Teun AssendelftBericht geplaatst door:
Teun Assendelft
login om te reageren op dit bericht
Op:
05-01-2023 / 473 x bekeken
Categorie:
Onbetaald , 18-30 , Man , Vrouw
Verloopt op:
05-03-2023


| Bericht is verlopen

Vast in Kontrast - Acteur/Actrices gezocht

Een korte fictiefilm (ca. 12 minuten) productie van eerstejaars filmstudenten van de Dutch Filmers Academy.
De beelden zullen op 3 verschillende dagen geschoten worden in Eindhoven, Strijp-S en omstreken. De film is gebaseerd op een script dat eind 2022 door mij is geschreven.
De film heet 'Vast in Kontrast' en deze film is de eindopdracht van mijn eerste leerjaar.

Logline:
"Nadat een rebelse jongere iemand neersteekt, wordt haar vrijheid meer dan ooit beperkt. Het enigste dat haar doet ontsnappen is de pen waarmee ze de brieven schrijft naar haar pennenvriend. Ze verteld echter alles behalve de waarheid en wanneer de waarheid dreigt aan het licht te komen wordt ze wanhopig."

Premisse:
“Everything you can imagine is real.” ― Pablo Picasso

Genres:
Drama

Lokatie
Eindhoven

Omschrijving
2 actrices & 1 acteur, tussen de 18 & 24 jaar oud, voor de rollen van Luna (protagonist), Ophelia & Sol. Luna's rol is de grootste met 22 scènes. Vervolgens die van Ophelia met 8 scènes. Tenslotte die van Sol met 2 scènes.

Beschrijvingen personages:
*Luna*
Backstory
Luna dealt drugs en heeft geen contact meer met haar familie. Ze is gestopt met school. Ze is uit huis gegooid op haar 18de verjaardag en verbannen uit haar familie. Ze heeft alleen nog Ophelia, en Sol haar pennenvriend. Ze heeft Ophelia op jonge leeftijd ontmoet tijdens haar jaarlijkse, zomerse bezoeken aan haar opa en oma in een land ver van Nederland. Ophelia woonde in precies hetzelfde dorp als Luna’s opa en oma en op een dag ontmoette Luna en Ophelia elkaar en werden ze vriendinnen voor het leven. Sol heeft ze ook ontmoet daar bij haar opa en oma, op haar 13de. Luna en Sol deelde vanaf het begin al een hele speciale band. Ze hielden contact via de brieven die ze elkaar stuurden. In de jaren na hun ontmoeting viel Luna’s leven echter langzaam uit elkaar en begon ze de waarheid te verdraaien in haar brieven.

Persoonlijkheid
Luna lijkt vóór het steekincident stoer, onaantastbaar en voor niemand bang. Na het steekincident bevind ze zich echter in een constante staat van stress, angst, machteloosheid en eenzaamheid. Ook wordt Luna gedurende de tijd, tot het zien van Sol, steeds vermoeider. Luna is een goed persoon die foute keuzes heeft gemaakt. Een persoon met een façade van onaantastbaarheid dat eigenlijk alleen maar zekerheid wilt en niet meer eenzaam wilt zijn.

Looks
Bruin haar, slank postuur, gemiddelde lengte (165-175). Ze draagt een bordeauxrode hoodie met daaroverheen een zwartleren jack. Ze draagt een cargo broek en vieze, lichtgekleurde sneakers.

*Ophelia*
Backstory
Ophelia komt oorspronkelijk uit een ander land, ver van Nederland. In dat land is ze opgegroeid in een klein dorp. In dat dorp woonde de opa & oma van Luna, die Luna elke zomer kwam bezoeken. Tijdens één van deze bezoeken in de vroege jaren van Luna & Ophelia ontmoette ze elkaar en werden ze beste vriendinnen. Ophelia besloot op haar 18de te emigreren naar Nederland, voor een betere kans op een succesvolle carrière. Ze woont in haar eigen appartement. Ze werkt full time, terwijl ze daarnaast ook nog een half time studie volgt.

Persoonlijkheid
Ophelia is een verzorgend, maar ook ambitieus persoon. Dat betekent dat ze altijd haar vrienden en geliefden te hulp zou schieten en alles voor ze zou doen, zolang dit niet haar doelen in de weg zitten. Ophelia heeft haar zaakjes op orde en is georganiseerd. Ze is optimistisch ingesteld en energiek. Verder is ze graag in controle en zorgt ze goed voor haarzelf.

Looks
Zwart, lang, steil haar, lichtgetint, gemiddeld postuur, langere lengte (ongeveer 165-185 cm). Ze draagt een amandel kleurig shirt/sweater met eroverheen een beige blazer. Ze draagt een beige pantalon met zwarte nette schoenen.

*Sol*
Backstory
Sol komt uit een perfect gezin. Echter is Sol zelf niet perfect en wilt hij zijn vleugels spreiden. Hij is zijn hele leven onderdrukt door zijn ouders en overschaduwd door de prestaties van zijn oudere broer. Sol maakt een hele riskante, dappere keuze en besluit zijn zielsverwant Luna op te zoeken en samen een nieuw leven te starten.

Persoonlijkheid
Sol is een gevoelige, rebelse jongen, die wilt ontsnappen uit de greep van zijn familie. Hij is een dromer en een hopeloze romanticus. Hij is geliefd door de mensen om hem heen, behalve door zijn ouders. Zijn ouders dwingen hem in een richting, die Sol niet ligt en interesseert. Sol heeft een somber beeld op zijn toekomst vol met ongeluk en stress. Daar wilt Sol verandering in brengen, dus neemt hij het heft in eigen handen. Hij durft alles te riskeren voor zijn eigen geluk.

Looks
Krullig/golvend/warrig, middellang haar. Atletische bouw, gemiddelde/lange lengte (180-190 cm). Hij draagt regular sized, denim jeans, een lichtblauwe sweater en donkerkleurige schoenen.

Periode
Tussen 1 maart & 1 april. Definitieve data nog niet bekend.

Wat bieden wij?
Een unieke kans op leuk, uitdagend acteerwerk en een hechte samenwerking met gemotiveerde filmstudenten.
In het proces van het maken van de film is er ruimte voor de acteur/actrices en makers om verschillende stijlen en technieken uit te proberen,
om zo tot een zo mooi mogelijk eindresultaat te komen.

Reageren / meer informatie
Je moet inloggen om te reageren
Let op: Berichten die geplaatst worden op versfilmentv.nl worden niet vooraf gecontroleerd. Gebruik je gezonde verstand bij het reageren op berichten en het versturen van persoonlijke informatie. Wij keuren het af als je ergens voor moet betalen om een rol te bemachtigen.

Denk je dat er iets mis is met dit specifieke bericht?
Meld het ons direct via de -meld niet ok- knop.


meld NIET OK stuur door stuur bericht

VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF