CliniClowns Nederland



Bericht geplaatst door:
CliniClowns Nederland
login om te reageren op dit bericht
Op:
25-03-2021 / 662 x bekeken
Categorie:
Marktconforme betaling/vergoeding
Verloopt op:
25-04-2021


| Bericht is verlopen

CliniClowns zoekt Clowns (m/v)

Lokatie
heel Nederland

Waarom CliniClowns?
Als je ziek of kwetsbaar bent, kunnen angst, pijn, eenzaamheid en verdriet ervoor zorgen dat je jezelf kwijtraakt. Wij geloven dat mensen soms hun kracht niet meer voelen, maar dat die altijd aanwezig blijft. Wij willen mensen raken in die kracht, zodat ze zichzelf weer even hervinden. Met een blijvend effect.

Wat is onze ambitie?
Als meest positieve goede doel van Nederland hebben wij de ambitie van onze organisatie aangescherpt, omdat wij geloven dat we nog veel meer mensen kunnen helpen die dat nodig hebben.

Wij stoppen niet tot we alle zieke en kwetsbare mensen in Nederland hebben versterkt met een zorgeloos moment.

Om deze ambitie te kunnen realiseren, willen we groeien en daarbij hebben we jou nodig!

Wil jij je passie als clown, speler of theatermaker inzetten voor het welzijn van zieke kinderen, kinderen met een beperking en mensen met dementie? Als CliniClown speel je voor een bijzonder publiek in een bijzondere omgeving. Met creativiteit, spel en humor maak je voorzichtig contact met iemand en zorg je dat iemand zich emotioneel weer sterker voelt.

Je bezoekt kinderen in het ziekenhuis om angst, stress en zorgen weg te nemen. Op de kinderafdeling, maar je zorgt met improvisatie ook voor afleiding in de behandelkamer. Je werkt samen met de therapeut tijdens revalidatietrajecten. Je bezoekt mensen met dementie in verpleeg- en verzorgingshuizen om gevoelens van eenzaamheid weg te nemen. Je zet je talenten in om creatieve, interactieve en muzikale voorstellingen te spelen voor kinderen in het speciaal onderwijs. En je speelt ook online.

In de zorg is elke afdeling, elk zorgteam, elke situatie, elk kind of elke persoon met dementie weer anders. Daarom specialiseer je je bij ons voordat je aan de slag gaat als CliniClown eerst in ‘Health Care Clowning’, om te leren hoe je je improvisatiespel steeds aanpast aan elke situatie. Ook leer je wat je rol is als professional achter de neus en hoe je goed samenwerkt met het zorgteam, zodat we samen meer impact hebben op het welzijn van iedereen die we bezoeken.

In mei en juni 2021 gaan we audities houden voor nieuwe Clowns. Er is in meerdere regio’s behoefte aan nieuwe collega’s en als je bereid bent om te reizen en/of te verhuizen, hebben we altijd werk voor je.

Periode
Vanaf 1 september 2021 in eerste instantie voor een jaar, maar met de intentie voor onbepaalde tijd.

Functie eisen / profiel
Wat ga je doen?
Het vak van CliniClown vraagt om specifieke kwaliteiten én brengt je veel.
CliniClowns doen er alles aan om te zorgen dat zieke kinderen, kinderen met een beperking en mensen met dementie weer even zichzelf kunnen zijn. Met spel dat de fantasie en zintuigen prikkelt.

Als CliniClown is het belangrijk om te kunnen inspelen op de beleveniswereld en de mogelijkheden van degene voor en met wie je speelt: zieke en gehandicapte kinderen en mensen met dementie. Je gebruikt alle facetten van theater om tot optimaal contact te komen.

Wie ben jij?
Om te kunnen beginnen als CliniClown is het belangrijk dat je als speler goed kan improviseren en heb je natuurlijk affiniteit met de clown en tragikomedie. De praktijk heeft ons geleerd dat een opleiding op het gebied van theater of drama (zoals Docent Theater, Acteursopleiding of Creatieve Therapie Drama) een goede basis is. Dat geldt ook voor vergelijkbare ruime (praktijk)ervaring op het gebied van theater/drama en clownerie.

Verder
• beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden,
• beheers je de Nederlandse taal,
• is ruime (werk)ervaring met kinderen en/of mensen met dementie een pre,
• kun je je verplaatsen in de belevingswereld van degene met wie je speelt en het spel daarop afstemmen,
• kun je goed reflecteren,
• kun je feedback geven en ontvangen,
• kun je goed functioneren in een team,
• ben je na de inwerkperiode minstens gemiddeld 22 uur per week beschikbaar op regelmatig wisselende tijdstippen en dagen en
• ben je bereid om door scholing en trainingen je vakkennis en vaardigheden op peil te houden en te ontwikkelen.

Wat bieden wij?
Wat krijg je ervoor terug?
• Een dynamische organisatie die meebeweegt met de ontwikkelingen in de maatschappij. Zo hebben we ook online activiteiten en spelen we bij behandelingen.
• Na een tijdelijke aanstelling - waarbij we wederzijds kunnen toetsen of het werken als CliniClown bij je past - een vaste aanstelling met goede arbeidsvoorwaarden. Je aanvangssalaris bedraagt bijvoorbeeld € 1. 598,30 bij een 50%-aanstelling.
• Veel opleidings- en ontwikkelmogelijkheden, zoals een jaarlijks trainingstraject, om je spel scherp te houden en je de nieuwste ontwikkelingen eigen te maken.
• Een trouw publiek van kinderen en mensen met dementie waar je soms jaren voor speelt en waarvoor je telkens weer nieuwe spelsituaties en voorstellingen creëert.
• Een supergemotiveerd en betrokken team.

Reageren / meer informatie
Je moet inloggen om te reageren




VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF