Cafe Noir VideoproductiesBericht geplaatst door:
Cafe Noir Videoproducties
login om te reageren op dit bericht
Op:
05-07-2022 / 573 x bekeken
Categorie:
Onkostenvergoeding (bv reisvergoeding) , 10-18 , Man


| Bericht heeft geen verloopdatum, maar is waarschijnlijk wel verlopen

Cast (16 -19 jaar) ‘plattelands-coming-of-age’ korte film

Voor een korte film (15 - 20 min) zijn we opzoek naar acteertalenten voor 2 hoofdrollen. Dit coming-of-age verhaal speelt op het ‘platteland’ en gaat over een 16 jarige jongen die zichzelf leert kennen in een nieuwe vriendschap gedurende de laatste maanden van zijn examenjaar. Er ontwaakt iets in hem, het geeft hem zelfvertrouwen, maar is dit werkelijk wie hij is en wil zijn?

De setting van de film speelt een grote rol: vrijwel alle scenes spelen zich af tijdens en rondom de fietsreis van en naar school. Hele groepen jongeren uit het buitengebied fietsen dagelijks vele kilometers om naar hun school te gaan. Dit is een typisch Nederlands fenomeen, dat velen van ons kennen.

Wat opvalt in deze fietsgroepen is dat tijdens het fietsen de verhoudingen in de groep worden blootgelegd. Wie fietst aan kop? Wie fietst achteraan? Wie fietst alleen? Wie wordt vergeten? En wie fietst alles en iedereen voorbij? Dit alles fascineerde ons zo dat dit de basis vormde voor de film.

De film wordt gedraaid op 16mm film!

Lokatie
Overijssel/ Friesland/ Achterhoek

Omschrijving
Rol van Sven - Een verlegen en onzekere jongen van 16 jaar die in zijn examenjaar zit. Hij woont aan de rand van een klein dorp. Dagelijks fietst hij 32 kilometer van en naar zijn school, samen met een groep dorpsgenoten. Hij krijgt een warme opvoeding, maar weet niks van de wereld en ook niet wie hij is of wie hij wil zijn. Wat hij wel weet is dat hij totaal geen aansluiPng vindt bij de plaatselijke jeugd. En dat hoed ook niet van hem, hij voelt zich anders, maar hij wordt ook niet gezien door de rest van de klas. En hij durd geen statement te maken. Wanneer hij Jimmy ontmoet, veranderd alles en ontwaakt er iets in hem. Hij krijgt steeds meer zelfvertrouwen. Maar, dat zorgt ook voor twijfel.

Rol van Jimmy - De zelfverzekerde jongen van 18 jaar is een excentrieke en mysterieuze verschijning, die enkele maanden voor de examens vanuit het niets opduikt in Svens leven. Hij lijkt Sven uitverkoren te hebben als zijn boezemvriend. In alles is hij de tegenpool van Sven: zelfverzekerd, charismaPsch en stoer. Hij rijdt op een vintage brommer, quote geregeld een franse dichter, draagt opvallende kleding en luistert obscure muziek. Hij plaatst zichzelf boven rest van zijn klasgenoten. Hij ziet ze als figuranten in zijn wereld, onbeduidend. In Sven ziet hij wel potenPe en hij ziet het als zijn missie om die in hem te ontluiken.

Periode
Opnames vinden waarschijnlijk plaats in voorjaar 2023.

Wat bieden wij?
- Hoge kwaliteit portfolio materiaal
- Een geweldige ervaring met een professionele crew
- Onkosten vergoeding

Reageren / meer informatie
Je moet inloggen om te reageren
Let op: Berichten die geplaatst worden op versfilmentv.nl worden niet vooraf gecontroleerd. Gebruik je gezonde verstand bij het reageren op berichten en het versturen van persoonlijke informatie. Wij keuren het af als je ergens voor moet betalen om een rol te bemachtigen.

Denk je dat er iets mis is met dit specifieke bericht?
Meld het ons direct via de -meld niet ok- knop.


meld NIET OK stuur door stuur bericht

VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF