Het VERS Film Festival Programma

Tijdens het VERS Film Festival geniet je drie dagen lang van films van verse makers, boeiende talks, gezellige borrels en nog veel meer! Voor opkomende filmmakers biedt dit festival de ultieme gelegenheid om hun creaties te tonen aan een kritische jury en een breed publiek. Bovendien is er volop tijd en ruimte om professionals uit de filmindustrie te ontmoeten.

Op vrijdagavond trappen we af met onze jaarlijkse VERS Film & TV Quiz, waar jouw kennis van obscure filmfeitjes en filmmuziek tot de ultieme test wordt gebracht. Op zaterdagmiddag deelt regisseur Shady El-Hamus zijn reis van jonge maker tot regisseur voor Netflix in een boeiende masterclass. In samenwerking met Movies That Matter organiseren we dit jaar een inspirerende masterclass over het creëren van impact met films. De zaterdagavond sluiten we feestelijk af met een Silent Disco in de Kapel.

Begin je zondagochtend goed met de Brakke Brunch, een rustmoment om bij te komen van de festiviteiten en te genieten van een heerlijk ontbijt. Voor degenen die een film hebben gemist, biedt het 'Best of VERS' blok op zondagmiddag een laatste kans om de hoogtepunten van het festival te bekijken.

 

De Grote VERS Film & Tv Quiz

Masterclass Shady El-Hamus

Movies that Matter x VERS

Best of VERS

ProgrammaDe VERS Film & TV Quiz
Vrijdag 15 maart 20:30 - 22:00 (Kapel)
Weet jij alles over film en TV? Ken je alle obscure filmfeitjes uit je hoofd, weet je precies welke filmmuziek bij welke film hoort en ben je die persoon die altijd alle namen van acteurs kent? Test dan nu je kennis tijdens de enige echte VERS Film & TV Quiz! De quiz wordt gehost door niemand minder dan het energieke duo Alkan Çöklü en Fjodor Jozefzoon!

Schrijf je in met je vrienden, familie of collega’s en vorm een team van 4 personen (in je eentje inschrijven is ook mogelijk, dan sluit je bij een team aan). Verwacht een avond vol filmfeitjes en gezelligheid, met geheime bonusrondes, hilarische filmfragmenten, bingo, muzikale intermezzo’s en dat allemaal onder het genot van een biertje. Er is beperkt plek beschikbaar, dus vol = vol!

Nog even dat ene wijntje nodig om je geheugen op te frissen? Tijdens de quiz kun je uiteraard lekkere hapjes en drankjes bestellen aan de bar. Na afloop is er de mogelijkheid om de overwinning- of het verlies - te vieren en kan er gezellig geborreld worden.
 
Festivalhart
(Kapel)
Op zoek naar een tussenstop? Tijdens het festival kan je altijd terecht in De Kapel in LAB111, die zal worden omgetoverd tot het festivalhart van VERS Film Festival. Het hele weekend is dit dé plek om samen te komen, na te praten en nieuwe contacten te maken. Gedurende het festival vinden hier niet alleen diverse activiteiten plaats, maar is er tussendoor ook genoeg te beleven in deze broedplaats voor samenwerking en creativiteit. Het Festivalhart is geopend vanaf vrijdagmiddag 15:00, t/m zondagavond 20:00.

Op vrijdagmiddag wordt het festival officieel geopend met een Openingsborrel in het Festivalhart, om 18:00. Graag nodigen we alle VERS-leden uit om aanwezig te zijn bij de aftrap van het festival!
Speeddates
Zaterdag 16 maart 11:00 (op uitnodiging)
Het VERS Film Festival is hét moment voor makers om contact te leggen met professionals uit de filmindustrie. Daarom vinden er speeddate-sessies plaats waarin de makers van de geselecteerde films in gesprek gaan met producenten, distributeurs, fondsen en andere professionals. De speeddates worden gevolgd door een uitgebreide lunch waar de deelnemers kunnen napraten en er eventueel telefoonnummers uitgewisseld kunnen worden.


Masterclass Shady El-Hamus
Zaterdag 16 maart 16:00 - 17:30 (de Kapel)
Dit jaar geeft regisseur Shady El-Hamus een masterclass over zijn reis van jonge maker tot regisseur voor Netflix. Hij zal dieper ingaan op zijn zoektocht naar creativiteit en de thematiek die zijn recente werk verbindt, gevolgd door een breder gesprek met een mediawetenschapper over de toekomst van film in de wereld van streamingsdiensten en kunstmatige intelligentie. Verwacht eye opening inzichten en reflecties over hoe de filmwereld van morgen eruit zal zien.

Filmografie van Shady El-Hamus
Shady’s korte film Nightshade (2017) won meerdere prijzen en werd de Nederlandse inzending voor de Oscars. Sindsdien maakte hij drie speelfilms: De Libi (2019), Forever Rich (2021) en Crypto Boy (2023). De laatste twee werden uitgebracht op Netflix.


Movies that Matter x VERS
Zaterdag 16 maart 13:30 - 15:30/45 (LAB3)
Wil jij impact maken met je werk? En wist je dat je op eigen houtje een bioscoopfilm kan maken? Dit jaar organiseren we samen met Movies That Matter een masterclass over het maken van impact met films. Artistiek directeur Margje de Koning gaat in gesprek met aanstormende talenten Teun Toebes en Jonathan de Jong. Eind vorig jaar trokken zij iedereens aandacht met hun zelfstandig geproduceerde documentaire Human Forever, met als onderwerp de wereldwijde omgang met dementerende ouderen. Teun en Jonathan vertellen over hun missie en het belang van films maken die bijdragen aan een betere wereld.
VERS Awards Ceremonie
Zaterdag 16 maart 20:00 uur LAB1 (op uitnodiging)
Tijdens de Awards Ceremonie worden de VERS Awards uitgereikt: dé prijzen die nieuw makerschap in Nederland en België stimuleren. Dit jaar strijden vijftien producties om de prijs voor Beste Film, Montage, Scenario en Cinematografie, die uitgereikt zullen worden door een vakjury. En jij stemt als bezoeker op jouw favoriete film voor de felbegeerde publieksprijs! Dit jaar maken de genomineerden kans op een totaal van €16,650 aan productiebudget, met dank aan onze sponsors Filmmore, Cam-a-lot, ScriptAcademy en LAB111.

Silent Disco
Zaterdag 16 maart 21:15 - 23:45 (Kapel)
We sluiten de Awards Ceremonie feestelijk af met een Silent Disco in de Kapel! Hier dans en zing je mee op alle heerlijke hits uit de 80s en 90s, en de echte filmliefhebber kan intunen op de speciale filmmuziekzender! Een feest van herkenning met muziek uit Grease, Mama Mia, High School Musical, Shrek, Love Actually en nog veel meer! Wordt het een strijd tussen klassieke hits en filmmuziek? Of weten we stiekem allemaal al welke zender het drukst bezocht gaat zijn? Hoe dan ook, hier wil je bij zijn!
Brakke Brunch
Zondag 17 maart 11:00 - 12:00 (Kapel)
Zondagochtend begint goed met de Brakke Brunch! Voor iedereen die het Best of VERS programma bezoekt staat in de Kapel een goed ontbijt te wachten. Hier kun je rustig wakker worden, op adem komen van de fantastische silent disco van de zaterdagavond en napraten over de Awards en de bijzondere filmselectie van dit jaar. Geniet van de beste croissants en sprankelende mimosas en zo trap jij de laatste festivaldag af met frisse energie!Best of VERS
Zondag 17 maart 12:00 - 13:30 (LAB2)
Heb jij nou nét de film gemist die er met de prijs voor Beste Film vandoor is gegaan? Geen zorgen! Tijdens het ‘Best of VERS’ blok worden alle films vertoond die tijdens de Awards Ceremonie kans maakten op een prijs. Of je ze nou allemaal al hebt gezien of je net de must-sees hebt gemist, hier kun je terecht voor een laatste ronde van de allerbeste VERS films van 2024.

Bar Strangelove
Het hele weekend kun je in Bar Strangelove in LAB111 terecht voor drankjes, hapjes en heerlijke pizza’s! De bar is dagelijks geopend van 10:00 tot 00:00 en er worden tussen 17:30 en 21:30 pizza’s geserveerd.

VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF