online artikelen

VERS Magazine is een online platform waar de nieuwe maker centraal staat. Hier informeren we je over nieuwe ontwikkelingen in de creatieve, beeldende industrie aan de hand van vaste rubrieken. Van verdiepende achtergrondverhalen tot opiniërende columns en van interviews tot verslagen van relevante evenementen.
 

VERS magazine 31-07-2021

Interview: VERS voorzitter Jelle Beuger

Jelle Beuger is 24 jaar en woont in Amsterdam. Hij werkt bij distributeur Paradiso Films alsSales & Marketing Assistant, helpt filmproducenten met... lees meer »

VERS magazine 29-07-2021

Documentaire A Man and A Camera is een oproep tot (doordacht) experimenteren

Het is een soort documentaire dat volgens hem niet vaak genoeg gemaakt wordt. “De film is een reactie op wat ik zie als de hedendaagse documentairef... lees meer »

VERS magazine 26-07-2021

In gesprek met de genomineerden van de VERS Awards #4

RAMY EN VIOLET - SCHADUW, TOT JE TERUG KOMTNadat haar geliefde naar het oorlogsfront is vertrokken blijft Mora alleen achter in een groot en leeg huis... lees meer »

VERS magazine 24-07-2021

In gesprek met de genomineerden van de VERS Awards #3

AARDBEI – LEENDERT ROOSENBRAND Eén van de vijftien genomineerden is de autodidacte filmmaker Leendert Roosenbrand. Aardbei is zijn tweede kort... lees meer »

VERS magazine 21-07-2021

In gesprek met de genomineerden voor de VERS Awards #2

SARAH BLOK EN LISA KONNO - BABA Baba is een korte documentaire van filmmakers duo Sarah Blok en Lisa Konno. Het is de tweede film van een drielui... lees meer »

VERS magazine 19-07-2021

In gesprek met de genomineerden voor de VERS Awards

ASHGAN EL-HAMUS – BIRDLAND Ashgan El-Hamus studeerde in 2017 af van de Nederlandse Filmacademie. Haar stem als maker velt geen oordeel over de ... lees meer »

VERS magazine 15-07-2021

U vraagt, wij draaien

Dat schrijven van een pitch is een dingetje. Ik voel me een beroepskunstenaar daarin. Ervaring zegt niet alles - want te veel ervaring staat voor rout... lees meer »

Vers special 11-06-2021

FEEST! VERS BESTAAT 25 JAAR!

‘Dit moest een plek worden waar iedereen van elkaar kon leren, elkaar kon ontmoeten en vooral, waar plezier (in het vak) de boventoon voerde.’3 ju... lees meer »

VERS magazine 10-06-2021

Vergroot je impact met film

Het idee voor het project ontstond vier jaar geleden. Maar, al tijdens het filmen schakelden regisseurs Eefje Blankevoort en Els van Driel de hulp van... lees meer »

VERS magazine 04-05-2021

De Stem van... Stijn Pruijsen

Stijn studeerde afgelopen zomer in alle stilte af met zijn afstudeerfilm Akasha. Een westers georiënteerd persoon zou dit werk kunnen interpreteren a... lees meer »

Vers avond 06-04-2021

Imagine x VERS: Sciencefiction binnen handbereik

Bewees Duncan Jones met Moon niet dat je met miniaturen en andere huis-tuin-en-keukenoplossing prima een pakkend drama op de maan kunt maken? Op deze ... lees meer »

VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF