online artikelen

VERS Magazine is een online platform waar de nieuwe maker centraal staat. Hier informeren we je over nieuwe ontwikkelingen in de creatieve, beeldende industrie aan de hand van vaste rubrieken. Van verdiepende achtergrondverhalen tot opiniërende columns en van interviews tot verslagen van relevante evenementen.

Alle VERS magazines zijn terug te lezen via Issue

Vers awards

Filmmakers opgelet: zend vanaf 15 februari 2023 je film in voor de VERS Awards 2023!

OPROEP VOOR INZENDINGENStuur vóór 31 maart 2023 je film voor de VERS Film Awards 2023 in via FilmFreeway. Lees hieronder meer over de voorwaard... lees meer »

Vers avond

VERS Avond: Hear to stay!

Tijdens dit VERS event gaan we in gesprek met drie makers over de wereld van de fictie podcast. Hoe bedenkt je een goed concept, hoe ziet het producti... lees meer »

Online artikel

One of a kind met een tweelingzus

Ongeveer tien jaar geleden ontmoetten Chrisje en regisseur Kim elkaar op werk. Kim vond Chrisje meteen een bijzonder en opvallend persoon.“Grappig, ... lees meer »

Vers Nieuws

VERS zoekt nieuwe Voorzitter (bestuursfunctie)

VERS zoekt een nieuwe voorzitter van het bestuur. Dit betekent dat jij samen met de secretaris en penningmeester de leukste netwerkvereniging van Nede... lees meer »

Vers Nieuws

VERS: DE SPIEGEL VAN DE MAKER

Dit vieren wij feestelijk door vanaf 18:00 in LAB111 drie korte films van dit jaar afgestudeerde makers te vertonen. Achteraf borrelen we graag om alv... lees meer »

Online artikel

Alleen ruimte voor gras op ons gazon

“Ik moet zeggen dat voordat ik begon aan deze film, ik niet zoveel nadacht over gras. Ik was wel al een tijdje bezig met de thematiek: wat is natuur... lees meer »

Online artikel

“Tim, ik ben in Wormerveer. Maar je mag het tegen niemand zeggen; waar ik ben.”

Luc is een portret dat grotendeels gefilmd is in de auto op weg naar plaatsen die Lucas wil bezoeken tijdens een kort moment van vrijheid. Dit moment ... lees meer »

Vers Nieuws

GEZOCHT: NIEUWE ORGANISATOREN VERS EVENTS

VERS AvondenElke eerste maandag van de maand organiseren we een VERS Avond in LAB111. Elke Avond staat in het teken van een nieuw onderwerp: scenarios... lees meer »

Online artikel

“Broer, je moet ‘n film over m’n leven maken”

Douwe en Abdi werken tegenover elkaar in hun eigen werkplekken. De een maakt films en de ander wandrekken. Te midden van een maquette en een greenscre... lees meer »

Online artikel

Soms was het zonnig, maar voelde het alsof het regende.

"Er zijn ontzettend mooie dingen gezegd en geschreven over rouw. Maar het blijft altijd een soort onzegbaar gevoel. Ik kon zelf niet echt een document... lees meer »

VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF