online artikelen

VERS Magazine is een online platform waar de nieuwe maker centraal staat. Hier informeren we je over nieuwe ontwikkelingen in de creatieve, beeldende industrie aan de hand van vaste rubrieken. Van verdiepende achtergrondverhalen tot opiniërende columns en van interviews tot verslagen van relevante evenementen.
 

Vers awards 28-02-2021

OPEN CALL VERS Film Awards 2021 - Jubileum Editie

Stuur nu je film in!Stuur je film voor de VERS Film Awards 2021 – jubileumeditie via FilmFreeway.Lees hieronder meer over de voorwaarden.Deadline: 4... lees meer »

Online artikel 23-02-2021

Zelfs ik mis de bioscoop

Ineens voelde ik een herwaardering voor het zitten in die zaal met roodfluwelen stoelen, wachtend op het moment dat de lichten dimmen en het geroezemo... lees meer »

VERS magazine 17-02-2021

De invloed van COVID-19 op de filmindustrie vanaf Sundance

Hoop in de films zelf, maar ook hoop over het verder doorbreken van de status-quo als het op diversiteit van makers aankomt en zelfs hoop wat betreft ... lees meer »

VERS magazine 12-02-2021

10 Sundance films waar je nog veel over zult horen

10. The Pink CloudRegisseur: Iuli GerbaseCast: o.a. Renata de Lélis, Eduardo Mendonça, Helena Becker (Brazilië)Dé voorspellende film van het jaar;... lees meer »

filmnieuws 12-02-2021

KICK-OFF webserieregeling NPO-fonds

Heb jij een plan voor een webdramaserie en interesse in onze scenarioregeling met workshop? Schuif dan de 19de aan!Programma 19 februari:Aanvang 10:30... lees meer »

VERS magazine 10-02-2021

Het volledige verhaal in een culturele documentaire: In gesprek met regisseur Jamila Wignot (Ailey)

De Amerikaanse Jamila Wignot regisseerde Ailey, over het leven van Alvin Ailey; de danser, choreograaf, activist en oprichter van de Alvin Ailey Ameri... lees meer »

Vers avond 07-02-2021

VERS Online: Documenting The Wild

De komende VERS Avond staat volledig in het teken van Nederlandse Natuurdocumentaires. Hoe kies je een geschikt onderwerp? Hoe maak je een verhaal van... lees meer »

VERS magazine 04-02-2021

De Stem van... Jan Hulst

Ambities voor een speelfilm? Die heeft hij wel, maar voor haast is nu even geen tijd. Jan Hulst (33) heeft weer genoeg op zijn bordje. Deze weken werk... lees meer »

VERS magazine 03-02-2021

Mateo Vega's poëzie op het IFFR

De poëtische film laat onder andere bevreemdende figuren, stedelijke ruïnes en verzengende branden zien. De film is ontstaan vanuit een gedicht waar... lees meer »

VERS magazine 28-01-2021

Nederlandse Miriam Guttmann met Seeds of Deceit op Sundance

De documentaireserie, die in het Nederlands Het Zaad van Karbaat heet, vertelt het verhaal van dr. Jan Karbaat, een gerenommeerde vruchtbaarheidsdokte... lees meer »

Vers Nieuws 27-01-2021

Internationaal (co)produceren & Europese subsidies. Hoe pak je dat aan?

Binnenkort gaat het nieuwe Creative Europe MEDIA Programma (2021 - 2027) van start en daarom zullen Andrea Posthuma en Emma O’Hare (Creative Europe ... lees meer »

VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF