Programma VERS Film Awards 2022

Kaartverkoop

Op de ceremonie en de speeddates na, zijn alle programma’s toegankelijk voor publiek. Kaartjes koop je via www.lab111.nl. De programma’s zijn ook toegankelijk voor Cineville-leden. Voor de quiz op vrijdagavond kun je een plek reserveren via onze website. Let op, vol is vol!

Filmblok 1: tickets
Filmblok 2: tickets
Panel: hoe maak ik impact?: tickets
Panel: tussen feit en fictie: tickets
Film: Wij Praten niet: tickets

 

FilmprogrammaFilmblok 1:


Spotless
Nordsjoen
Dike
Sunshine Motel
Viral
Mind the Gap
Before the Silence
Kot
Aeronaut
Souvenirs

Filmblok 1: tickets
Filmblok 2:

Housemaid #2
After a Room
Revelinho
Sikelela Tapes
Maysa
WHAT DO YOU THINK? I almost lost my butt crack
Longing
Donna

Filmblok 2: tickets 

Aanvullend programma

Award Ceremonie
Zaterdag 11 juni 20:30 uur LAB1 (op uitnodiging)

Tijdens de award ceremonie worden belangrijke prijzen uitgereikt die nieuw makerschap in Nederland en België stimuleren. Dit jaar strijdt een selectie van maar liefst zeventien producties om de prijs voor beste film. Daarnaast worden de films met beste montage, scenario en cinematografie door een vakjury beloond en stem jij als bezoeker op jouw favoriete film voor de felbegeerde publieksprijs. De ceremonie is toegankelijk voor genomineerde makers en een beperkt aantal vrienden en familieleden van de makers. Aansluitend aan de award ceremonie zal er een borrel plaatsvinden bij Bar Strangelove in LAB111, die uiteraard voor iedereen toegankelijk is.

De VERS Film & TV Quiz
Vrijdag 10 juni 20:00 - 22:30 (Kapel)

Weet jij álles over film en TV? Ken jij alle obscure filmfeitjes uit je hoofd, weet jij precies welke filmmuziek bij welke film hoort en ben jij dé persoon die altijd alle namen van acteurs kent? Test dan nu je kennis tijdens de enige echte VERS Film & TV Quiz, gehost door niemand minder dan het energieke duo Thorn de Vries en Eline van Gils. Check voor meer informatie onze eventpagina hier en schrijf je in!
Speeddates
Zaterdag 11 juni 11:00 (op uitnodiging)

De VERS Film Awards zijn hét moment voor makers om contact te leggen met professionals uit de filmindustrie. Daarom vinden er speeddate-sessies plaats waarin de makers van de geselecteerde films in gesprek gaan met producenten, distributeurs, fondsen en andere professionals. De speeddates worden gevolgd door een uitgebreide lunch waar de deelnemers kunnen napraten en er eventueel contactgegevens uitgewisseld kunnen worden voor toekomstige samenwerkingen.
Paneltalk: Hoe maak ik impact? - In gesprek over het hoe en waarom van impactcampagnes naast film.
Zaterdag 11 juni 14:30 - 15:45 (Kapel)

Wie films maakt of kijkt, wil dat de film blijft hangen. Dat de film iets met je doet, of je aan het denken zet. Impact maken, dus. Filmmaken draait tegenwoordig niet alleen meer om een vertoning op het grote doek, maar juist om alles wat er daarna gebeurt. De term impact lijkt niet meer weg te slaan uit het mediaveld. Maar wat is impact precies? Is impact meetbaar? En vooral: hoe zorg je ervoor dat jouw verhaal de meeste impact weet te generen?

Om meer inzicht te krijgen in deze soms diffuse term, gaat onze moderator Noa Johannes, in gesprek met twee deskundigen op het gebied van impact creëren, namelijk Tina Farifteh, de impact producer achter de documentaire Shadow Game (die je hier terug kunt kijken) en Marjolein Busstra, regisseur van onder andere de documentaire Wij praten niet. Tijdens het gesprek zullen zij hun ervaringen met ons delen over hoe filmprojecten, en de campagnes daaromheen, impact kunnen maken.

Panel: hoe maak ik impact?: tickets
Filmvertoning Wij Praten Niet
Zaterdag 11 juni 16:00-17:15 (LAB3)

Na afloop van de talk over impact, waar wij met o.a. Marjolein Busstra in gesprek gaan over haar nieuwe film Wij Praten Niet, zal deze film ook vertoond worden in LAB111. Wij Praten Niet is een confronterende documentaire met diepgaande gesprekken tussen therapeuten en jongeren, die de schrijnende noodzaak toont om met slachtoffers van seksueel geweld in gesprek te gaan. Voor de gasten die de talk hebben bijgewoond is deze film gratis toegankelijk. Je kunt de film ook los van het panelgesprek bijwonen. Kaartjes zijn verkrijgbaar via LAB111.

Film: Wij Praten niet: tickets


Bar Strangelove
Het hele weekend is Bar Strangelove in LAB111 de ultieme ontmoetingsplek waar je de hele dag door kan netwerken met nieuwe makers en gevestigde professionals. Geef je telefoonnummer aan die ene producent waar je wel mee zou willen samenwerken of deel een zuurdesem pizza met de filmmaker die op het punt staat om door te breken na het winnen van een VERS Award. In Bar Strangelove kom je niets tekort. De bar is dagelijks geopend van 10:00 tot 00:00 en er worden tussen 17:30 en 21:30 overheerlijke pizza’s geserveerd.

VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF