuit een bakfiets.

Ondertussen hang ik niet meer zovaak van voertuigen en bergwanden, maar heb ik me meer bekwaamd in het stylistisch belichten van modellen, acteurs, management van grote bedrijven als The World Bank, The Rockefeller foundation, en als laatste project voordat ik terug naar Nederland kwam, een concert van de Prinses van Thailand. Op verhaalvertellend vlak heb ik zowel als cinematograaf enkele TV-series, als korte films in Los Angeles, Bangkok en ook in Nederland gedraaid. Als editor heb ik docu en bedrijfsfilms tot vloeiende verhalen laten lopen.

Mijn mooiste werk vind ikzelf, is altijd van de kleine projecten geweest waar ik zelf veel inbreng in kon hebben, met of zonder crew. Ik heb namelijk ook eigen korte films geproduceerd, geschreven, geregisseerd en gemonteerd. Op dit moment ben ik bezig met de montage van mijn eigen korte film 'Urgency', waarvan de rough cut al door het Oostenrijks filmfestival geselecteerd werd.

Dit alles is tot stand gekomen vanuit een brede basis aan technische kennis; geleerd door stages, mentorschap en vele jaren ervaring. Ooit begon ik als kabel-wrangler-trainee op grote sets, waarna ik doorgroeide tot data wrangler, en later Digital Imaging Technician (DIT), en Colorist, terwijl ik ook mijn ervaring als cinematograaf opdeed op grote en kleine klussen.

Als DIT heb ik voor beroemde cinematografen en regisseurs mogen werken, van Larry Smith (cinematograaf van de film 'Eyes Wide Shut' van Stanley Kubrick) tot Mauro Fiore (Avatar), John Woo (Face Off), Greig Fraser (Star Wars: Rogue One) en vele anderen. Ik was verantwoordelijk voor al het beeldmateriaal van high-end producties, voornamelijk veel TV-Reclames (TVC's) en feature films. Zowel het k leurbewerken van dailies/rushes, proxies renderen voor de offline editor als het uploaden naar secure servers van grote studios als Sony en Universal, data management van 40+ harde schijven, terwijl de productie het hele land doorkruist. Gelukkig had ik soms een eigen trailer, maar vaak stond ik op 1 dag ergens in een veld, op een longtail boot, op een vuilnisbelt, op een vrachtschip, of op een rots in de Andaman zee.

Adobe Première heb ik ongeveer 10 jaar gebruikt, waarna ik switchte naar Davinci Resolve, dat ik al iets van 8 jaar gebruik. Resolve gebruik ik voor zowel offline edits als colorgrading en finishing. Ik heb een aantal control panels voor Resolve, waaronder de Tangent Ripple en de Blackmagic Speed Editor. Daarnaast bezit ook eigen camera's, lenzen, en overige apparatuur.

Met gimbals heb ik ervaring: ik heb zelf nu de Ronin-S, maar heb vroeger een Ronin-M gehad, en ook de eerste Ronin vaak gebruikt. Vaak in combinatie met mijn Ready Rig, en zo zelfs op een hoverboard balancerend skateboard videos gemaakt. Ook kan ik enigzins met mechanische steadicams overweg.

Ik stel me voor dat we geweldig mooie projecten samen kunnen maken, hopelijk krijgen we daar binnenkort de kans voor!

Martin Landsburg
Website: https://www.martinlandsburg.com/
IMDb: https://www.imdb.com/name/nm5753245/
Instagram: https://www.instagram.com/bkkmartin/
Vimeo: https://vimeo.com/martinlandsburg


[adresgegevens alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers]


Mobiel:
telefoon: +31647093463


martinlandsburg.comstuur bericht

VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF