online artikelen

VERS Magazine is een online platform waar de nieuwe maker centraal staat. Hier informeren we je over nieuwe ontwikkelingen in de creatieve, beeldende industrie aan de hand van vaste rubrieken. Van verdiepende achtergrondverhalen tot opiniërende columns en van interviews tot verslagen van relevante evenementen.

Alle VERS magazines zijn terug te lezen via Issue

VERS magazine

Waarom je de korte film niet moet onderschatten

Ook al zal men bij het woord ‘film’ eerder denken aan de langere speelfilms, moeten de unieke mogelijkheden, troeven en eigenschappen van de korte... lees meer »

VERS Partners

DAFF EN NAPA ORGANISEERT Animatie Conversaties VOL. 8

Junaid Chundrigar startte kort na zijn afstuderen aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht in 2011 een eigen studio, nadat zijn korte film Disassembl... lees meer »

Vers awards

Het VERS Film Awards programma is bekend!

VrijdagDe VERS Film & TV QuizVrijdag 2 juni 20:30 - 22:00 (Kapel)Weet jij alles over film en TV? Ken jij alle obscure filmfeitjes uit je hoofd, we... lees meer »

Vers awards

Bekendmaking selectie VERS Film Awards 2023

A CAPELLA IN D MINEUREen korte film waarin vier ouders tijdens een warme zomeravond het antwoord proberen te vinden op de ongemakkelijke vraag van hun... lees meer »

Online artikel

Analoge film op de afgelopen editie van GoShort

Licht uit! Doek op! En R-R-r-r-r-r…. Op een zonnige namiddag in het Lux in Nijmegen genoot ik met een zaal vol Go-Short-gangers van twee interessant... lees meer »

VERS Partners

DAFF en NAPA organiseert een nieuwe editie van Animatie Conversaties

Patrick Chin is een animatie schrijver en regisseur met een liefde voor unieke visuals en verhalen over de arbeidersklasse. Al bijna 25 jaar werkt hij... lees meer »

Online artikel

Docu’s over obscure Estse funkartiesten zijn de nieuwe blockbusters. Here’s why.

Naast de albekende documentaires van iedereens favoriete zangeressen Beyoncé, Lady Gaga en Amy Winehouse was ik zelf nog niet heel bekend met het gen... lees meer »

VERS Partners

Het NPO-fonds zoekt commissieleden

Met het budget voor het NPO-fonds stimuleert NPO hoogwaardige fictieproducties, documentaireproducties en talentontwikkeling bij de landelijke publiek... lees meer »

VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF