online artikelen

VERS Magazine is een online platform waar de nieuwe maker centraal staat. Hier informeren we je over nieuwe ontwikkelingen in de creatieve, beeldende industrie aan de hand van vaste rubrieken. Van verdiepende achtergrondverhalen tot opiniërende columns en van interviews tot verslagen van relevante evenementen.
 

VERS magazine 23-07-2020

De stem van... Angelo Raaijmakers

Angelo Raaijmakers ontdekte op jonge leeftijd zijn interesse voor film. Hij speelde als kind graag in de bossen en fantaseerde over dinosaurussen die ... lees meer »

VERS magazine 15-07-2020

De Stem van... Mees Peijnenburg

Mees Peijnenburg maakte al veelgeprezen korte films, zoals Un creux dans mon coeur (2015) en Geen koningen in ons bloed (2015). Zijn eindexamenfilm Co... lees meer »

VERS magazine 06-07-2020

5 vragen aan... Manju Reijmer

Hey Manju! Wie of wat zorgde ervoor dat jij scenarioschrijver bent geworden? Op mijn zestiende keek ik voor het eerst de tienerserie The O.C., ui... lees meer »

VERS magazine 25-06-2020

48H tijdens corona

Hoe was het om te draaien tijdens deze coronacrisis? Iedereen was eigenlijk heel erg enthousiast om weer een keer wat creatiefs te doen, dus we h... lees meer »

VERS magazine 18-06-2020

Open Filmteam: een onbekend terrein

48 Hour Films zijn een goede manier om mensen die in de film werken te ontmoeten en mee samen te werken. Maar veel beginnende makers hebben dat netwer... lees meer »

VERS magazine 11-06-2020

5 vragen aan... Saar Ponsioen

Hoi Saar! Hoe ben jij eigenlijk scenarioschrijver geworden? Ik ben er op een wat vreemde manier ingerold. Ik wilde eerst namelijk heel graag docu... lees meer »

VERS magazine 09-06-2020

Quarantaine Film Stories

Allereerst: hoe hebben jullie de afgelopen maanden beleefd? Madeleine: Voor mij was de afgelopen periode ergens heel rustgevend. Ik had de rust o... lees meer »

VERS magazine 04-06-2020

Corona Call

Hoi Daniël, Carmen en Salma, waar gaan jullie films over? Daniël: ‘Wit Goud’ is een mockumentary over acteur Tarik Moree, een vriend van mi... lees meer »

Vers avond 21-05-2020

Masterclass 'What Is Suspense?' door Alexandre Philippe

Over AlexandreWie kan spanning nu beter uitleggen dan de regisseur die nota bene een volledige documentaire heeft gewijd aan de iconische douchescène... lees meer »

Vers Nieuws 20-05-2020

Beleidsplan VERS 2020-2021

1. VOOR DE MAKERS VAN MORGENTijden veranderen, technieken veranderen en zo ook de manieren van samenwerken. Maar de maker van morgen is flexibel en ve... lees meer »

VERS magazine 19-05-2020

Geboren lockdown initiatieven: 9 tips

Nederlandse initiatieven1. De BOOS AntiCoronaDepressiePodcastNadat Tim Hofman zijn kaak had gebroken in een aflevering van het programma #BOOS he... lees meer »

Online artikel 06-05-2020

Videoland Academy Vervroegd Geopend

Inzendingen maken hiermee kans om geselecteerd te worden voor de tweede lichting van de Videoland Academy waar zij op financieel en inhoudelijk vlak s... lees meer »

VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF