VERS Film Awards 2020

Mededeling namens het bestuur

Na lang wikken en wegen heeft VERS, dé netwerkvereniging voor nieuwe beeldmakers, besloten om de VERS Film Awards 2020 niet door te laten gaan.

Dit evenement vindt jaarlijks plaats in december, maar dit jaar ondervinden wij logischerwijs veel hinder als gevolg van COVID-19. Zo zijn een aantal andere grote evenementen uit onze sector juist opgeschoven naar december, maar belangrijker nog: veel afstudeerfilms hebben dit jaar vertraging opgelopen.

Ons primaire doel is en blijft het ondersteunen van nieuwe beeldmakers. Omdat een groot deel van de jaarlijkse aanwas dit jaar vertraging heeft opgelopen, zien wij ons genoodzaakt om deze moeilijke beslissing te nemen. We willen namelijk dat alle afstudeerders gelijke kans maken, echter door COVID is die wens momenteel niet realistisch.

Geen zorgen: we hebben uiteraard een alternatief. VERS viert in juni 2021 haar 25-jarig jubileum, en dat is natuurlijk reden voor feest! Het bestuur heeft daarom besloten de VERS Film Awards te integreren in de festiviteiten rondom het jubileum.

De precieze vorm van deze heuglijke gebeurtenis houden we nog even geheim, maar er komt dus sowieso een vervangend festival. Updates omtrent de nieuwe vorm van de VERS Film Awards en een nieuwe datum volgen in de komende maanden.


Over de VERS Film Awards
De VERS Film Awards is het jaarlijks terugkerende filmfestival van VERS, dat volledig in het teken staat van de beeldmaker van morgen. De afgelopen jaren is het festival uitgegroeid tot een dagfestival voor kortfilms, met workshops, lezingen en heel veel netwerkmogelijkheden.

VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF