Met trots presenteert VERS de geselecteerde films voor het VERS Film Festival 2024!

Dit jaar hebben we geweldige inzendingen ontvangen die ons echt hebben geïnspireerd. We zijn razend enthousiast om dit jaar vijftien films te laten zien die de diversiteit en creativiteit van opkomende filmmakers op een unieke manier belichten. Van fictie tot documentaire; deze films vertegenwoordigen een scala aan genres en stijlen. Filmmakers van diverse achtergronden, leeftijden, genders en met verschillende ervaringsniveaus krijgen de kans om hun werk te tonen op het grote scherm, zowel voor professionals als enthousiast publiek.
 
Daarnaast worden er diverse awards uitgereikt waarvoor de geselecteerde films in de race zijn, waaronder die voor Beste Film, Beste Cinematografie, Beste Montage, Beste Scenario en de felbegeerde Publieksprijs. In totaal wordt er €16.650,- aan prijzengeld verdeeld. Het festival belooft een bruisend podium te zijn waar nieuw talent schittert!
 

Dit zijn de GESELECTEERDE films voor het VERS Film Festival 2024!

Filmblok 1

LEAF 
Rode Kaart 
Een dag in het leven van een vrouwfiguur 
Silent Waters 
Hallelujah Amsterdam 

Filmblok 2

Koers 
Oaia Neagră 
Levenslang 
Lilith 
Oog om oog 

Filmblok 3

Een gabber gaat naar huis 
Vermist Kind 
De vader van de rechercheur 
Fin 
Morgen doen we het beter 

Ontdek Hieronder Meer Over De Geselecteerde FilmsLEAF
Nora en haar zoon Sil gaan op zoek naar één van de laatste groene leefgebieden op een toekomstige droge en uitgestorven aarde. Maar wanneer Sil een vreemde fysieke transformatie doormaakt, begint Nora's angst voor de natuur die ze aan de andere kant van de woestijn zullen aantreffen te groeien.

Regie: Thom Lunshof
DOP: Noël Schoolderman
Scenario: Sam Dijkstra & Thom Lunshof
Edit: Pepijn Ashmann


RODE KAART
Bij de Jonkerboys, de enige voetbalclub voor tbs'ers in de KNVB-competitie, gaat het om meer dan alleen de winst. De wedstrijden binnen de muren van de kliniek zorgen voor een zeldzaam moment van contact met de buitenwereld. Op het veld zijn de tbs'ers even gewoon voetballers, totdat de realiteit van de kliniek weer aanklopt.

Regie: Eva Oosterveld
DOP: Katja van den Broeke
Scenario: -
Edit: Tessel Flora de Vries


EEN DAG IN HET LEVEN VAN EEN VROUWFIGUUR
Wanneer een groot schilderij van een naakt vrouwfiguur vervoerd wordt vanaf het atelier naar de expositieruimte, dreigt zij tijdens deze overtocht ten prooi te vallen aan een lompe, hardhandige en masculiene buitenwereld.

Regie: Ilke Paddenburg
DOP: Pauline Skoreng
Scenario: Ilke Paddenburg
Edit: Marre Bonke


SILENT WATERS
Terwijl etnische spanningen in Bosnië en Herzegovina in 1992 zorgen voor een conflict tussen buurtgenoten, doet Amir er in dit korte drama alles aan om zijn dochter te beschermen voor de dreigende oorlog.

Regie: Brent Bosker
DOP: Bart Martens
Scenario: Brent Bosker
Edit: Colina van Bemmel


HALLELUJAH AMSTERDAM
In het bruisende Amsterdam worstelen zes mensen met het onvermogen om hun liefde te uiten. Een gebroken hart is één ding, maar hoe dat te overleven is een tweede? Een Amsterdamse chansonnier weet raad.

Regie: Mees van den Hurk
DOP: Lin Hou Oei
Scenario: Emma Nagelmaker
Edit: Coen Hagenaars


KOERS
Wanneer het zesjarige schipperskind Kay zijn vertrouwde leven aan boord van een binnenvaartschip achter moet laten, leert hij wat afscheid nemen betekent.

Regie: Fer van der Hoff
DOP: David van der Meijde
Scenario: Fer van der Hoff
Edit: David van der Meijde


OAIA NEAGRĂ
Queer filmmaker op bezoek in een godvrezend Roemeens dorp is verliefd op een alleenstaande transgender-ouder. Deze documentaire laat zien dat het niet goed valt in de gemeenschap. Kunnen ze ontsnappen naar Nederland?

Regie: Renee Schräder
DOP: Renee Schräder
Scenario: -
Edit: Cristina Popa & Renee Schräder


LEVENSLANG
Wanneer een jonge crimineel een levenslange voorraad van zijn favoriete hagelslag wint, maakt hij onder hoge tijdsdruk een reis vol vreemde ontmoetingen om de prijs te innen. De reis van zijn leven.

Regie: Jard Struik
DOP: Sami El Hassani
Scenario: Jard Struik
Edit: Jurriaan de Groot


LILITH
Tijdens een familiediner vraagt Lilith zich af of ze nog wel van haar broer zal kunnen houden.

Regie: Elina Leloup
DOP: Ayman Benhsioua
Scenario: Elina Leloup
Edit: Julian Rougeron


OOG OM OOG
In deze film noir-achtige korte film komt een postbode in de verleiding stiekem andermans brieven te lezen. Als hij in de liefdesbrieven van zijn buurvrouw geheime berichten ontdekt, komt hij in een paranoïde toestand terecht.

Regie: Milton Broen
DOP: Lenny Lu
Scenario: Milton Broen & Floris de Groot
Edit: Stan van Lingen


EEN GABBER GAAT NAAR HUIS
Na een nacht lang hakken nemen Yoran en zijn maten de eerste trein terug naar huis. Onderweg vertelt Yoran hoe gabber hem helpt om te gaan met de problemen uit zijn verleden.
Regie: Nicolaas Plettenburg & Milan van Dril
DOP: Sam Vis
Scenario: -
Edit: Eline Bakker


VERMIST KIND
Wanneer Wolfie (14) een jachtgeweer cadeau krijgt van zijn ouders, moet hij tegen zijn wil mee het bos in om op dieren te jagen. Hij wil echter maar één ding: weg!

Regie: Kevin Tromp
DOP: Christiaan van Leeuwen
Scenario: Kevin Tromp
Edit: Kevin Tromp


DE VADER VAN DE RECHERCHEUR
Een mysterieuze rechercheur wil meer te weten komen over zijn donorvader en zoekt antwoorden op de vragen die hem bezighouden. Hij schakelt de hulp in van twee donorkinderen, Duuk (12) en Maarten (11).

Regie: Maarten de Schutter
DOP: Luc Roes
Scenario: -
Edit: Bram van Dam


FIN
Wanneer Sam zijn beste vriend verliest, worstelt deze tiener met vragen waar alleen Fin antwoord op had kunnen geven. Een ode aan de vormende vriendschappen in de pubertijd.

Regie: Lieke Bezemer & Max Houtman
DOP: Max Houtman
Scenario: Lieke Bezemer & Max Houtman
Edit: Erik van der Bijl
 

MORGEN DOEN WE HET BETER
De relatie van Jona is uit en ze trekt in bij haar moeder Mirjam. De twee hebben een liefdevolle band maar hebben ook weleens last van miscommunicatie. Als Mirjam niet open blijkt over de queer identiteit van haar dochter loopt de spanning op.

Regie: Jottum Kok
DOP: Jonathan ten Broeke
Scenario: Rosalie van de Biezen
Edit: Léonie van Egmond

VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF