Rosa LohmanBericht geplaatst door:
Rosa Lohman
login om te reageren op dit bericht
Op:
22-12-2021 / 164 x bekeken
Categorie:
Marktconforme betaling/vergoeding
Verloopt op:
14-01-2022


| Bericht is verlopen

Applicatiebeheerder met kennis van AV

Lokatie
Amsterdam

Wil jij je verder ontwikkelen bij een gerenommeerde culturele organisatie? Heb je affiniteit met documentaires, ervaring in AV en werk je graag met applicaties en systemen? Kan jij goed samen werken en overzicht houden? Lijkt het je een uitdaging binnen onze internationale organisatie je in te zetten als Applicatiebeheerder AV en samen met ons verder te groeien?

De afdeling
De afdeling digital draagt zorg voor een uitstekende werking van de IT-infrastructuur en processen binnen IDFA. Wij werken met een aantal externe technische partijen die onze website en applicaties beheren. Binnen de afdeling digital draagt elk persoon de verantwoordelijkheid voor een eigen gebied met eigen systemen of applicaties. Voor de applicatie beheerder AV zal dit met name op het audiovisuele vlak zijn. Omdat veel van de systemen met elkaar gekoppeld zijn is een goede samenwerking binnen de afdeling essentieel, en is er ook een deel overlap van kennis.

De afdeling digital bestaat naast het hoofd productie en digital, uit een coördinator digital, een applicatie specialist Fiona (film- en festivaldatabase), en een IT-specialist.

De functie
Als applicatiebeheerder AV ben jij deel van het team digital. Hoewel we veel samenwerken binnen deze afdeling, ligt jouw focus op het audiovisuele. Hier vallen een aantal systemen onder die jij beheert en opschoont (vimeo, Youtube, Filmfetch, WeTransfer). Jij zorgt er ook voor dat de AV-content op de juiste plek op onze website staat. Je zet deze content niet allemaal zelf online, je zorgt vooral voor technische ondersteuning en begeleiding van de processen op de verschillende afdelingen van IDFA.

Ook beheer je de hardware waar AV-content van het festival op staat. Je krijgt hiervoor regelmatig verzoekjes. Je hebt te maken met allerlei harde schrijven (groot en klein), dvd’s, en soms een verdwaalde videoband. Jij hebt het overzicht van wat er beschikbaar is qua content, en kunt dit makkelijk verwerken. Daarnaast zal je gevraagd worden om simpele edit-werkzaamheden uit te voeren.

Rondom het festival in november zal je rol een beetje verschuiven. We werken dan met veel AV-content, die op veel verschillende plekken tijdens het festival getoond moet worden. Het gaat dan om slides, clips, trailers en films. Het is aan jou om deze processen van content verwerking op te zetten. Uiteindelijk draag je dit gedeeltelijk over aan een tijdelijk content team dat het grootste deel van deze verwerking zal doen. Achteraf zorg jij dat al het materiaal en de registraties van het festival goed gearchiveerd is.

Naast deze vaste basis aan taken zijn er altijd projecten op de afdeling digital die opgepakt moeten worden. Deze projecten kunnen we op basis van jouw ervaring en voorkeur bepalen. Bij projecten kun je denken aan het stroomlijnen van processen of workflows, het schrijven van handleidingen voor onze database of andere applicaties of assisteren bij het testen van bepaalde applicaties of de website.

We zijn voor deze functie met nadruk op zoek naar een pro-actief en zelfstandig werkend persoon, die sterk is in structureren en overzicht houden. Ervaring met editen en videoformaten heeft de sterke voorkeur, maar we kunnen er ook voor zorgen dat je daar binnen de functie meer over kan leren. Het is van belang dat je je graag in nieuwe systemen en applicaties wil verdiepen. Bij deze functie is, naast een leergierige instelling, een affiniteit voor AV en IT het meest belangrijk.

Wat ga je doen?
Het beheer van onze Vimeo, YouTube, Filmfetch en WeTransfer accounts;

Het verwerken van de AV-content die op deze kanalen staat in onze database en op onze website;
Het begeleiden en ondersteunen van andere afdelingen met het verwerken van AV-content in onze database en op onze website (o.a. door middel van het opstellen van handleidingen en geven van instructies);
Op verzoek de content op verschillende hardware beschikbaar maken;
Simpele edit werkzaamheden;
Zodra er ruimte voor is, kijken we samen verder naar projecten binnen de afdeling die jij uit kan gaan voeren;

Periode
Een aanstelling voor een jaar voor afwisselend vier dagen per week en fulltime (van september t/m november) met zicht op verlenging;

Functie eisen / profiel
Wie zoeken wij?
MBO of HBO werk- en denkniveau;
Je hebt minstens een beetje kennis van de verschillende formaten van AV-materiaal, en wil hier graag meer over leren;
Je hebt ervaring met applicaties of systemen, of er ten minste affiniteit mee;
Je kan goed plannen, organiseren en bent nauwkeurig;
Je kan zowel gedetailleerd en nauwkeurig werken, als het grote geheel overzien;
Je werkt zelfstandig en neemt initiatief;
Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel;
Je communicatief en sociaal vaardig;
Je bent servicegericht en hebt een groot probleemoplossend vermogen;
Je brengt je eigen invalshoeken met mee om ons team verder te diversifiëren;
Je beheerst de Engelse taal uitstekend en kan goed Nederlands verstaan (voertaal op kantoor is Engels);
Je past binnen de waarden van IDFA en bent creatief, nieuwsgierig, flexibel, stressbestendig, communicatief en goed in samenwerken.

Diversiteit
Bij IDFA werken gedreven mensen met verschillende ervaringen en persoonlijkheden. IDFA wil een organisatie zijn die ruimte biedt aan iedereen. Talent als basis, diversiteit als kracht om betere resultaten te behalen. Bij IDFA vinden wij het belangrijk dat jij gewoon jezelf kan zijn. Daarom zijn we benieuwd wie jij bent!

Wat bieden wij?
Wat bieden wij?
Een werkplek binnen een gezellig kantoor met 50-90 collega’s in het hart van Amsterdam; 
Een aanstelling voor een jaar voor afwisselend vier dagen per week en fulltime (van september t/m november) met zicht op verlenging;
Woon-werk reiskostenvergoeding en vrijkaarten voor IDFA 2022.

Reageren / meer informatie
Je moet inloggen om te reageren
VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF