Merlijn HermsenBericht geplaatst door:
Merlijn Hermsen
login om te reageren op dit bericht
Op:
13-06-2021 / 297 x bekeken
Categorie:
Onkostenvergoeding (bv reisvergoeding) , 10-18 , 18-30 , 30-50 , 50+ , Man , Vrouw
Verloopt op:
13-08-2021


| Bericht heeft geen verloopdatum, maar is waarschijnlijk wel verlopen

Diverse cast gezocht voor korte film

'''C'' is een korte film over de mens gemaakte concepten: liefde, lijden en loslaten.

“C” kijkt naar deze concepten met een nieuwsgierige en eerlijke blik. Het daagt deze concepten uit door ze te plaatsen in een alternatieve realiteit. Hierin worden alle door onze cultuur gemaakte barrières doorbroken. Dat is noodzakelijk. Op school wordt er amper gesproken over verlies, de dood en wat voor emoties dat kan opwekken. Met elk probleem in de wereld, groot of klein kan er een directe link gemaakt worden met (de afwezigheid van) liefde. Dan maakt het niet uit of het nu gaat om een echtscheiding of de strijd tegen klimaatverandering.

Het verliezen van iemand doet pijn, verliefd worden maakt je gelukkig, maar waarom is dat zo? Wat schuilt er achter dit gedrag? ‘’C’’ vraagt de kijker om te reflecteren over de conceptie van liefde. Wat zie je nu wat we normaal niet zien? Wat voor gevoelens komen naar boven die we normaal onderdrukken? Welke dingen zijn nu juist hetzelfde en welke compleet anders? Wat zegt dat over hoe we als mens en samenleving met elkaar omgaan?

In het kort, ‘’C’’ beeld een versie van “ik hou van jou” uit op een pure en ongefilterde manier, een manier die je niet snel terugziet in de westerse samenleving. Na het zien van de film worden problemen zoals eenzaamheid, zelfmoord en mentale klachten begrijpelijker en kijken we met een eerlijker perspectief naar dat wat ons ‘’gelukkig’’ maakt.

De film wordt geschreven en geregisseerd door Merlijn Hermsen,. Hij is student film op de WDKA in Rotterdam.

Als alles volgens planning verloopt wordt de film naar verschillende internationale filmfestivals ingezonden. Er zal naar alle waarschijnlijkheid ook een foto expositie van de film plaatsvinden in Rotterdam.

Lokatie
Rotterdam en omgeving

Omschrijving
Voor dit project zijn we op zoek naar een cast wiens afkomst, gender(identiteit), seksuele geaardheid, sociale klasse, beperking en/of geloof niet genoeg te zien is in film/tv. Representatie van deze mensen in de samenleving is uiterst noodzakelijk.

We zoeken mensen voor de volgende hoofdrollen:

- oude man ( 60 jaar en ouder)
- jonge vrouw (22 tot 30 jaar)
- jonge man ( 22 tot 30 jaar)
- kind ( 13/14 jaar)

Daarnaast zoeken we nog naar een mensen voor een betreffende restaurant scene. Bij deze scene worden alle ''herkenbare'' conventies van acteren achter ons gelaten. Men moet bereid zijn en de kwaliteiten hebben om zichzelf helemaal te verliezen in de meest pure vorm van emoties.

- leeftijd 18 jaar en ouder


Als laatst zijn we nog op zoek naar figuranten voor een strandscene. Men moet de kwaliteiten hebben om kleine acteer instructies te kunnen uitvoeren.

Periode
2 draaidagen in de eerste helft van augustus 2021 (specifieke data volgt binnenkort)
-rehearsals paar dagen voor de shoot

Wat bieden wij?
- onkostenvergoeding
- catering
- Een uniek film om toe te voegen aan je portfolio.
- Kans om gezien te worden door internationaal publiek.

Reageren / meer informatie
Je moet inloggen om te reageren
Let op: Berichten die geplaatst worden op versfilmentv.nl worden niet vooraf gecontroleerd. Gebruik je gezonde verstand bij het reageren op berichten en het versturen van persoonlijke informatie. Wij keuren het af als je ergens voor moet betalen om een rol te bemachtigen.

Denk je dat er iets mis is met dit specifieke bericht?
Meld het ons direct via de -meld niet ok- knop.


meld NIET OK stuur door stuur bericht

VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF